E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ταξίδι στο Βουκουρέστι: 10 προτάσεις που πρέπει να ακολουθήσεις

Επειδή τώρα πια μπορούμε ξανά να ταξιδέψουμε και ήρθε η ώρα να εξερευνήσουμε καινούρια μέρη!

Ταξίδι στο Βουκουρέστι: 10 προτάσεις που πρέπει να ακολουθήσεις
Photo by CALIN STAN on Unsplash
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ

Το αποκαλούν μικρό Παρίσι και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό. Το Βουκουρέστι, η πρωτεύουσα της Ρουμανίας που πια έχει αφήσει πίσω τις πληγές που της άφησε ο Τσαουσέσκου και είναι ένας δυνατός ταξιδιωτικός προορισμός. Η χώρα με την καταπράσινη επαρχία και την ολοζώντανη πρωτεύουσα σε καλεί να την εξερευνήσεις και καλά θα κάνεις να το πράξεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αεροπλάνο θέλει μόνο μια ώρα και τριάντα λεπτά για να φτάσει εδώ και το Βουκουρέστι είναι μια σχετικά μικρή πόλη που "περπατιέται" εύκολα! Προδιαγραφές που είναι βασικές για τους Έλληνες ταξιδιώτες. Αν σε αυτά, υπολογίσεις ότι στο Βουκουρέστι η ζωή είναι φθηνότερη από την Αθήνα και ότι το καλό φαγητό και το nightlife παίζουν αρκετά, τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν εδώ! Στο Βουκουρέστι! 

Φτιάξαμε μια λίστα με δέκα προτάσεις που πρέπει να οπωσδήποτε να ακολουθήσεις στο Βουκουρέστι, ότι τύπος και αν είσαι! Έχουμε βάλει από μονοήμερη μέχρι μαγαζί για Cocktail που έχει θέα όλη την πόλη, γιαυτό συνέχιζε να διαβάζεις! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πήγαινε για θερμά λουτρά στο Therme

Ένα καταπληκτικό μέρος για να χαλαρώσεις και να κολυμπήσεις ενώ έξω μπορεί και να πέφτουν χιόνια! Είναι ένα από τα μεγαλύτερα spa στην Ευρώπη και εντυπωσιάζει τους πάντες. Με περίπου 20€ μπορείς να έχεις πρόσβαση σε όλους τους χώρος. Στους χώρους αυτούς θα βρεις ένα μπαρ με καθίσματα μέσα στο νερό, μια εξωτερική πισίνα και ξαπλώστρες με ζεστές λάμπες που σίγουρα μπορούν να σε χαλαρώσουν!  Εδώ μπορείς να φτάσεις με ένα uber και με πολύ λίγα χρήματα και φυσικά, δεν πας για μια ώρα. Υπολόγισε οτι θα κάτσεις το λιγότερο ένα τρίωρο! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιες coktail στο Linea / Closer to the Moon

Οποία εποχή και αν διαλέξεις να βρεθείς στο Βουκουρέστι, αυτό εδώ το rooftop bar θα πρέπει να μπει στο πρόγραμμά σου! Έχει μια καταπληκτική θέα, έναν ολοκληρωμένο κατάλογο με φαγητό και ποτό και είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Είναι αγαπημένο στέκι των locals και αυτό του δίνει έξτρα αξία! 

Παρακολούθησε ένα κονσέρτο στο Romanian Athenaeum

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκατόν είκοσι χρόνια πλούσιας πολιτιστικής ιστορίας έχει το συγκεκριμένο κτίριο που είναι ένας χώρος που πρέπει να δεις! Πριν φτάσεις στο Βουκουρέστι, δες σε αυτό εδώ το website τι προγράμματα υπάρχουν και διάλεξε ένα να παρακολουθήσεις. Ο εσωτερικός χώρος σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει και με το παραπάνω! 

Μπες μέσα στο Palatul Parlamentului

Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου (το πρώτο είναι το Πεντάγωνο) και το αποκαλούν το παλάτι του λαού. Ουσιαστικά είναι το κοινοβούλιο που όμως μπορείς να μπεις. Θα βρεις αρκετά tours online αλλά και στην πόλη αφού φτάσεις, που θα σου δείξουν και σε διδάξουν αρκετά πράγματα, σχετικά με αυτό το απόλυτα ιστορικό κτίριο! Ένα από τα tour στο Βουκουρέστι, που αξίζει να αγοράσεις! 

Κάνε castle hopping στο Μπρασόβ

Αν έχεις παραπάνω από 4 μέρες στο Βουκουρέστι, αξίζει μία από αυτές να την αφιερώσεις για να βγεις λίγο παραέξω. Με τρένο, με ταξιδιωτικό γραφείο ή με λεωφορεία μπορείς να πας στο Brasov. Με αφετηρία αυτή την πόλη θα μπορέσεις να εξερευνήσεις πάνω από πέντε κάστρα. Εννοείται θα ξεκινήσεις από το κάστρο στο Μπραν, γνωστό και ως το κάστρο του Δράκουλα! 

Βρες το Βιβλιοπωλείο Carusel

Είναι πολλά παραπάνω από ένα βιβλιοπωλείο. Είναι ένα από τα πιο ινσταγκραμικά μέρη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Έχει ένα πολύ όμορφο καφέ στον τέταρτο όροφο και έχει βιβλία από όλες τις γωνιές του κόσμου. Εννοείται θα βρεις και δεκάδες πραγματάκια που θα μπορούσαν να είναι καταπληκτικά σουβενίρ για τους φίλους σου. Το μαγνητάκι είναι λίγο παλιακό, τι λέτε; 

Κάνε ατέλειωτες βόλτες στο Cismigiu

Μπορεί να μην το ξέρεις, αλλά το Βουκουρέστι έχει καταπληκτικά πάρκα. Ναι, τα κτίρια είναι πιο μουντά και οι χρωματιστές γωνιές είναι πιο λίγες και όλο αυτό ίσως είναι λίγο μελαγχολικό! Ομως, τα πάρκα της πόλης, έρχονται να σε αποζημιώσουν και ειδικά αν ταξιδέψεις άνοιξη, καλοκαίρι και φθινόπωρο! Τα χρώματα εδώ πρωταγωνιστούν και ένα αγαπημένο μας πάρκο, είναι το Cismigiu. Βάλτο στη λίστα με αυτά που θα κάνεις στο Βουκουρέστι! 

Φάε στο Caru’ cu Bere

Ενα ιστορικό μέρος που στέκει εκεί από το 1899 και σημαίνει "το κάρο με τις μπιρες". Εδώ θα φας υπέροχα κρέατα και ολόφρεσκα γλυκά όσο θα ακούς μουσική από βιολιά και θα παρατηρείς την εκπληκτική αρχιτεκτονική του χώρου. Οι τιμές είναι ιδιαίτερα προσιτές γιαυτό δοκίμασε παραπάνω από μία μπίρες! 

Πάρε πρωινό ή μεσημεριανό από τον Tip Top

Ένας φούρνος διαμαντάκι. Το Tip Top είναι ένα πραγματικό hidden gem, που δε θα το βρεις στους ταξιδιωτικούς οδηγούς. Μαγειρευτά φαγητά και σπιτικά ζυμώματα σε μια βιτρίνα που σου χαμογελάει από καθαριότητα και με μια εξυπηρέτηση υποδειγματική και σίγουρα ζεστή! Δοκίμασε και εδώ αρκετά πράγματα, αφού οι τιμές είναι και εδώ πολύ προσιτές και λογικά, θα έρθεις ξανά και ξανά! 

Μπες στο Μουσείο Μικρού Παρισιού

Ένα παλιό κτίριο που έχει μεταμορφωθεί σε μια μικρό που μουσείο που δεν έχει καν είσοδο! Ένα μεσαιωνικό σπίτι, με 4 δωμάτια και ένα στούντιο φωτογράφισης.  Αντικείμενα από μια άλλη εποχή, προσεγμένη διακόσμηση που θα σε κάνει να πιστεύεις ότι μπήκες σε ένα παλιό αρχοντικό! Αυτό εδώ το μέρος, είναι μια μικρή έκπληξη στο Βουκουρέστι και πρέπει να τη βιώσεις! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Emmy: Ποιες σειρές σάρωσαν στα βραβεία

TV Σειρές Πριν 131 εβδομάδες

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να έχεις τα πιο απαλά χέρια

Tabloid Σήμερα

Τα χέρια είναι πιο επιρρεπή στην ξηρότητα, την τραχύτητα και την πρόωρη γήρανση

Trends στο χρώμα των μαλλιών για την άνοιξη που πρέπει να τσεκάρεις

Tabloid Σήμερα

Oι φετινές τάσεις στο χρώμα των μαλλιών προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών!

4 υπάκουες ράτσες σκύλων ‑ Δε θα το σκάσουν ποτέ

Tabloid Σήμερα

Αυτά τα σκυλιά έχουν πιο υπάκουη συμπεριφορά από άλλα

Πως να φτιάξεις γρήγορα κι εύκολα νηστίσιμη μηλόπιτα

Tabloid Σήμερα

Και νόστιμη πάνω απ` όλα

Έχεις αλλεργία; Μπορεί να φταίνε τα καλλυντικά σου

Tabloid Χτες

Οι αλλεργίες στα καλλυντικά προϊόντα έχουν γίνει κάτι σύνηθες

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Tabloid Χτες

Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Tabloid Προχτές

Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Τροφές που καταστρέφουν το έντερο και που οι διαιτολόγοι συνιστούν να κόψετε αμέσως

Tabloid Προχτές

Eάν θέλετε να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά έως το καλοκαίρι

Αυτό το τραγούδι αντιπροσωπεύει το κάθε ζώδιο

Tabloid Προχτές

Ποιο είναι το δικό σου;

Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από τηγανητοί

Tabloid Πριν 3 μέρες

Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς να πάρετε εξτρα θερμίδες

par: 31
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.