E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τομείς που μπόρεσαν να ευδοκιμήσουν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού

Aπό το Zoom ως τα online γυμναστήρια

Τομείς που μπόρεσαν να ευδοκιμήσουν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού
Photo by Lina Kivaka from Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

Τα τελευταία χρόνια (ναι πλέον μιλάμε για χρόνια και όχι κάποιους μήνες) ήταν μερικά από τα πιο δύσκολα, απρόβλεπτα αυτού του αιώνα. Ζήσαμε και ζούμε εξαντλητικές εποχές.

Μερικές από τις πιο καταστροφικές συνέπειές του έγιναν αισθητές στην παγκόσμια οικονομία. επιχειρηματίες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ακόμη και μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες έχουν επηρεαστεί. Ωστόσο, ορισμένες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρέχουν ψυχαγωγία ή ασχολούνται με είδη πρώτης ανάγκης, όχι μόνο κατάφεραν να παραμείνουν στη ζωή, αλλά θα μπορούσαν ακόμη και να γίνουν μερικές από τις πιο ακμάζουσες και σταθερές βιομηχανίες μετά την πανδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οnline κόσμοι

Με τόσους πολλούς από εμάς να δουλεύουμε από το σπίτι, πλατφόρμες όπως το Zoom, το Skype και το Google Hangouts έφεραν ένα στοιχείο «κανονικότητας» στη δουλειά μας. Το Zoom, για παράδειγμα, είχε την τιμή των μετοχών του να αυξάνεται περισσότερο από 100% σε δύο μήνες. Η Microsoft αύξησε τους καθημερινούς χρήστες του λογισμικού της από 32 εκατομμύρια σε 44 εκατομμύρια τον Μάρτιο και η Google έκανε τις δυνατότητες του Google Hangout premium δωρεάν σε όλους. Με αρκετές εταιρείες να συνειδητοποιούν ότι το μοντέλο εργασίας από το σπίτι θα μπορούσε πραγματικά να λειτουργήσει, πολλοί εργαζόμενοι μπορεί να επιλέξουν να συνεχίσουν εργασία από το σπίτι ακόμη και μετά το τέλος της πανδημίας, παρέχοντας στη βιομηχανία συνεχή υψηλή ζήτηση.

Internet safe

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβερνοασφάλεια είναι μια μαζική επιχείρηση εδώ και χρόνια, αλλά τώρα περισσότερο από ποτέ, η πρόσβαση στους χάκερ σε ψηφιακά εργαλεία είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Η πανδημία αποτέλεσε σημαντική απειλή για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, με τις επιχειρήσεις να έχουν θέσει σε κίνδυνο τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις εικονικές τους συναντήσεις από απατεώνες, και επιτιθέμενους να στοχεύουν εταιρείες τόσο μεγάλες όσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Επειδή οι επιχειρήσεις έπρεπε αρχικά να κάνουν ό, τι μπορούσαν για να προσαρμοστούν γρήγορα στην κατάσταση, ίσως να μην είχαν δώσει την προσοχή που θα έπρεπε να έχουν στην ασφάλεια τους στο διαδίκτυο. Έτσι, ο κλάδος της κυβερνοασφάλειας βρίσκεται σε άνθιση.

Online Learning

Το εκπαιδευτικό σύστημα έχει επίσης επηρεαστεί ευρέως από την πανδημία, με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να μεταφέρουν τους πόρους στον διαδικτυακό κόσμο. Μέσα σε λίγες μέρες, οι γονείς πρόσθεσαν τον «δάσκαλο» στο βιογραφικό τους και οι εκπαιδευτικοί συνέχισαν να βρίσκουν καινοτόμα διαδικτυακά εργαλεία για να συνεχίσουν να παραδίδουν τις τάξεις τους. Εκτός από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, όμως, ο κόσμος της ηλεκτρονικής μάθησης έχει αναπτυχθεί χάρη στην αύξηση των ανθρώπων που αναζητούν να μάθουν νέες δεξιότητες στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, η Duolingo, μια δημοφιλής διαδικτυακή εφαρμογή εκμάθησης γλωσσών, σημείωσε αύξηση 148% στις εγγραφές στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ένα μήνα.

Online Fitness 

Tα online γυμναστήρια αυξήθηκαν επίσης τους τελευταίους δύο μήνες αφού τα φυσικά γυμναστήρια ήταν μερικά από τα πρώτα μέρη που έκλεισαν στα αρχικά στάδια της πανδημίας. Για παράδειγμα, η εφαρμογή γυμναστικής Centr, που ανήκει στον ηθοποιό Chris Hemsworth, σημείωσε αύξηση 300% στα downloads τον Απρίλιο. Άλλες πλατφόρμες, όπως τα κανάλια γυμναστικής στο Youtube, το Instagram και οι εφαρμογές γυμναστικής έχουν επίσης αυξήσει τις λήψεις και τη συμμετοχή στο διαδίκτυο. Παρόλο που δεν είναι δεδομένο ότι η βιομηχανία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται αφού οι φανατικοί της φυσικής κατάστασης μπορούν να ξαναβρεθούν στο γυμναστήριο, όσοι εκτιμούν πιο προσιτούς, ιδιωτικούς και ευέλικτους τρόπους άσκησης μπορεί να επιλέξουν να παραμείνουν στο διαδίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Gaming

Η πανδημία σίγουρα επέτρεψε στους παίκτες παγκοσμίως να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και επίσης επέτρεψε στους μη παίκτες να εξερευνήσουν τον περιπετειώδη κόσμο του gaming. Για παράδειγμα, η Nintendo κυκλοφόρησε το νέο της παιχνίδι "Animal Crossing: New Horizons" τον Απρίλιο και είδε πωλήσεις υψηλότερες από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι. Οι πλατφόρμες ροής παιχνιδιών έχουν επίσης σημειώσει σημαντική αύξηση στη χρήση, όπως το Twitch, μια πλατφόρμα παιχνιδιών που σημείωσε αύξηση 10% παγκοσμίως. Μετά το τέλος της πανδημίας, η πιθανότητα οι παίκτες να συνεχίσουν να παίζουν είναι εξαιρετικά υψηλή.

Stream 24/7

Πλατφόρμες όπως το Netflix και το Disney + ήταν μερικές από τις πλατφόρμες που σημείωσαν μεγαλύτερη άνθηση με την εμφάνιση της πανδημίας. Ενώ το Netflix ήταν ήδη δημοφιλές, οι τιμές των μετοχών του ήταν στην πραγματικότητα κυμαινόμενες πριν από το COVID-19. Αλλά από την πανδημία, η εταιρεία συνέχισε να βλέπει μια απίστευτη αύξηση στους συνδρομητές, με 70 εκατομμύρια συνδρομητές μόνο στις ΗΠΑ. Το Disney + είναι μια άλλη πλατφόρμα που βρίσκεται σε άνοδο και γίνεται ένας σκληρός ανταγωνιστής για το Netflix. 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος είναι ο πραγματικός κερδισμένος από την κλιματική αλλαγή;

Σήμερα

Ωφελήθηκε από την αύξηση της θερμοκρασίας

Ποια χώρα ζει ακόμα στο 2016;

Σήμερα

Γιατί έχουν μείνει πίσω περίπου 8 χρόνια

Eίχε εξαφανιστεί για 26 χρόνια, κι όμως βρισκόταν 200 μέτρα από το σπίτι του

Σήμερα

Η συγκλονιστική ιστορία ενός άντρα που βρέθηκε στο κελάρι του γείτονα

Το ζευγάρι που έχει βγάλει μια περιουσία από τα σκουπίδια

Σήμερα

Σκέψου το καλά πριν πετάξεις κάτι...

Οικογένεια και παραβατικότητα: Τι ρόλο παίζουν τελικά οι γονείς;

Σήμερα

Απαντά η Μαντώ Κωνσταντουλάκη, EMDR Europe Πιστοποιημένη Θεραπευτής για Ενήλικες, Εφήβους και Παιδιά.

Τι συμβαίνει στην Τουρκία και έχει γίνει τόσο δημοφιλής στις πλαστικές επεμβάσεις;

Σήμερα

Πέρυσι, η Τουρκία κατέγραψε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια από τον αισθητικό ιατρικό τουρισμό

Ο Ανδρέας με τα φτερά και τα πούπουλα, μια καλτ φιγούρα της Αθήνας

Σήμερα

Πολλοί μύθοι και αλήθειες έχουν συνδεθεί με το όνομά του

7 «κρυφές» λειτουργίες του Viber που ίσως δεν ξέρεις

Σήμερα

Μπορείς να τις μάθεις μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα

Η πιο πετυχημένη συγγραφέας ερωτικών μυθιστορημάτων είχε μια κακή σχέση με... το σeξ

Χτες

Μέχρι και τα 98 της χρόνια, έγραψε 723 μυθιστορήματα (κυρίως ρομαντικά), τα οποία πούλησαν περισσότερα από 750 εκατομμύρια αντίτυπα μαζί.

Τζένη Καρέζη: Η άγνωστη σχέση με τον Ανδρέα Μπάρκουλη

Χτες

Πότε ξεκίνησε ο έρωτάς τους στα γυρίσματα του «Τζένη-Τζένη»

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.