E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πόσα δισ. δολάρια κόστισε στον Μαρκ Ζάκερμπεργκ το μπλακ άουτ

Οι 6 ώρες που κόστισαν ακριβά

Πόσα δισ. δολάρια κόστισε στον Μαρκ Ζάκερμπεργκ το μπλακ άουτ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/10/2021 | 09:13

Χωρίς πρόσβαση έμειναν κοντά στα 3 δισεκατομμύρια χρήστες του Facebook, καθώς το πολύωρο «black out» του ιντερνετικού κολοσσού είχε ως αποτέλεσμα να «παγώσουν» Messenger, Instagram και WhatsApp.

Περίπου από τις 18:30 της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας, η ναυαρχίδα των social media, το Facebook, κατέρρευσε συμπαρασύροντας μαζί και τις πλατφόρμες Messenger, Instagram και Whatsapp, με το ιστορικό κρασάρισμα να έχει ως συνέπεια τεράστιες οικονομικές απώλειες για την εταιρεία και τον ιδιοκτήτη της, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το Forbes, ο Μαρκ Ζάγκεμπεργκ έχασε τις τελευταίες ώρες κοντά στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, πέφτοντας στο νούμερο έξι της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με την περιουσία του να ανέρχεται στα... 117 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ανάλογη είναι και η εκτίμηση του Bloomberg, σύμφωνα με την οποία ο ιδρυτής του Facebook, μέσα σε λίγες ώρες είδε την προσωπική του περιουσία να μειώνεται κατά σχεδόν 7 δισ. δολάρια. Το sell-off της μετοχής διαμόρφωσε την περιουσία του Ζάκερμπεργκ στα 120,9 δισ. δολάρια, με τον ίδιο να έχει χάσει σχεδόν 19 δισ. δολ. από τα μέσα του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Παρά τα σενάρια περί χακαρίσματος, η διοίκηση του ομίλου απέκλεισε τη δολιοφθορά και την εκδοχή της κυβερνο-επίθεσης από χάκερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μηχανικοί λογισμικού της εταιρείας απέδωσαν αργά το βράδυ της Δευτέρας σε ανακοίνωσή τους το black out σε «προβληματικές αλλαγές ρυθμίσεων» σε δρομολογητές και εξυπηρετητές τους, που έθεσαν εκτός λειτουργίας τα κέντρα δεδομένων τους.

«Άνθρωποι και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο εξαρτώνται από εμάς για να παραμένουν συνδεδεμένοι», σημείωσε ο όμιλος σε ανάρτησή του χωρίς να διευκρινίσει από ποιον έγιναν οι αλλαγές ρυθμίσεων, ούτε εάν επρόκειτο για προγραμματισμένη αναβάθμιση. «Ζητάμε συγγνώμη από όσους επλήγησαν», πρόσθεσαν οι τεχνικοί της εταιρείας, τις πλατφόρμες της οποίας χρησιμοποιούν 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

To Facebook διανύει μία από τις χειρότερες κρίσεις για τη φήμη του τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εξαιτίας των αποκαλύψεων μιας μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρώην μηχανικός υπεύθυνη προϊόντος στο Facebook, η Φράνσις Χόγκεν ,διέρρευσε πολλά εσωτερικά έγγραφα, συγκεκριμένα στη Wall Street Journal, και κατηγόρησε τον όμιλο ότι επιλέγει «το όφελος παρά την ασφάλεια» των χρηστών του, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο CBS.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.