E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χαρδαλιάς: Πυρ και μανία για τη μουσική στην εστίαση

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως η μουσική θα επανέλθει στα καταστήματα εστίασης όταν το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας

Χαρδαλιάς: Πυρ και μανία για τη μουσική στην εστίαση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 29/5/2021 | 08:57

Ξέσπασε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της χθεσινής (28/5) ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, όταν δέχτηκε ερώτηση για το «αντάρτικο» που ακούγεται ότι ετοιμάζουν ορισμένοι επιχειρηματίες της εστίασης, που σχεδιάζουν να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους με μουσική, παρά την σχετική απαγόρευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων χαρακτήρισε τις λογικές αντάρτικου ως «εξαιρετικά επικίνδυνες» και υπογράμμισε πως «οι νόμοι θα εφαρμοστούν».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Χαρδαλιάς: «Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Ακούω συνέχει αυτή τη συζήτηση και μάλιστα τη θεωρώ πολύ επιπόλαιη άποψη ότι "έλα βρε, η μουσική κολλάει;". Η μουσική προφανώς δεν κολλάει. Η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού. Αυτό έχει αποδειχθεί παγκοσμίως από μεγάλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα και από όλους τους λοιμωξιολόγους.

Δεν είναι συμπτωματικό ότι ομόφωνα η επιτροπή των επιδημιολόγων εκφράζει τους ενδοιασμούς της σε σχέση με τη χρήση της μουσικής. Μουσική σημαίνει ότι όταν υπάρχει, ότι πρώτον, αν τραγουδήσω, εύλογα, θα έχω περισσότερα σταγονίδια, με συνέπεια να επηρεάσω τους διπλανούς μου. Δεύτερον, εάν δεν ακούω καλά, να φωνάζω πιο δυνατά. Η μουσική συνδυάζεται με τον χορό. Χορός σημαίνει, μη τήρηση μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης η μουσική εκ των πραγμάτων είναι συνδυασμένη με το αλκοόλ. Το αλκοόλ δημιουργεί τέτοιες καταστάσεις, που είναι πολύ χαλαρές σε σχέση με την τήρηση των μέτρων. Αυτή η λογική του παραλόγου πρέπει να σταματήσει. Όλοι αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε, να έρθουμε πιο κοντά με τους οικείους μας. Πρέπει όμως να γίνουν βήμα βήμα. Είναι δυνατόν την ίδια ώρα που η ελληνική κοινωνία έχει κάνει τόσες θυσίες, που μετράμε τόσα θύματα, να μιλάμε για λογικές αντάρτικου; Υπάρχουν λόγοι που οι νόμοι πρέπει να τηρηθούν. Σιγά σιγά θα επανέλθει η κανονικότητα. Αν νομίζουν κάποιοι ότι μέσα από τη λογική του αντάρτικου θα τινάξουν την προσπάθεια στον αέρα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Το θέμα της μουσικής θα επανέλθει με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Όσο υπάρχει σε υψηλό ρίσκο, θα παραμένει σε στασιμότητα, μέχρι επιτέλους οι διασωληνωμένοι να πέσουν, οι άνθρωποι που φεύγουν από κοντά μας να πέσουν, και τα κρούσματα να μειωθούν. Είμαστε σε μία πολύ καλή κατάσταση. Είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή. Λογικές αντάρτικου, σε εισαγωγικά, όσο και αν κρύβουν την αγωνία για ορισμένα πράγματα και για ορισμένες επαγγελματικές ομάδες, είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Δεν το λέει η πολιτική ηγεσία, ή ο υφυπουργός, το λένε παγκόσμια, όλοι οι επιδημιολόγοι και όλες οι έρευνες που έχουν γίνει πάνω σε αυτό το θέμα. Συγχωρέστε μου την παρέμβαση, αλλά είμαι και εγώ δέκτης και επιθέσεων αν θέλετε, για το ζήτημα της μουσικής. Και δεν αντιλαμβάνομαι ειρωνικά σχόλια και από ανθρώπους που ασχολούνται με τον κοινό βίο».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ουαλία: Ποινή καθειρξης σε 14χρονη ‑Μαχαίρωσε δύο καθηγήτριες και μια συμμαθήτριά της

Χτες

Μια 14χρονη καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών επειδή επιχείρησε να σκοτώσει με μαχαίρι δύο εκπαιδευτικούς και μια άλλη μαθήτρια σε σχολείο της Ουαλίας

Πατέρας 2 παιδιών έπινε χυμό κράνμπερι για ουρολοίμωξη ‑«Ο κόσμος άλλαξε εν μία νυκτί» όταν αποδείχθηκε «ανίατος» καρκίνος

Χτες

Ένας πατέρας δύο παιδιών νόμιζε ότι είχε ουρολοίμωξη - μέχρι που του είπαν ότι επρόκειτο για «ανίατο» καρκίνο της ουροδόχου κύστης που είχε εξαπλωθεί

Τα σκάνδαλα του BBC: Σοκάρει ανεξάρτητη έρευνα για κατάχρηση εξουσίας

Χτες

Ο γενικός διευθυντής του BBC, Τιμ Ντέιβι, δήλωσε ότι το BBC θα υιοθετήσει τις συστάσεις «άμεσα», αναφέροντας ότι οι αξίες του οργανισμού πρέπει να τηρούνται καθημερινά και προχωρά σε μια σειρά από νέα μέτρα

Θύμα κλοπής η Ειρήνη Μουρτζούκου

Χτες

Οι Αρχές, για την ώρα, εξετάζουν το συμβάν και προσπαθούν να εντοπίσουν τον δράστη

Έσκασε η «βόμβα»: Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ ‑ «Ανάσα» για τους Έλληνες

Χτες

Το νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη ΔΕΘ

Σοκ στον αέρα: Κουνέλι προκαλεί πυρκαγιά σε πτήση στα 10.000 μέτρα!

Χτες

Τρόμος για τους 153 επιβάτες που έβλεπαν το αεροπλάνο να βγάζει φωτιές

Μπλακ άουτ σε Ισπανία ‑ Πορτογαλία: Αποκαλύφθηκε η αιτία των διακοπών ρεύματος

Χτες

Πόσες ώρες θα χρειαστούν για επανέλθουν στην κανονικότητα

Τραμπ σε Μακρόν: «Δεν πρέπει να είσαι εδώ» ‑Τι είπε ο ειδικός που διάβασε τα χείλη του

Χτες

Ειδικός στην ανάγνωση χειλιών αποκαλύπτει τον διάλογο στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου

Ανατροπή από Τραμπ – Ζητά μόνιμο τέλος στον πόλεμο της Ουκρανίας!

Χτες

Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο Τραμπ «παραμένει αισιόδοξος ότι μπορεί να επιτύχει μια συμφωνία» αν και παραδέχτηκε πως ο Αμερικανός πρόεδρος είναι «απογοητευμένος και από τις δύο πλευρές»

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.