E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο ποδοσφαιριστής που κατέληξε να κοιμάται στο αυτοκίνητό του 

Ένα μεγάλο χαμένο ταλέντο

Ο ποδοσφαιριστής που κατέληξε να κοιμάται στο αυτοκίνητό του 
@corriere.it
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Οι ιστορίες αθλητών που έκαναν λάθος επιλογές ή που η τύχη δεν τους βοήθησε καθόλου, είναι ουκ ολίγες. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει ο Σαλβατότε ή Τότο Σκιλάτσι, που είδε τα πάντα να χάνονται όταν μαθεύτηκε πως η γυναίκα του είχε σχέση με έναν συμπαίκτη του στην Εθνική Ιταλίας.

Ο ξάδελφος του, Μαουρίτσιο Σκιλάτσι ανήκει και στις δυο κατηγορίες. Δεν έκανε την καριέρα που περίμενε ο ίδιος και οι άλλοι από αυτόν. Όταν ξεκινούσε κάποιοι έλεγαν πως ήταν καλύτερος από τον ξάδελφό του. Αλλά δεν το απέδειξε ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έκανε ντεμπούτο με την ομάδα της γενέτειρας του, την Παλέρμο, σε ένα ματς απέναντι στη Λάτσιο. Σκόραρε κιόλας, αλλά στα αποδυτήρια οι συμπαίκτες του τού επιτέθηκαν, γιατί είχαν ποντάρει στην ισοπαλία. Δεν έμεινε για πολύ στην ομάδα. Έφυγε αρχικά για τη Ρίμινι και αργότερα για τη Λικάτα, ομάδα της Serie C2 κατηγορίας όπου προπονητής ήταν ο μετέπειτα περιζήτητος Ζντένεκ Ζέμαν.

Πέτυχε 22 γκολ και ανέβασε κατηγορία την ομάδα. Το 1986 ήρθε η στιγμή που περίμενε. Μια μεταγραφή για μεγάλη ομάδα. Η Λάτσιο του έδωσε την ευκαιρία να πάει στη Ρώμη και να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Το όνειρο όμως κράτησε για λίγο.

Σύντομα δεν μπορεί να προπονηθεί όπως πρέπει και κάνει παράπονα για πόνους. Ο Ζέμαν τον αποκαλούσε «φαινόμενο τεχνικής», και ακριβώς αυτό περίμεναν να δουν οι φίλαθλοι των Λατσιάλι. Ωστόσο, οι συμπαίκτες του τού κόλλησαν ένα πολύ υποτιμητικό παρατσούκλι. «Κατά φαντασίαν ασθενής». Οι γιατροί δεν έβλεπαν κάτι, αλλά ο ίδιος συνέχιζε να πονάει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την επόμενη χρονιά πήγε δανεικός στη Μεσίνα για να ξαναβρεί τον Ζέμαν αλλά και τον ξάδελφό του, Σαλβατόρε. Παίζει σε 22 ματς αλλά πετυχαίνει μόνο ένα γκολ. Τα παράπονα του αυξάνονται αλλά οι γιατροί συνεχίζουν να μην εντοπίζουν πρόβλημα. Το «Κατά φαντασίαν ασθενής» τον ακολούθησε κι εκεί αλλά και αργότερα στη Γιούβε Σταμπια.

Κι όμως, το λάθος των γιατρών ήταν σοβαρό. Ο Μαουρίτσιο όλον αυτόν τον καιρό αγωνιζόταν με τενοσινοβίτιδα, μια πάθηση στους τένοντες που ήταν πολύ εύκολο να διαγνωστεί αλλά κανένας γιατρός δεν έκανε. Το ανακάλυψαν το 1992 όταν επέστρεψε στη Λικάτα. Αλλά πλέον ήταν αργά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@gazzetta.it

Η απογοήτευση του τον οδηγεί σε άσχημα μονοπάτια. Κατάθλιψη, χρήση κοκαΐνης και αργότερα ηρωίνης και διαζύγιο. Στα 32 παρατάει το ποδόσφαιρο, για να γίνει ένα ακόμα χαμένο ταλέντο. Σαν να μην έφτανε αυτό, έχασε όλα τα λεφτά του κι όταν επέστρεψε στο Παλέρμο, συγγενείς και φίλοι του γύρισαν την πλάτη.

Προσπάθησε να διδάξει σε μια σχολή ποδοσφαίρου, αλλά κουράστηκε να ακούει από τους γονείς τον χαρακτηρισμό «πρώην ναρκομανής». Σε μια συνέντευξη του στην Gazzetta dello Sport αποκάλυψε πως κοιμόταν σε βαγόνια τρένου μαζί με ακόμα 20 άτομα. Το 2015 μαθεύτηκε πάλι πως κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητό του. Ξυπνούσε από τα παιδιά που έπαιζαν μπάλα τριγύρω του. Ο Μαουρίτσιο Σκιλάτσι δεν κατάφερε ποτέ να σταθεί στα πόδια του όπως διακαώς επιθυμούσε…

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

6+1 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Μυστικό Δείπνο

Πριν 5 ώρες

Γιατί λέγεται Μυστικός και άλλες απορίες

Πάσχα στις άλλες χώρες: Πώς το γιορτάζουν οι ξένοι

Πριν 5 ώρες

Το Πάσχα γιορτάζεται με διάφορους τρόπους σε όλο τον κόσμο

Ποια είναι η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς;

Πριν 5 ώρες

Πού βρίσκεται ο τόπος σταύρωσης του;

Γιατί ανάβουμε κεριά στην εκκλησία;

Πριν 5 ώρες

Πώς επικράτησε το άναμμα των κεριών

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα ‑ Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα

Χτες

Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Χτες

Ελπιδοφόρα μηνύματα

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Χτες

Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Χτες

Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Προχτές

Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Προχτές

Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.