E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χρυσοχοΐδης: «Ζητώ συγγνώμη από όποιον έχει υποστεί αστυνομική αυθαιρεσία»

«Δεν είμαστε οι εχθροί σας»

Χρυσοχοΐδης: «Ζητώ συγγνώμη από όποιον έχει υποστεί αστυνομική αυθαιρεσία»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/3/2021 | 16:28

Συγγνώμη από τους πολίτες που έχουν υποστεί «οποιαδήποτε αυθαιρεσία», ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Ζητήσαμε συγγνώμη δια στόματος του πρωθυπουργού, ζητώ κι εγώ συγγνώμη από όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε αυθαιρεσία» ανέφερε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και τόνισε πως «στόχος μας με τις νομοθετικές και θεσμικές παρεμβάσεις που κάνουμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα είναι να περιορίσουμε στο ελάχιστο και να αναδείξουμε όλα τα ζητήματα αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας, ώστε να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει, με τρόπο απόλυτα αντικειμενικό και γρήγορα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη για τα φαινόμενα της αστυνομικής βίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενος στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης είπε πως «η άσκοπη βία που ασκήθηκε, με ό,τι προηγήθηκε, είναι προφανές ότι είναι απολύτως καταδικαστέα, δεν είναι ανεκτή».

«Δεν υποτιμώ σαν γεγονός αυτό που έγινε στη Νέα Σμύρνη, είναι αποκρουστικό, αλλά αδικούμε τους εαυτούς μας και την κοινή λογική αν λέμε ότι είναι κανόνας» προσέθεσε, σημειώνοντας «κλιμακούμενη κρατική καταστολή θα είχαμε αν ήταν κανόνας» και υπογράμμισε: «Είναι εξαίρεση και μάλιστα ποσοτικά -όχι ποιοτικά- ασήμαντη».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απέρριψε τις επικρίσεις πως η ΕΛΑΣ στις ανακοινώσεις της προσπαθεί «να κάνει το άσπρο μαύρο», λέγοντας πως «η Αστυνομία περιγράφει μόνο γεγονότα, τίποτα άλλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν κάνει κρίσεις, δεν κάνει αξιολογήσεις, δεν είπε τίποτα ψεύτικο. Επιθέσεις δέχτηκαν οι δυνάμεις, ΕΔΕ γίνεται για όλα αυτά υπό την εποπτεία -μετά από δική μας νομοθετική πρωτοβουλία, μετά από δική μας θεσμική κατοχύρωση- του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος σε λίγο θα αποκτήσει, όπως ξέρετε, και βοηθό του, που θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την αστυνομική αυθαιρεσία και με τον μηχανισμό παρακολούθησης της αστυνομικής αυθαιρεσίας διαχρονικά», ανέφερε μεταξύ άλλων και σημείωσε πως «όσο υπάρχει εξουσία θα υπάρχει πάντα και κίνδυνος και γεγονότα κατάχρησης».

«Το ζήτημα είναι η έκταση, η συχνότητα, η τάση- αν δηλαδή αυξάνουν συνεχώς ή όχι και τι μέτρα παίρνουμε και αν ομόθυμα, χωρίς αστερίσκους, τα καταδικάζουμε» επισήμανε και αρνήθηκε την κριτική ότι υπάρχει «απογείωση της αστυνομικής βίας», «την οποία μάλιστα την χρεώνετε και στην κυβέρνηση».

Ανέφερε πως σε 52 ημέρες έγιναν 623 συναθροίσεις, οι μισές για τον Κουφοντίνα, εκ των οποίων στις 25 μόνο υπήρξαν επεισόδια, και αυτό δείχνει πως δεν έχουμε κλιμακούμενη βία. Σημείωσε πως σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην Ελλάδα εφαρμόζονται τα λιγότερα και τα πιο ήπια μέσα καταστολής, χωρίς λαστιχένιες σφαίρες, σπρέι, άλογα, χειροβομβίδες, καουτσούκ ή αστυνομικούς σκύλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε, για τις διαδηλώσεις για τον Δ. Κουφοντίνα:

«Κάποιοι τις αγκάλιασαν πολιτικά, τις ονόμασαν κίνημα και λαϊκούς αγώνες» και προσέθεσε πως αυτό «είναι πολιτική ανευθυνότητα και ιερόσυλο να μπερδεύεις το κίνημα και τους λαϊκούς αγώνες με το μίσος ενός λούμπεν αριστερού Τραμπισμού που σηκώνει κεφάλι και ενθαρρύνεται από κάποιους».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απευθύνθηκε και στους νέους λέγοντας πως δεν θα πρέπει να αφήσουν να μετατρέπονται «σε καύσιμο διαμαρτυρίας» και να γίνονται «κρέας για τα κανόνια της πολιτικής αντιπαράθεσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είπε πως «κάθε φορά που υπάρχουν συγκρούσεις με νέους, πάμε δυο βήματα πίσω», τόνισε πως «τους νέους τους χρειαζόμαστε για να χτίσουμε μια νέα Ελλάδα», ενώ σημείωσε: «Μερικοί νέοι, όχι μόνο φοιτητές, έχουν χάσει την πίστη τους στην Πολιτεία, οδηγούνται πολλές φορές σε ακραίες αντιδημοκρατικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές. Βρίσκουν καταφύγιο στην άρνηση και χτίζουν ταυτότητα στην αυθαιρεσία. Τα γήπεδα, η συμπάθεια στην τρομοκρατία, οι βίαιες ομάδες, ορισμένες φορές και στα πανεπιστήμια, είναι “ μάρτυρες” αυτής της κατάστασης. Δεν μπορούμε και δεν έχουμε το δικαίωμα να τους αφήσουμε ελεύθερους να παρανομούν».

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης απηύθυνε μάλιστα έκκληση σε γονείς, δασκάλους και στους ίδιους τους νέους, «να μην αφήσουμε τη βία, τον φανατισμό, την πόλωση, το μίσος να κυριαρχήσουν».

«Είσαστε, οι νέοι, μέρος από το μέλλον μας. Δεν είμαστε οι εχθροί σας. Η Αστυνομία, η Πολιτεία δεν είναι ο δράκος κανενός παραμυθιού. Οι αστυνομικοί είναι νέοι στην ηλικία σας, εργάζονται επικίνδυνα, με πολύ περιορισμένα έσοδα και φοράνε στολή.

»Αστυνομικός άσκησε άσκοπα καταδικαστέα βία την Κυριακή. Αστυνομικός κόντεψε να πεθάνει δύο μέρες αργότερα μετά τα επεισόδια. Η ζωή και η δημοκρατία δεν έχουν αδιέξοδα. Πασχίζουμε, ίσως με λάθη, με ατέλειες, αλλά πασχίζουμε για καλύτερες συνθήκες, λιγότερη βία, καλύτερη ζωή. Κανένα περιθώριο δεν σας αξίζει. Δεν σας θέλουμε εκεί. Ελάτε πίσω και μέσα στη ζωή.

»Η δημοκρατία δίνει πάντα και συνέχεια ευκαιρίες για καλύτερη ζωή. Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα της ελπίδας. Σύντομα θα τελειώσει η πανδημία και μαζί της θα τελειώσει μία διαγενεακή ανισότητα σε βάρος των νέων», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αρχεία Έπσταϊν: Φωτογραφία απαθανατίζει τον Στίβεν Χόκινγκ σε τροπικό νησί ανάμεσα σε δύο γυναίκες με μπικίνι

Σήμερα

Συνολικά ο Στίβεν Χόκινγκ εμφανίζεται περίπου 250 φορές στα αρχεία Έπσταϊν - Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις

Πατήσια: 70χρονος οδηγός επιτέθηκε με μαχαίρι σε 51χρονο διανομέα για την προτεραιότητα

Σήμερα

Στη συμβολή των οδών Νιρβάνα και Αχαρνών, δύο οδηγοί διαπληκτίστηκαν έντονα και μάλιστα, ο ένας έβγαλε και μαχαίρι

Κτηνοτρόφος στην Κρήτη έβαψε... κόκκινα τα πρόβατά του για να μην του τα κλέψουν

Σήμερα

Η εικόνα με τα κόκκινα πρόβατα δύσκολα περνά απαρατήρητη

Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου στην Αθήνα επειδή έτρωγε στο τιμόνι

Σήμερα

Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά το τιμόνι -με τα γόνατά του- και παράλληλα να τρώει το φαγητό του

Κυψέλη: Βίντεο με τον 64χρονο να δέρνει τη μητέρα των 25χρονων ΑμεΑ όταν τον έπιασε στα «πράσα»

Σήμερα

Το βίντεο προκαλεί αποτροπιασμό και σφίξιμο στο στομάχι, με την άτυχη γυναίκα, να έχει καταλάβει πλέον την νοσηρή δράση του 64χρονου και να παθαίνει σοκ μόλις συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί

Σκύρος: Διέγνωσαν πνευμονία σε 46χρονο και πέθανε από ανακοπή λίγη ώρα αργότερα

Σήμερα

Όπως καταγγέλλεται από τους συγγενείς του, η γιατρός φέρεται να μην ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον ασθενή, διέγνωσε πνευμονία και του έδωσε φάρμακα

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Σήμερα

Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τρία αδήλωτα όπλα και φόβοι για αντίποινα

Σήμερα

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν λάβει μέριμνα τόσο για το σπίτι του όσο και για την επιχείρησή του

Συντάξιμη στο διπλάσιο η «μάχιμη πενταετία» για όλους τους ένστολους

Σήμερα

Ποιες υπηρεσίες αναγνωρίζονται, πόσο και πότε

Κυψέλη: Με κλειδιά μπήκε στο σπίτι ο επίδοξος βιαστής ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Σήμερα

Σε βίντεο καταγράφεται και η στιγμή που φτάνει η μητέρα και αντικρίζει τη φρίκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.