E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης: Δωρεάν πάρκινγκ μόνο με αυτά τα αυτοκίνητα

Το προνόμιο να παρκάρουν δωρεάν σε ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης έχουν τα plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα.

Ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης: Δωρεάν πάρκινγκ μόνο με αυτά τα αυτοκίνητα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 31/8/2021 | 20:53

Το προνόμιο να παρκάρουν δωρεάν σε ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης έχουν τα plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα. 

Η αγορά ενός plug-in υβριδικού ή ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου συνοδεύεται και από μια σειρά προνομίων που συνεισφέρουν στην εξοικονόμηση χρημάτων, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνουν τους οδηγούς τους που κινούνται στο αστικό περιβάλλον από το άγχος εύρευσης μιας θέσης για παρκάρισμα. Έτσι, εκτός από τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα μποορούν να παρκάρουν δωρεάν σε ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συγκεριμένο μέτρο, για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, εφαρμόζεται φυσικά και στην Ελλάδα από την αρχή του 2021 και ισχύει για τα ηλεκτρικά αλλά και για τα μοντέλα που εκπέμπουν CO2 έως και 50 γρ./χλμ. Σε ισχύ θα βρίσκεται μάλιστα τουλάχιστον μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Για να επωφληθείτε από αυτή την τρομερή διευκόλυνση στην καθημερινότητα σας, αφόσο είστε κάτοχοι ενός εκ των παραπάνω μοντέλων θα πρέπει να ακολουθήσετε μια απλή διαδικασία, η οποία ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά.

Ουσιαστικά, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τυπώσετε το ειδικό σήμα, το οποίο και μπορείτε να προμηθευτείτε ηλεκτρονικά και έπειτα να το τοποθετείτε μέσα από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας κάθε φορά που σταθμεύετε σε ελεγχόμενη ζώνη. Έτσι, οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας που πραγματοποιούν ελέγχους θα αναγνωρίζουν το αυτοκίνητο σας, ως μοντέλο που εξαιρείται από οποιαδήποτε χρέωση σε ζώνη ελεγχόμενης στάθμευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσοχή μόνο γιατί το σήμα δεν ισχύει για τις θέσεις που έχουν οριστεί για μόνιμους κάτοικους στην εκάστοτε περιοχή.

Τι πρέπει να κάνω

Για να προμηθευτείτε το σήμα, ο ευκολότερος τρόπος είναι να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο https://electric-vehicles.services.gov.gr/ και πριν το κάνετε να έχετε στη διάθεσή σας τους κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet (για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας), τον ΑΦΜ του κύριου ή και κατόχου του αυτοκινήτου και τον αριθμό κυκλοφορίας του.

Αν γνωρίζετε ήδη τα τρία παραπάνω στοιχεία τότε μπορείτε να μπείτε απευθείας εδώ, να ακολουθήσετε τα ανάλογα βήματα και να τυπώσετε το ειδικό σήμα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε πλαστό ή παραποιημένο ειδικό σήμα η Δημοτική Αστυνομία βεβαιώνει κανονικά παράνομη στάθμευση, ενώ μπορεί να τιμωρηθείτε με χρηματική ποινή, ακόμη και με φυλάκιση, με βάση το άρθρο 216 του Ποινικού Κώδικα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Χτες

«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Χτες

Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Χτες

«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Χτες

Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Χτες

Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Χτες

Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Χτες

Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Χτες

Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον οδηγό μηχανής για το τροχαίο με νεκρό βρέφος στον Βόλο

Χτες

Η δίκη έγινε έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Χτες

Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.