E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Παπούτσια του Σατανά»: Η Nike «τα βρήκε» τελικά με την εταιρεία που τα δημιούργησε

Τι προβλέπει ο διακανονισμός

«Παπούτσια του Σατανά»: Η Nike «τα βρήκε» τελικά με την εταιρεία που τα δημιούργησε
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/4/2021 | 09:58

Η Nike Inc ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι η εταιρία στο Μπρούκλιν, που παρήγαγε τα αποκαλούμενα «παπούτσια του σατανά» σε συνεργασία με τον ράπερ Lil Nas X, συμφώνησε στην εθελοντική απόσυρση των παπουτσιών, στο πλαίσιο ενός νομικού διακανονισμού που επιτεύχθηκε με τον αναφερόμενο κολοσσό παραγωγής αθλητικών ειδών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διακανονισμός με την MSCHF Product Studio Inc διευθετεί μία αγωγή για παραβίαση των δικαιωμάτων της, που κατέθεσε η Nike την προηγούμενη εβδομάδα, σχετικά με τα αθλητικά παπούτσια χρώματος μαύρου και κόκκινου, που είχαν ως θέμα τον διάβολο, ενώ φέρουν ειδικές ενδιάμεσες σόλες, επινόηση της Nike, και πωλήθηκαν ταχύτατα, στην τιμή των 1.018 δολαρίων το ζευγάρι.

Τα παπούτσια του σατανά είναι τροποποιημένες εκδόσεις των αθλητικών παπουτσιών Nike Air Max 97 με τις ενδιάμεσες σόλες και την επιγραφή «Λουκάς 10:18», μία αναφορά σε στίχο της Βίβλου που αναφέρεται στην πτώση του σατανά από τον παράδεισο.

Μόνο 666 ζευγάρια από τα αναφερόμενα αθλητικά παπούτσια παρήχθησαν, με το τελευταίο ζευγάρι να έχει κρατηθεί και ο Lil Nas Χ, γνωστός για το τραγούδι του «Old Town Road» να μπορεί να επιλέξει ποιος θα το παραλάβει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Nike και η MSCHF θα αποζημιώσουν πλήρως όσους αγόρασαν τα αναφερόμενα παπούτσια, αλλά και τα λεγόμενα «παπούτσια του Ιησού», που κυκλοφόρησαν το 2019 με βάση το αθλητικό παπούτσι Air Max 97, ώστε να αποσυρθούν πλήρως από την εμπορική κυκλοφορία.

Τα παπούτσια περιορισμένης έκδοσης μπορούν να πωληθούν σε πολύ υψηλές τιμές μεταξύ των συλλεκτών, ενώ αυτοί που θα αποδεχτούν την καταβολή μιας αποζημίωσης θα χάσουν μία τέτοια ενδεχόμενη αύξηση της τιμής των παπουτσιών στο μέλλον.

Ο Ντέιβιντ Μπέρνσταϊν που προεδρεύει σε μία ομάδα διευθέτησης διαφορών για πνευματικά δικαιώματα στην Debevoise & Plimpton και εκπροσωπεί την MSCHF, δήλωσε ότι τα καλλιτεχνικά μηνύματα, τα οποία η MSCHF ήλπιζε ότι θα μπορούσαν να μεταδοθούν μέσω των παπουτσιών, «εντάθηκαν δραματικά» από τη μήνυση της Nike.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Lil Nas Χ δεν ήταν κατηγορούμενος. Ένας δικαστής στο Μπρούκλιν είχε απαγορεύσει προσωρινά τη συνέχιση της πώλησης των παπουτσιών την 1η Απριλίου.

Η Nike υποστήριξε ότι ακόμη και οι «συλλέκτες αθλητικών παπουτσιών» βρίσκονταν σε σύγχυση σχετικά με τον παραγωγό αυτών των «παπουτσιών του σατανά», με την MSCHF να υποστηρίζει ότι τα παπούτσια ήταν «προσωπικά αριθμημένα έργα τέχνης» και δεν προκάλεσαν σύγχυση.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σία Κοσιώνη: «Η ΜΕΘ είναι μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία. Δεν μπορούσα να σηκωθώ»

Πριν 11 ώρες

Οι ρεπόρτερ των ψυχαγωγικών εκπομπών περίμεναν την Σία Κοσιώνη χθες 24/2 για να κάνει δηλώσεις, μετά την επιστροφή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ

Μαρία Σολωμού: «Αν έμενα με έναν άντρα για 10 χρόνια θα είχα κρεμαστεί από το ταβάνι»

Πριν 11 ώρες

Όσα είπε για τις σχέσεις και το Νίκο Μουτσινά

Μαρία Δεληθανάση για καταδίκη Κώστα Δόξα: «Δικαίωση μετά από πολυετή αγώνα – Δε μου ζήτησε συγγνώμη»

Πριν 11 ώρες

Ένοχος κρίθηκε ο Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία με θύμα την πρώην σύζυγό του, Μαρία Δεληθανάση

Katy Perry: Έγκυος στο πρώτο παιδί με τον Justin Trudeau; Η απάντηση στις φήμες

Πριν 11 ώρες

Η Katy Perry και ο Justin Trudeau εξακολουθούν να είναι μαζί και, απ’ ό,τι φαίνεται, τα πράγματα σοβαρεύουν.

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Νέες φωτογραφίες με την Κλέλια Ανδριολάτου μετά το πάρτι για τα BAFTA

Πριν 11 ώρες

Ο σκηνοθέτης του «Maestro» δημοσίευσε στιγμές από το ταξίδι στη βρετανική πρωτεύουσα με χιουμοριστική λεζάντα στο Instagram

Νεφέλη Λιβιεράτου: Αυτός είναι ο κούκλος σύντροφός της – Γόνος εφοπλιστικής οικογένειας

Πριν 11 ώρες

Έναν μεγάλο έρωτα ζει η 25χρονη Νεφέλη Λιβιεράτου

Από το Central Perk σε βίλες εκατομμυρίων: Πού μένουν σήμερα οι πρωταγωνιστές των Friends

Πριν 11 ώρες

Η σειρά που λάτρεψε όλος ο κόσμος δεν τους χάρισε μόνο φήμη, αλλά και μια τεράστια οικονομική αυτοκρατορία, χτισμένη πάνω σε ακίνητα-όνειρο!

Πατέρας για 2η φορά ο Θανάσης Τσαλταμπάσης

Χτες

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Αγοραστή Αρβανίτη υποδέχτηκαν το δεύτερο παιδί τους

Σία Κοσιώνη: Επιστρέφει στο δελτίο ειδήσεων – Η έκπληξη των συνεργατών και το βίντεο

Χτες

Μετά την περιπέτεια υγείας της, η παρουσιάστρια επιστρέφει στο πόστο της

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.