E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ελ Σαλβαδόρ: Βρήκαν 18 θύματα ψυχοπαθή δολοφόνου ‑ Ψάχνουν για περισσότερα

Μπροστά στο σπίτι πάνε κάθε μέρα συγγενείς ανθρώπων που έχουν εξαφανιστεί, για να μάθουν νέα.

Ελ Σαλβαδόρ: Βρήκαν 18 θύματα ψυχοπαθή δολοφόνου ‑ Ψάχνουν για περισσότερα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 29/5/2021 | 12:40

Μουδιασμένη είναι η κοινή γνώμη στο Ελ Σαλβαδόρ μετά τις φρικτές αποκαλύψεις για το αληθινό πρόσωπο του πρώην αστυνομικού Ούγκο Οσόριο. Εκφράζονται φόβοι πως ίσως αποδειχθεί να είναι ο χειρότερος δολοφόνος κατά συρροή στα χρονικά της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο γεροδεμένος άνδρας, ύψους 1,70 μ., εντάχθηκε στο σώμα της αστυνομίας το 1997. Αλλά αποτάχθηκε το 2005, αφού κατηγορήθηκε για σeξουαλική κακοποίηση ανήλικης. Εξέτισε ποινή φυλάκισης μέχρι το 2011 για την υπόθεση αυτή.

«Πρόκειται για τύπο εντελώς παλαβό», κρίνει ο εγκληματολόγος Ίσραελ Τίκας. Στο σπίτι του, αστυνομικοί βρήκαν ένα εικόνισμα της «Santa Muerte», κεριά και μάσκες, με τις οποίες ο δολοφόνος αναμφίβολα τρομοκρατούσε τα θύματά του στη διάρκεια «ιεροτελεστιών», προσθέτει ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κραυγές τρόμου

Τη νύχτα της 7ης Μαΐου, ήταν οι κραυγές τρόμου κι οι φωνές που έβαλε η Τζακλίν Κριστίνα Παλόμο, 26 ετών, το τελευταίο θύμα του Ούγκο Οσόριο, αυτές που έβαλαν τέλος στην εγκληματική καριέρα του πρώην αστυνομικού.

Θορυβημένοι, οι γείτονες του Ούγο Οσόριο στην οδό Εστέβες, στην Τσαλτσουάπα (περίπου 90 χλμ. δυτικά από την πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ) τηλεφώνησαν στην άμεση δράση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την έρευνα, που ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη, βρέθηκαν 18 πτώματα!

Ως εκείνη τη νύχτα, ο πρώην αστυνομικός δεν είχε προσελκύσει ποτέ την προσοχή των γειτόνων του. Αλλά το μοιραίο βράδυ κυνήγησε το θήραμά του, που προσπαθούσε να διαφύγει απεγνωσμένα ουρλιάζοντας. Την πρόλαβε στην πόρτα. Τη σκότωσε χρησιμοποιώντας σιδηρολοστό, σύμφωνα με τους αστυνομικούς που διενεργούν την έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δολοφονία ολόκληρης οικογένειας

Όλα αποκαλύφθηκαν «χάρη σε εκείνη, επειδή προσπάθησε να ξεφύγει, αφήνοντας ίχνη αίματος ως την πόρτα του εγκληματία. Αν δεν είχε γίνει αυτό, θα συνέχιζε», διαπιστώνει ο Χοσέ Κρους, ο παππούς της Τζακλίν.

Στο σπίτι, αστυνομικοί βρήκαν τα πτώματα της Τζακλίν και της μητέρας της, της Μίρνας. Σε μικρή απόσταση, πλάι σε ήδη ανοιγμένο τάφο, κείτονταν το πτώμα του Αλέξις, του μικρότερου αδελφού της Τζακλίν, 24 ετών, κι εκείνο ενός ακόμη άνδρα: του ίδιου του αδελφού του Ούγκο Οσόριο.

Η οικογένεια είχε δώσει 7.000 δολάρια στον αδελφό του πρώην αστυνομικού για να βοηθήσει τον Αλέξις να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ, εξήγησε ο παππούς.

«Εκταφιάστηκαν δεκατέσσερα πτώματα» από οικόπεδο που ανήκει στον πρώην αστυνομικό, απέναντι στο σπίτι του, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Ασφάλειας, ο Γουστάβο Βιγιατόρο. Κατά δημοσιογραφικές εκτιμήσεις, αναμένεται να ανασυρθούν συνολικά κάπου σαράντα πτώματα.

Μένουν να αποκαλυφθούν πολλά ακόμα

Μπροστά στο σπίτι πάνε κάθε μέρα συγγενείς ανθρώπων που έχουν εξαφανιστεί, για να μάθουν νέα.

Με μια φωτογραφία στο χέρι, όπως όλοι όσοι φθάνουν εκεί, η Τέλμα Μανσία, 55 ετών, ψάχνει την εγγονή της, την Καμίλα, που εξαφανίστηκε τη 15η Απριλίου 2020, σε ηλικία 17 ετών. «Δεν μπορώ να κοιμηθώ», εξομολογείται. «Θα ήθελα να τη βρω ζωντανή, αλλά αν δεν είναι, θέλω να τη βρω για να έχει χριστιανική ταφή», εξηγεί.

Τα περισσότερα από τα λείψανα που έχουν εκταφιαστεί ανήκαν σε γυναίκες. Στο κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον 11 υποθέσεις γυναικοκτονιών με επιβαρυντικές περιστάσεις.

Στο Σαλβαδόρ των 6,7 εκατομμυρίων κατοίκων δολοφονήθηκαν 70 γυναίκες το 2020 και πάνω από 100 το 2019, σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές.

Οι ερευνητές περιγράφουν τον Ούγκο Οσόριο ως «ψυχοπαθή σeξομανή», «δολοφόνο κατά συρροή» που κυνηγούσε τα θηράματά του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, δελεάζοντάς τα με προσφορές για εργασία ή βοήθεια για να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ.

Για την Τζανέτ Αγκιλάρ, ανεξάρτητη ερευνήτρια που εργάζεται για ιδρύματα και υπηρεσίες του ΟΗΕ και της ΕΕ, η υπόθεση του πρώην αστυνομικού «εγγράφεται στην κουλτούρα ακραίας βίας», την οποία ευνοεί η απόλυτη ατιμωρησία που απολαύουν συχνά οι κακοποιοί στη χώρα της κεντρικής Αμερικής.

Κατά την Αγκιλάρ, στο Σαλβαδόρ έχουν γίνει πάνω από 40.000 εξαφανίσεις τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια: «η χώρα δεν έχει ιδέα για την έκταση που έχει πάρει το φαινόμενο διότι αποκρύπτεται, παραμένει αθέατο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στα Γλυκά Νερά ‑ Νεκρός 23χρονος αναβάτης μηχανής

Πριν 7 ώρες

«Kαρφώθηκε» σε διαχωριστικό διάζωμα

Παναθηναϊκός: Ο Μήτογλου ανανέωσε μέχρι το 2029

Χτες

Παραμένει στα πράσινα ο διεθνής φόργουορντ

Eξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης για άμεση κλήση του «Φραπέ» και της Σεμερτζίδου

Χτες

Το αίτημα υποστηρίχθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ωστόσο καταψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις - «Συνειδητή επιλογή συγκάλυψης» καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ

Πρώην άσος του NBA και της Ρεάλ Μαδρίτης κατηγορείται για επίθεση στη σύντροφό του

Χτες

Ο 37χρονος Κάιλ Σινγκλέρ, ο οποίος για μια επταετία έπαιξε στους Ντιτρόιτ Πίστονς και Οκλαχόμα Θάντερ συνελήφθη με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας

Από ιερέας του σατανά σε άγιο της Καθολικής Εκκλησίας: Αγιοποιήθηκε ο Μπαρτόλο Λόνγκο

Χτες

Μετά το θάνατο του πατέρα του, ασχολήθηκε με τις αποκρυφιστικές πρακτικές και φέρεται να υπηρέτησε ως ιερέας της εκκλησίας του σατανά, να επιδίδονταν σε ακραίες νηστείες και να σύναψε συμφωνία με έναν δαίμονα

Βίντεο‑σοκ έξω από τον ΣΚΑΪ με γυναίκα να εκλιπαρεί τον σύντροφό της: «Δεν έρχομαι μέσα γιατί θα με χτυπήσεις κι άλλο»

Χτες

Η γυναίκα ήταν με μαυρισμένο μάτι, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, με τους περαστικούς να προσπαθούν να βοηθήσουν

Σκάνδαλο σε φυλακή της Βρετανίας: 23χρονη δεσμοφύλακας έκανε σeξ με κρατουμένους στην αίθουσα προσευχής

Χτες

Αλλοι κρατούμενοι είχαν τον ρόλο των τσιλιαδόρων - Η 23χρονη αξιωματικός φέρεται επίσης να συμμετείχε σε κύκλωμα διακίνησης του ναρκωτικού «spice» μέσα στις φυλακές

Χαμός στη Βουλή με Κωνσταντοπούλου‑Κανέλλη: «Επί χούντας έκανε καριέρα ενώ οι γονείς μου ήταν φυλακή»

Χτες

«Κανείς δεν μπορεί να συκοφαντήσει την κ. Κωνσταντοπούλου παραπάνω από ότι η ίδια τον εαυτό της», είπε από την πλευρά της η Λιάνα Κανέλλη

ΗΠΑ και Νότια Κορέα κατέληξαν σε συμφωνία ‑ Τα βασικά σημεία του deal

Χτες

Σύμφωνα με το Reuters, οι δύο ηγέτες κατέληξαν στα βασικά σημεία του deal

Μοσχάτο: 13χρονος δέχθηκε επίθεση από ομάδα 15 μαθητών

Χτες

Τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων στο Μοσχάτο είναι συχνό φαινόμενο - Τι κατέθεσε 13χρονος για την επίθεση που δέχθηκε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 27
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.