E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κρήτη: Πως έγινε το θαύμα με το δίχρονο παιδί

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών

Κρήτη: Πως έγινε το θαύμα με το δίχρονο παιδί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/3/2021 | 09:05

Συγκλονίζει την Κρήτη και ολόκληρη τη χώρα, η ιστορία με ένα αγγελούδι 2 ετών, που βρέθηκε αναίσθητο σε βαρέλι. Οι γιατροί πάλευαν να το επαναφέρουν επί τρεις ώρες και κάποια στιγμή έδειχναν να το παίρνουν απόφαση. Τότε έγινε αυτό που προσεύχονταν οι γονείς του…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών του Κέντρου Υγείας Χάρακα σε συνδυασμό με την ισχυρή θέληση και την επιμονή της γιατρού του ΕΚΑΒ που παρέλαβε το μικρό αγοράκι για να το μεταφέρει στο ΠΑΓΝΗ είναι οι κυρίαρχες αιτίες που επανήλθε στη ζωή, το 2χρονο αγγελούδι.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό από τους γονείς του στο κέντρο Υγείας Χάρακα στο Ηράκλειο Κρήτης. Εκεί, για τρεις ολόκληρες ώρες έδιναν μάχη οι γιατροί για να γυρίσουν το παιδί στη ζωή κάνοντας ανάνηψη και έχοντας χάσει κάθε ελπίδα.

poster
Τότε, σύμφωνα με την συγκλονιστική μαρτυρία της γιατρού που επανέφερε το παιδί στη ζωή, συντελέστηκε ένα θαύμα. Στη μάχη είχαν ριχτεί νωρίτερα μία γενική γιατρός, ένας παιδίατρος, ο οδηγός του ασθενοφόρου και η νοσηλεύτρια του κέντρου Υγείας Χάρακα. Παρά τις αδιάλειπτες προσπάθειες για ανάνηψη, το παιδάκι δεν επανερχόταν. Τότε, οι γιατροί το πήραν απόφαση. Κλήθηκε η Αστυνομία, κλήθηκε ιατροδικαστής, ενώ ξεκίνησε ακόμα και η νεκροφόρανα παραλάβει το παιδί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οπως επιτάσσει το πρωτόκολλο, οι γιατροί έκαναν ένα τελευταίο καρδιογράφημα για να δώσουν την ισοηλεκτρική γραμμή κι εκείνη τη στιγμή ως εκ θαύματος το παιδί απέκτησε σφυγμό.

Το χρονικό της επαναφοράς στη ζωή

Οι γονείς μεταφέρουν το παιδί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα όπου οι γιατροί χωρίς να χάσουν στιγμή ξεκινούν τις διαδικασίες της επαναφοράς του. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, το πρωτόκολλο στους πνιγμούς αναφέρει πως το σώμα πρέπει να ζεσταθεί (εξαιτίας του ότι έχει υποστεί υποθερμία) και επί 45 λεπτά πρέπει οι γιατροί να προχωρούν στην ανάνηψή του εφόσον έχουν χαθεί οι αισθήσεις.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Χάρακα ζέσταναν το σώμα του παιδιού και πάλευαν επί 2 ώρες και 45 λεπτά να το επαναφέρουν στη ζωή καθώς δεν ήθελαν να παραδώσουν τα όπλα τηρώντας κατά γράμμα το πρωτόκολλο. Τελικά, έπειτα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, διαπίστωσαν πως το παιδί δεν επανερχόταν με αποτέλεσμα να το δηλώσουν νεκρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεκινούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και ειδοποιείται το ΕΚΑΒ να πάει να παραλάβει τη σορό, πλέον, του παιδιού για να τη μεταφέρει στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μαζί με την γιατρό, ξεκινούν για το Κέντρο Υγείας.

Ωστόσο, φαίνεται πως το παιδί αφού ζεστάθηκε το σώμα του και μετά από τόσες ώρες προσπαθειών ανάνηψης έδειξε σημάδια ζωής περίπου στις 20.00 το βράδυ. Χαρακτηριστικά όπως ειπώθηκε άρχισε να κυλά το αίμα του και να πηγαίνει στην καρδιά δίνοντας καρδιακό παλμό.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας χωρίς να χάσουν χρόνο ενημερώνουν εκ νέου το ασθενοφόρο που πήγαινε για να το παραλάβει για τη νέα εξέλιξη. Η γιατρός του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο και παρέλαβε το παιδί διαπιστώνει πως έχει ασθενή σφυγμό και συγκεκριμένα 60 παλμούς. Οι παλμοί αυτοί σε παιδί δύο χρονών υποδηλώνουν ανακοπή ωστόσο η γιατρός δεν το έβαλε κάτω και ξεκίνησε νεές προσπάθειες ανάνηψης.

Από τις πρώτες μαλλάξεις που έκανε το παιδί ανταποκρίθηκε καθώς οι σφυγμοί του ανέβηκαν στους 120. Η ελπίδα φαίνεται ότι δεν χάθηκε με τη γιατρό του ΕΚΑΒ χωρίς δισταγμό να ενημερώνει το ΠΑΓΝΗ και να διασωληνώνει το παιδί.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Πριν 8 ώρες

Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τρία αδήλωτα όπλα και φόβοι για αντίποινα

Πριν 8 ώρες

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν λάβει μέριμνα τόσο για το σπίτι του όσο και για την επιχείρησή του

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Πριν 8 ώρες

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Κυψέλη: Με κλειδιά μπήκε στο σπίτι ο επίδοξος βιαστής ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Πριν 8 ώρες

Σε βίντεο καταγράφεται και η στιγμή που φτάνει η μητέρα και αντικρίζει τη φρίκη

Τραμπ στην Κατάσταση της Ένωσης: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

Πριν 8 ώρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι προσέλκυσε επενδύσεις άνω των 18 τρισ. δολαρίων μέσα στο πρώτο έτος

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Χτες

Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Χτες

Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.