ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Χρόνο για να αξιολογηθούν τα δεδομένα για το εμβόλιο της AstraZeneca ζήτησε η επικεφαλής του EMA

Η αναλογία ρίσκου – οφέλους είναι υπέρ του εμβολίου της AstraZeneca δήλωσε η Έμερ Κουκ, εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου. Τα συμπεράσματα, πάντως, αναμένονται την Πέμπτη.
Χρόνο για να αξιολογηθούν τα δεδομένα για το εμβόλιο της AstraZeneca ζήτησε η επικεφαλής του EMA, που μετά τον παγκόσμιο συναγερμό παραχώρησε εκτάκτως συνέντευξη Τύπου. Σε πρώτη φάση, πάντως, εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το εμβόλιο προκαλεί τις θρομβώσεις.
Η Κουκ τόνισε ότι ο αριθμός των περιστατικών που έχουν αναφερθεί (37) είναι αντίστοιχος με τον αριθμό που συναντάται στον γενικό πληθυσμό.
«Τα περιστατικά είναι πολύ σπάνια και χρειάζεται να αξιολογηθούν», είπε προσθέτοντας ότι υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα για τυχόν παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν στην Πέμπτη.
«Τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των κινδύνων», τόνισε η Έμερ Κουκ.
Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.
Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.
ΣΧΕΣΕΙΣ
STORIES
STORIES
STORIES
TV ΣΕΙΡΕΣ
STORIES
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
STORIES