E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ακίνητα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Πότε λήγει η προθεσμία για υποβολή δηλώσεων

Ακίνητα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/9/2021 | 14:43

Ανοίγει εκ νέου, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, η πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών για την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης της ορθής επιφάνειας ακινήτων προς τους δήμους. Σχετική τροπολογία καταθέτει σήμερα στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου, το οποίο εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια, αύριο Τετάρτη, «θα δοθεί η δυνατότητα μέχρι τις 31/12/2021, να γίνει η υποβολή δηλώσεων των ορθών στοιχείων, για τον καθορισμό της επιφάνειας και της χρήσης ακινήτων δημοτών, με διαγραφή του συνόλου των προστίμων, που προκύπτουν από τις διαφορές τετραγωνικών μέτρων και (παράλληλη) υποχρέωση των δηλούντων να καταβάλλουν τα τέλη που αντιστοιχούν στα ορθά τ.μ. σε 24 μηνιαίες δόσεις, υπολογιζόμενα από 1/1/2020 μέχρι την ημερομηνία της δήλωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημείωσε ωστόσο, ότι «για να είμαστε πάντα υπέρ των ανθρώπων, που είχαν σπεύσει από την πρώτη στιγμή, και είχαν δηλώσει τα αδήλωτα τετραγωνικά, αυτοί που θα έρθουν με το νέο άνοιγμα της πλατφόρμας, θα έχουν πρόστιμο 20% επί του ποσού, που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων αυτού του διαστήματος». Όπως εξήγησε ο κ. Πέτσας, «πάντα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τους ανθρώπους που εμπιστεύονται τη πολιτεία, τρέχουνε εντός των συγκεκριμένων χρονικών προθεσμιών, κάνουν χρήση των ευεργετημάτων. Αυτοί που έχουν καθυστερήσει για τον οποιοδήποτε λόγο, θα πληρώσουν ένα μικρό πρόστιμο σε σχέση με τους προηγούμενους. Θυμίζω ότι τα πρόστιμα ήταν 60% εάν δεν εφαρμοζόταν αυτή η διάταξη».

Η εφαρμογή < https://tetragonika.govapp.gr > για την ηλεκτρονική υποβολή αρχικής ή διορθωτικής δήλωσης της επιφάνειας ακινήτων στους δήμους της χώρας αναπτύχθηκε από την ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μέσω της εφαρμογής παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων, όπως είναι καταχωρημένα στην εφαρμογή Περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ. Για τη διευκόλυνση συμπλήρωσης της δήλωσης των πολιτών, η εφαρμογή (1) επικοινωνεί με την εφαρμογή Περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ απ' όπου παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων και (2) επικοινωνεί με τον ΔΕΔΔΗΕ για τα ηλεκτροδοτούμενα, απ' όπου αντλεί πληροφορίες σχετικές με τον αρ. παροχής του ακινήτου. Για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα πραγματοποιείται διασταύρωση των τ.μ. του ΤΑΠ με το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό η Ειρήνη Μουρτζούκου, την αποδοκίμασαν έξω από τη ΓΑΔΑ

Σήμερα

Το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια αριθμεί περίπου 35 σελίδες

Έvoπλoι εγκλωβίστηκαν σε κατάστημα στο Μενίδι ‑ Τους κλείδωσε μέσα η ιδιοκτήτρια

Σήμερα

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος ενημέρωσε την ΕΛΑΣ - Εκτροπές της κυκλοφορίας από την τροχαία

Ποια είναι η 24χρονη που σκοτώθηκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε η σύζυγος του CEO της Lufthansa

Σήμερα

Η οδηγός συνέχισε την πορεία της και δεν σταμάτησε παρά μόνο όταν οι περαστικοί επενέβησαν

Καιρός: Ανεβαίνει σταδιακά από σήμερα ο υδράργυρος ‑ Ποιες περιοχές θα «ψηθούν»

Σήμερα

Αναλυτικά ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ

Αλεξανδρούπολη – Τοξικό νέφος απειλεί κατοίκους στην Αμφιτρίτη

Σήμερα

Μαίνεται η φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης

Βαρύ ποινικό παρελθόν για τον TikToker που συνελήφθη ‑ Οι φυλακές Κασσαβέτειας και η τοκογλυφία

Σήμερα

Η δικογραφία περιλαμβάνει σειρά κακουργηματικών πράξεων

Πρεμιέρα για τη δωρεάν τετραψήφια γραμμή «1566» για το ΕΣΥ ‑ Τι πληροφορίες θα παρέχει

Σήμερα

Σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει σήμερα ο υπουργός υγείας δίνοντας όλες τις λεπτομέρειες για τις υπηρεσίες που θα παρέχονται

Ειρήνη Μουρτζούκου: Σε διπλανά κελιά με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τη μητέρα του 3χρονου Αγγελου

Χτες

Εκνευρίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου όταν πληροφορήθηκε για αυτή την εξέλιξη

Αγγλία: Συντριβή μικρού αεροσκάφους στο Έσσεξ

Χτες

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη συντριβή αεροσκάφους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.