E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Παπούτσια του Σατανά»: Η Nike «τα βρήκε» τελικά με την εταιρεία που τα δημιούργησε

Τι προβλέπει ο διακανονισμός

«Παπούτσια του Σατανά»: Η Nike «τα βρήκε» τελικά με την εταιρεία που τα δημιούργησε
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/4/2021 | 09:58

Η Nike Inc ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι η εταιρία στο Μπρούκλιν, που παρήγαγε τα αποκαλούμενα «παπούτσια του σατανά» σε συνεργασία με τον ράπερ Lil Nas X, συμφώνησε στην εθελοντική απόσυρση των παπουτσιών, στο πλαίσιο ενός νομικού διακανονισμού που επιτεύχθηκε με τον αναφερόμενο κολοσσό παραγωγής αθλητικών ειδών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διακανονισμός με την MSCHF Product Studio Inc διευθετεί μία αγωγή για παραβίαση των δικαιωμάτων της, που κατέθεσε η Nike την προηγούμενη εβδομάδα, σχετικά με τα αθλητικά παπούτσια χρώματος μαύρου και κόκκινου, που είχαν ως θέμα τον διάβολο, ενώ φέρουν ειδικές ενδιάμεσες σόλες, επινόηση της Nike, και πωλήθηκαν ταχύτατα, στην τιμή των 1.018 δολαρίων το ζευγάρι.

Τα παπούτσια του σατανά είναι τροποποιημένες εκδόσεις των αθλητικών παπουτσιών Nike Air Max 97 με τις ενδιάμεσες σόλες και την επιγραφή «Λουκάς 10:18», μία αναφορά σε στίχο της Βίβλου που αναφέρεται στην πτώση του σατανά από τον παράδεισο.

Μόνο 666 ζευγάρια από τα αναφερόμενα αθλητικά παπούτσια παρήχθησαν, με το τελευταίο ζευγάρι να έχει κρατηθεί και ο Lil Nas Χ, γνωστός για το τραγούδι του «Old Town Road» να μπορεί να επιλέξει ποιος θα το παραλάβει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Nike και η MSCHF θα αποζημιώσουν πλήρως όσους αγόρασαν τα αναφερόμενα παπούτσια, αλλά και τα λεγόμενα «παπούτσια του Ιησού», που κυκλοφόρησαν το 2019 με βάση το αθλητικό παπούτσι Air Max 97, ώστε να αποσυρθούν πλήρως από την εμπορική κυκλοφορία.

Τα παπούτσια περιορισμένης έκδοσης μπορούν να πωληθούν σε πολύ υψηλές τιμές μεταξύ των συλλεκτών, ενώ αυτοί που θα αποδεχτούν την καταβολή μιας αποζημίωσης θα χάσουν μία τέτοια ενδεχόμενη αύξηση της τιμής των παπουτσιών στο μέλλον.

Ο Ντέιβιντ Μπέρνσταϊν που προεδρεύει σε μία ομάδα διευθέτησης διαφορών για πνευματικά δικαιώματα στην Debevoise & Plimpton και εκπροσωπεί την MSCHF, δήλωσε ότι τα καλλιτεχνικά μηνύματα, τα οποία η MSCHF ήλπιζε ότι θα μπορούσαν να μεταδοθούν μέσω των παπουτσιών, «εντάθηκαν δραματικά» από τη μήνυση της Nike.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Lil Nas Χ δεν ήταν κατηγορούμενος. Ένας δικαστής στο Μπρούκλιν είχε απαγορεύσει προσωρινά τη συνέχιση της πώλησης των παπουτσιών την 1η Απριλίου.

Η Nike υποστήριξε ότι ακόμη και οι «συλλέκτες αθλητικών παπουτσιών» βρίσκονταν σε σύγχυση σχετικά με τον παραγωγό αυτών των «παπουτσιών του σατανά», με την MSCHF να υποστηρίζει ότι τα παπούτσια ήταν «προσωπικά αριθμημένα έργα τέχνης» και δεν προκάλεσαν σύγχυση.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατερίνα Καινούργιου: Τι της είπαν για τη βαφή της και πώς αντέδρασε ‑ «Δέχτηκα χυδαία σχόλια»

Σήμερα

Η παρουσιάστρια του Alpha ξέσπασε για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε μετά τη γέννηση της κόρης της και κάλεσε σε σεβασμό και επιείκεια.

Με γούνα και αυτιά η Καίτη Γαρμπή σε εμφάνιση... λαγουδάκι για το Πάσχα

Σήμερα

Η τραγουδίστρια έστειλε ευχές για καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Μελίνα Ασλανίδου: Μεγάλη Παρασκευή στα Μετέωρα – Ψέλνει μέσα στα μοναστήρια

Σήμερα

Δεν έχει κρύψει τη βαθιά της σύνδεση με τη θρησκεία

Ο ευρηματικός τρόπος της Τουρκάλας ρεπόρτερ Ντενίζ Ακσόι για να φτάσει στο ύψος τον Ταβάρες της Ρεάλ

Σήμερα

Η δημοσιογράφος βρήκε λύση στη μεγάλη διαφορά ύψους με τον σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης μετά τον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ο Ντάνιελ Κρεγκ στην περιφορά του Επιταφίου στον Αγιο Κωνσταντίνο της Γλυφάδας, δείτε βίντεο

Σήμερα

Ο γνωστός ηθοποιός βρίσκεται στην Ελλάδα για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Νταμιέν Σαζέλν, για την οποία γυρίσματα γίνονται σε Αθήνα και Κέρκυρα

Κατερίνα Καινούργιου: Το τρυφερό story που δημοσίευσε ο άντρας της, Παναγιώτης Κουτσουμπής, με τη νεογέννητη κόρη τους

Χτες

Η παρουσιάστρια του Alpha έφερε στον κόσμο το παιδί τους το απόγευμα της Παρασκευής, 3 Απριλίου

Η Έφη Θώδη ευχήθηκε «καλή Ανάσταση» με ένα βίντεο στο Instagram

Χτες

Σας εύχομαι υγεία, χαρά και ευλογία, είπε η τραγουδίστρια στους διαδικτυακούς της ακόλουθους

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Πάσχα στη Μύκονο με τον Γιώργο Γεροντιδάκη ‑ Το φιλί του ζευγαριού

Χτες

Το ζευγάρι βρίσκεται αυτές τις μέρες στο νησί των ανέμων

Βαρύ πένθος για τον Μιχάλη Ιατρόπουλο ‑ Ραγίζει καρδιές η ανάρτησή του

Χτες

Ράκος ο Μιχάλης Ιατρόπουλος από τον θάνατο αγαπημένο του προσώπου.

Ο Ακύλας έγινε... πασχαλινό αυγό, δείτε φωτογραφία

Χτες

Η μαγεία της Eurovision συναντά τη γιορτινή διάθεση, αναφέρεται στη λεζάντα που συνοδεύει την εικόνα

Δημήτρης Καλλιβωκάς: Δεν με ενδιαφέρει να ζήσω άλλο, κουράστηκα

Χτες

Ψάχνω τρόπο να φύγω από τη ζωή, δηλώνει ο ηθοποιός σε συνέντευξή του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.