E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ένας από τους καλύτερους Αγγλους παίκτες όλων των εποχών κλείνει τα 41

Μια ιστορία αγάπης που μάλλον θα έχει και άλλα κεφάλαια

Ένας από τους καλύτερους Αγγλους παίκτες όλων των εποχών κλείνει τα 41
@esquire.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Steven Gerrard. Όνομα βαρύ σαν ιστορία που ταυτίστηκε με την αγαπημένη του Liverpool. Από τα 18 χρόνια που κράτησε η καριέρα του έπαιξε σε αυτήν τα 17. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, πριν κρεμάσει τα παπούτσια του αγωνίστηκε στο MLS με τη φανέλα των LA Galaxy.

Με την Liverpool τα πήρε σχεδόν όλα. Δυο Κύπελλα Αγγλίας, τρία League Cup Αγγλίας, ένα Community Shield, ένα Champions League, ένα Κύπελλο UEFA και ένα Ευρωπαϊκό Super Cup. Τα πάντα εκτός από ένα. Το Πρωτάθλημα Αγγλίας. Και αν σκεφτείς ότι πολλοί τον κατηγορούν ότι το 2014 λόγω ενός γλιστρήματος κόστισε τον τίτλο στην Liverpool, τότε μπορεί κάλλιστα ένα περιστατικό να υπερισχύσει όλων των άλλων. Έτσι είναι το μυαλό του ανθρώπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεχνάει τους 9 τίτλους από όσες διοργανώσεις συμμετείχε ο Gerrard. Ξεχνάει τα 184 γκολ και τις 144 ασίστ του. Ξεχνάει τον ηγετικό του ρόλο και πως ήταν ένας από τους πρωτοπόρους box to box μέσους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Μια στιγμή μπορεί να χαλάσει μια καριέρα; Αν είναι σαν κι αυτή του Steven Gerrard, όχι. Αλλά μπορεί να την επισκιάσει και θα είναι απολύτως άδικο.

Γεννήθηκε στο Whiston του Merseyside πριν από ακριβώς 41 χρόνια. Στα 9 του εντάχθηκε στις ακαδημίες της Liverpool. Έφυγε στα 35 του, 26 συνολικά χρόνια, τα 17 στην πρώτη ομάδα. Από μικρή ηλικία έγινε ο ηγέτης της. Το μακρινό του σουτ, η ακούραστη κίνηση του μέσα στο γήπεδο, όπου μπορούσε να παίξει ακόμα και σαν κρυφός φορ ή δεξιός μπακ, έκαναν ανθρώπους σαν τον Ζινταν και τον Πελέ να πουν το 2009 ότι εκείνη τη χρονική στιγμή, ο Steven Gerrard ήταν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.

Ο τελικός στην Κωνσταντινούπολη ήταν η μεγαλύτερη βραδιά στην καριέρα του, με τον ίδιο να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της Liverpool και να ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή της ομάδας του από το 3-0 του ημιχρόνου. Οι φήμες λένε ότι μετά την απονομή κοιμήθηκε δυο βράδια με το τρόπαιο αγκαλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2015 αποχώρησε από την Liverpool. Αλλά κάτι μας λέει ότι οι δρόμοι τους θα ανταμώσουν ξανά. Μετά τον έναν χρόνο στους La Galaxy ως ποδοσφαιριστής, το 2018 ανέλαβε τους Rangers της Γλασκώβης, μια ομάδα που είχε τότε 7 χρόνια να πάρει τίτλο και είχε περάσει την περιπέτεια της ανόδου από την 4η εθνική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φέτος οι Rangers του Steven Gerrard, έβαλε τέλος σε μια παντοκρατορία 10 ετών της συμπολίτισσας και μισητής αντιπάλου Celtic και πήρε το πρωτάθλημα αήττητη, φτάνοντας και αρκετά μακριά στο Europa League. Εκτός από ένας εξαιρετικός προπονητής μέσα στο γήπεδο, ο Gerrard εξελίσσεται σε έναν εξίσου εξαιρετικό προπονητή έξω από αυτό.

Ο Jurgen Klopp έχει πει σε ανύποπτο χρόνο πως όταν το συμβόλαιο του με την Liverpool λήξει το καλοκαίρι του 2024, θα περάσει κάποιον καιρό μακριά από το ποδόσφαιρο. Με 2-3 ακόμα σεζόν εμπειρίας, μαντέψτε ποιον θα θέλει η Liverpool να κάτσει στον πάγκο της μετά τον Γερμανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και μεταξύ μας, έτσι πρέπει να γίνει. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τη διαφήμιση που ο Beckham κάθεται δίπλα σε ένα παιδάκι και τον ρωτάει ποιος είναι ο αγαπημένος του παίκτης. Κι εκείνο απαντάει «ο Steven Gerrard», με τον Beckham να καταπίνει και καλά δύσκολα τη χυλόπιτα. Ωστόσο, η επιλογή του Gerrard και εδώ δεν είναι τυχαία. Ήταν αδιαμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους παίκτες της γενιάς του, ένας από τους καλύτερους Άγγλους μέσους όλων εποχών και ένας ρομαντικός αρχηγός παλαιάς κοπής, που τα συναισθήματά του σε κάνουν να αγαπήσεις ακόμα περισσότερο το ποδόσφαιρο…

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα ‑ Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα

Σήμερα

Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Σήμερα

Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Σήμερα

«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Σήμερα

Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Η ηθοποιός Jean Spangler εξαφανίστηκε μια νύχτα. Το μόνο που βρήκαν ήταν ένα σημείωμα

Σήμερα

Η περίπτωση της Jean Spangler, της επίδοξης ηθοποιού που εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη το 1949

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Χτες

Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Χτες

Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Προχτές

Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Προχτές

Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.