E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χρυσοχοΐδης: «Ζητώ συγγνώμη από όποιον έχει υποστεί αστυνομική αυθαιρεσία»

«Δεν είμαστε οι εχθροί σας»

Χρυσοχοΐδης: «Ζητώ συγγνώμη από όποιον έχει υποστεί αστυνομική αυθαιρεσία»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/3/2021 | 16:28

Συγγνώμη από τους πολίτες που έχουν υποστεί «οποιαδήποτε αυθαιρεσία», ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Ζητήσαμε συγγνώμη δια στόματος του πρωθυπουργού, ζητώ κι εγώ συγγνώμη από όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε αυθαιρεσία» ανέφερε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και τόνισε πως «στόχος μας με τις νομοθετικές και θεσμικές παρεμβάσεις που κάνουμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα είναι να περιορίσουμε στο ελάχιστο και να αναδείξουμε όλα τα ζητήματα αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας, ώστε να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει, με τρόπο απόλυτα αντικειμενικό και γρήγορα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη για τα φαινόμενα της αστυνομικής βίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενος στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης είπε πως «η άσκοπη βία που ασκήθηκε, με ό,τι προηγήθηκε, είναι προφανές ότι είναι απολύτως καταδικαστέα, δεν είναι ανεκτή».

«Δεν υποτιμώ σαν γεγονός αυτό που έγινε στη Νέα Σμύρνη, είναι αποκρουστικό, αλλά αδικούμε τους εαυτούς μας και την κοινή λογική αν λέμε ότι είναι κανόνας» προσέθεσε, σημειώνοντας «κλιμακούμενη κρατική καταστολή θα είχαμε αν ήταν κανόνας» και υπογράμμισε: «Είναι εξαίρεση και μάλιστα ποσοτικά -όχι ποιοτικά- ασήμαντη».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απέρριψε τις επικρίσεις πως η ΕΛΑΣ στις ανακοινώσεις της προσπαθεί «να κάνει το άσπρο μαύρο», λέγοντας πως «η Αστυνομία περιγράφει μόνο γεγονότα, τίποτα άλλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν κάνει κρίσεις, δεν κάνει αξιολογήσεις, δεν είπε τίποτα ψεύτικο. Επιθέσεις δέχτηκαν οι δυνάμεις, ΕΔΕ γίνεται για όλα αυτά υπό την εποπτεία -μετά από δική μας νομοθετική πρωτοβουλία, μετά από δική μας θεσμική κατοχύρωση- του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος σε λίγο θα αποκτήσει, όπως ξέρετε, και βοηθό του, που θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την αστυνομική αυθαιρεσία και με τον μηχανισμό παρακολούθησης της αστυνομικής αυθαιρεσίας διαχρονικά», ανέφερε μεταξύ άλλων και σημείωσε πως «όσο υπάρχει εξουσία θα υπάρχει πάντα και κίνδυνος και γεγονότα κατάχρησης».

«Το ζήτημα είναι η έκταση, η συχνότητα, η τάση- αν δηλαδή αυξάνουν συνεχώς ή όχι και τι μέτρα παίρνουμε και αν ομόθυμα, χωρίς αστερίσκους, τα καταδικάζουμε» επισήμανε και αρνήθηκε την κριτική ότι υπάρχει «απογείωση της αστυνομικής βίας», «την οποία μάλιστα την χρεώνετε και στην κυβέρνηση».

Ανέφερε πως σε 52 ημέρες έγιναν 623 συναθροίσεις, οι μισές για τον Κουφοντίνα, εκ των οποίων στις 25 μόνο υπήρξαν επεισόδια, και αυτό δείχνει πως δεν έχουμε κλιμακούμενη βία. Σημείωσε πως σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην Ελλάδα εφαρμόζονται τα λιγότερα και τα πιο ήπια μέσα καταστολής, χωρίς λαστιχένιες σφαίρες, σπρέι, άλογα, χειροβομβίδες, καουτσούκ ή αστυνομικούς σκύλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε, για τις διαδηλώσεις για τον Δ. Κουφοντίνα:

«Κάποιοι τις αγκάλιασαν πολιτικά, τις ονόμασαν κίνημα και λαϊκούς αγώνες» και προσέθεσε πως αυτό «είναι πολιτική ανευθυνότητα και ιερόσυλο να μπερδεύεις το κίνημα και τους λαϊκούς αγώνες με το μίσος ενός λούμπεν αριστερού Τραμπισμού που σηκώνει κεφάλι και ενθαρρύνεται από κάποιους».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απευθύνθηκε και στους νέους λέγοντας πως δεν θα πρέπει να αφήσουν να μετατρέπονται «σε καύσιμο διαμαρτυρίας» και να γίνονται «κρέας για τα κανόνια της πολιτικής αντιπαράθεσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είπε πως «κάθε φορά που υπάρχουν συγκρούσεις με νέους, πάμε δυο βήματα πίσω», τόνισε πως «τους νέους τους χρειαζόμαστε για να χτίσουμε μια νέα Ελλάδα», ενώ σημείωσε: «Μερικοί νέοι, όχι μόνο φοιτητές, έχουν χάσει την πίστη τους στην Πολιτεία, οδηγούνται πολλές φορές σε ακραίες αντιδημοκρατικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές. Βρίσκουν καταφύγιο στην άρνηση και χτίζουν ταυτότητα στην αυθαιρεσία. Τα γήπεδα, η συμπάθεια στην τρομοκρατία, οι βίαιες ομάδες, ορισμένες φορές και στα πανεπιστήμια, είναι “ μάρτυρες” αυτής της κατάστασης. Δεν μπορούμε και δεν έχουμε το δικαίωμα να τους αφήσουμε ελεύθερους να παρανομούν».

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης απηύθυνε μάλιστα έκκληση σε γονείς, δασκάλους και στους ίδιους τους νέους, «να μην αφήσουμε τη βία, τον φανατισμό, την πόλωση, το μίσος να κυριαρχήσουν».

«Είσαστε, οι νέοι, μέρος από το μέλλον μας. Δεν είμαστε οι εχθροί σας. Η Αστυνομία, η Πολιτεία δεν είναι ο δράκος κανενός παραμυθιού. Οι αστυνομικοί είναι νέοι στην ηλικία σας, εργάζονται επικίνδυνα, με πολύ περιορισμένα έσοδα και φοράνε στολή.

»Αστυνομικός άσκησε άσκοπα καταδικαστέα βία την Κυριακή. Αστυνομικός κόντεψε να πεθάνει δύο μέρες αργότερα μετά τα επεισόδια. Η ζωή και η δημοκρατία δεν έχουν αδιέξοδα. Πασχίζουμε, ίσως με λάθη, με ατέλειες, αλλά πασχίζουμε για καλύτερες συνθήκες, λιγότερη βία, καλύτερη ζωή. Κανένα περιθώριο δεν σας αξίζει. Δεν σας θέλουμε εκεί. Ελάτε πίσω και μέσα στη ζωή.

»Η δημοκρατία δίνει πάντα και συνέχεια ευκαιρίες για καλύτερη ζωή. Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα της ελπίδας. Σύντομα θα τελειώσει η πανδημία και μαζί της θα τελειώσει μία διαγενεακή ανισότητα σε βάρος των νέων», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Η Δυτική Ελλάδα μετρά τις πληγές της

Χτες

Ποιοι δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συγκινητικό βίντεο: Καρέ καρέ η διάσωση αλόγου που είχε «βουλιάξει» σε λασπόνερα στη Φιλιππιάδα

Χτες

Το άτυχο άλογο είχε ακινητοποιηθεί μέσα στα νερά, αδυνατώντας να μετακινηθεί

Παγκράτι: Ελεύθεροι μετά τη δίωξη οι 2 οδηγοί για τον θάνατο 72χρονης ‑ Τραγική φιγούρα η κόρη της

Χτες

Χάθηκε ο μοναδικός άνθρωπος που τη φρόντιζε - Προσωρινά η κοπέλα θα φιλοξενηθεί στο «Αιγινήτειο»

Λουτράκι: «Δεν ξαναμιλάω με δημοσιογράφο» ‑ Έφυγε από εκπομπή η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο

Χτες

Η συμπεριφορά της δασκάλας προκάλεσε έντονη δυσφορία στους παρουσιαστές της εκπομπής

Τον Δεκέμβριο θα απολογηθούν Τριαντόπουλος και Αγοραστός στην ανακρίτρια για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Χτες

Μετά το τέλος των απολογιών η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφανθούν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου

«Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο» ‑ Αντιδρούν οι Ευρωπαίοι με το σχέδιο για την Ουκρανία

Χτες

Το αμερικανικό 28-σημείο σχέδιο περιλαμβάνει χρήση των παγωμένων ρωσικών assets με κέρδος 50% για τις ΗΠΑ

Μπενφίκα: Βρέθηκε νεκρός ο αρχηγός των οργανωμένων κοντά στο «Ντα Λουζ»

Χτες

Η είδηση του θανάτου του Σέρτζιο Καετάνο, ηγέτη των «Red Devils» της Μπενφίκα, επισκίασε την πρόκριση των Αετών στους «16» του Κυπέλλου Πορτογαλίας, με την υπογραφή Βαγγέλη Παυλίδη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.