E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φρίκη στην Αιθιοπία: Τους υποχρέωναν να βιάζουν συγγενείς τους

Σοκαριστικές καταγγελίες

Φρίκη στην Αιθιοπία: Τους υποχρέωναν να βιάζουν συγγενείς τους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/3/2021 | 15:15

Περισσότερα από 500 περιστατικά βιασμών έχουν αναφερθεί σε πέντε κλινικές της περιοχής Τιγκράι της Αιθιοπίας, ανακοίνωσαν χθες, Πέμπτη, τα Ηνωμένα Έθνη, προειδοποιώντας ότι ο πραγματικός αριθμός τους πιθανόν να είναι πολύ υψηλότερος εξαιτίας του στίγματος που συνοδεύει τα θύματα και της έλλειψης υγειονομικών υπηρεσιών.

“Γυναίκες καταγγέλλουν ότι βιάστηκαν από ένοπλους, περιγράφουν επίσης περιστατικά ομαδικών βιασμών, βιασμών μπροστά σε μέλη της οικογενείας τους και περιστατικά με άνδρες να εξαναγκάζονται υπό την απειλή βίας να βιάζουν συγγενείς τους”, ανέφερε σε ενημέρωση των χωρών μελών του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη η Γουάφα Σαΐντ, συντονίστρια του προγράμματος αρωγής των Ηνωμένων Εθνών στην Αιθιοπία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε η ίδια, τουλάχιστον 516 περιπτώσεις βιασμού αναφέρθηκαν από πέντε κλινικές στο Μέκελε, το Αντιγκράτ, το Γουόκρο, το Σάιρ και το Άξουμ.

“Δεδομένου ότι οι περισσότερες υγειονομικές εγκαταστάσεις δεν λειτουργούν καθώς και λόγω του στίγματος που επιφέρει ο βιασμός, εκτιμάται ότι ο αληθινός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος”, πρόσθεσε.

Περίπου 12 αξιωματούχοι του ΟΗΕ έκαναν έκκληση την Δευτέρα να σταματήσουν οι επιθέσεις εις βάρος πολιτών στο Τιγκράι, ειδικά αναφορικά με τις καταγγελίες για βιασμούς και “άλλες φρικτές μορφές σeξουαλικής βίας”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συγκρούσεις στο Τιγκράι ξέσπασαν τον Νοέμβριο ανάμεσα σε κυβερνητικά στρατεύματα και στο πρώην κυβερνών κόμμα της περιφέρειας, το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Τιγκράι (TPLF).

Ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Αμπίι Αχμεντ έχει επίσης υποστηρίξει ότι στρατεύματα από την γειτονική Ερυθραία βρίσκονταν στην περιοχή.

Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας λαμβάνει τις καταγγελίες για σeξουαλική βία “πολύ σοβαρά υπόψη της” και έχει στείλει αποστολή διερεύνησης στην περιοχή, δήλωσε στο Reuters ο πρεσβευτής της Αιθοπίας στον ΟΗΕ Τάγιε Ατσκεσελασία Άμντε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Η Αιθιοπία ακολουθεί την πολιτική της μηδενικής ανοχής απέναντι σε σeξουαλικά εγκλήματα και όποιος κρίνεται υπεύθυνος για αυτές τις απεχθείς πράξεις θα λογοδοτεί στη δικαιοσύνη”, είπε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ερυθραίας Οσμάν Σαλέχ Μοχάμεντ και ο υπουργός Ενημέρωσης Γιεμάνε Γκεμπρεμεσκέλ δεν απάντησαν στις εκκλήσεις να σχολιάσουν.

Η βία στο Τιγκράι έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και έχει αναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες άλλους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην ορεινή αυτή περιοχή των περίπου πέντε εκατομμυρίων κατοίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Οι περισσότεροι από τους εσωτερικά εκτοπισμένους έφυγαν μόνο με τα ρούχα που φορούσαν. Είναι ψυχικά τραυματισμένοι και αφηγούνται ιστορίες για το δύσκολο ταξίδι που έκαναν αναζητώντας ασφάλεια. Κάποιοι περιγράφουν ότι περπατούσαν επί δύο εβδομάδες και άλλοι ότι περπάτησαν μέχρι και 500 χλμ”, είπε η Σαΐντ.

“Από τους ανθρώπους που συνταξίδευαν κάποιοι λέγεται ότι σκοτώθηκαν– κυρίως νέοι–άλλοι λέγεται ότι υπέστησαν σωματική βία, γυναίκες βιάστηκαν, κάποιες ήταν έγκυες και γέννησαν στον δρόμο με αποτέλεσμα να πεθάνουν τα νεογέννητα”, σημείωσε η ίδια.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου για τις θηριωδίες, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν έχει χαρακτηρίσει αυτές τις ενέργειες εθνοκάθαρση.

Η Αιθιοπία απορρίπτει τον χαρακτηρισμό του.

Αυτή την εβδομάδα ο Αμπίι παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι έχουν διαπραχτεί ωμότητες, όπως ο βιασμός, και δεσμεύτηκε ότι θα τιμωρούνται όσοι στρατιώτες διαπράττουν εγκλήματα.

Δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες στο Τιγκράι έχουν καταγγείλει στο Ρόιτερς ότι στρατιώτες της Ερυθραίας σκότωναν συστηματικά αμάχους, βίαζαν ομαδικά και βασάνιζαν γυναίκες και λεηλατούσαν τα σπίτια και τις σοδειές τους.

Η Ερυθραία δεν έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα για να σχολιάσει τις καταγγελίες για θηριωδίες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Το μήνυμα που οδήγησε στον φονικό ξυλοδαρμό του 17χρονου

Πριν 10 ώρες

Η αστυνομία έχει εξασφαλίσει υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, το οποίο και εξετάζεται - Συνελήφθη και η μητέρα του δράστη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Πόσο θα επιβαρυνθούν φορολογικά από φέτος ‑ Τι γίνεται με τα μπλοκάκια

Πριν 10 ώρες

Αύξηση του ελάχιστου φόρου και νέες οδηγίες για τις απευθείας αναθέσεις

Αυξάνονται τα κρούσματα της σούπερ γρίπης: Πότε αναμένεται η κορύφωση

Πριν 10 ώρες

Η σούπερ γρίπη έκανε την εμφάνιση της από τον Δεκέμβριο

Φρένο στα ενοίκια από το 2026 – Πώς η κυβέρνηση θέλει να ρίξει τα ενοίκια με ανακαινίσεις και πλαφόν

Πριν 10 ώρες

Πάγωμα μισθωμάτων, επιδότηση ανακαινίσεων και νέοι κανόνες στην αγορά κατοικίας

Εφυγε από τη ζωή στα 31 του ο δημοσιογράφος Οδυσσέας Πάππος

Πριν 10 ώρες

Σε ηλικία 31 ετών έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος της `Καθημερινής` Οδυσσέας Πάππος.

Διορθώσεις στο Ε9: Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τον ΕΝΦΙΑ

Πριν 10 ώρες

Σημαντικός ο έλεγχος της προεπισκόπησης της περιουσιακής κατάστασης πριν από την οριστικοποίηση της δήλωσης

Ο Τραμπ θα επιχειρήσει για τέταρτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ να αγοράσει την Γροιλανδία

Πριν 10 ώρες

Η χρήση του στρατού είναι πάντα μια επιλογή, λέει ο Λευκός Οίκος

Συμφωνία για εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία: Γαλλία και Βρετανία θα αναπτύξουν δικά τους στρατεύματα σε περίπτωση συμφωνίας ειρήνης

Χτες

Ο Μακρόν ανακοίνωσε συμφωνία Ουκρανίας και συμμάχων για ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας, στο πλαίσιο της Διακήρυξης του Παρισιού, μετά τη συνεδρίαση της Συμμαχίας των Προθύμων

Πέθανε η Τόνια Καζιάνη – Η αγαπημένη ηθοποιός ήταν 80 ετών

Χτες

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία

Σέρρες: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο 16χρονος που ξυλοκόπησε τον 17χρονο

Χτες

Συνελήφθη και η μητέρα του κατηγορουμένου για παραμέληση ανηλίκου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.