E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

O άτυχος 41χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του πηδώντας από το βαγόνι για να σωθεί

Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/11/2021 | 07:54

Τραγωδία στον ΗΣΑΠ μετά από βλάβη που παρουσίασε μηχάνημα συντήρησης κατά την διάρκεια εργασιών στις γραμμές. Το πρωί της Τρίτης (16/11) μηχάνημα συντήρησης αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός εργαζόμενου – 41 ετών – και τον τραυματισμό άλλων δύο.

Το δυστύχημα, σημειώθηκε στις 04.40 τα ξημερώματα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Αγ. Νικόλαο, όταν ένα μηχάνημα καθαρισμού των γραμμών αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του. Στο μηχάνημα επέβαιναν πέντε εργάτες (Ολλανδοί, Αυστριακοί και Έλληνες), οι οποίοι αναγκάστηκαν να πηδήξουν στις γραμμές καθώς ήταν σε τροχιά σύγκρουσης με διερχόμενο συρμό. Μάλιστα ο συρμός τοποθετήθηκε επίτηδες στο σημείο για να ανακοπεί η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το μηχάνημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θάνατος ενός 41χρονου Έλληνα και ο τραυματισμός άλλων δύο εργαζομένων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Σημειώνεται ότι από τους πέντε εργαζόμενους που επέβαιναν στο μηχάνημα, οι δύο κατάφεραν να πηδήξουν πριν την σύγκρουση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ σημείωσε ότι το μηχάνημα άνηκε σε αυστριακό συνεργείο συντήρησης. Ανέφερε επίσης ότι πριν από την μοιραία σύγκρουση το μηχάνημα είχε αναπτύξει ταχύτητα 50χλμ/ώρα.

Τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ αυτή τη στιγμή γίνονται μόνο στο κομμάτι Πειραιάς – Ομόνοια και γίνονται έρευνες αν υπάρχει και σε άλλο σημείο των γραμμών πρόβλημα. Τροποποιήσεις πιθανόν να υπάρξουν καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των γραμμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τρένο ανέκοψαν την πορεία του μηχανήματος

Για το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ μίλησε το πρωί της Τρίτης (16/11) στο Πρώτο Πρόγραμμα και ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Νίκος Χαιρέτας. Το δυστύχημα συνέβη στη γραμμή 1 όταν ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε βάλει η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να σταματήσει την πορεία της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ έδωσε συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ΣΤΑΣΥ που ενήργησαν με αυτόν τον τρόπο και κατάφεραν να σταματήσουν την πορεία της μηχανής. Ανέφερε πως αργότερα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς επηρεάζονται τα δρομολόγια

Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ σήμερα η κυκλοφορία των συρμών θα γίνεται τοπικά μεταξύ Ομόνοια και Πειραιά και στα δύο ρεύματα μέχρι να απελευθερωθούν οι γραμμές από τις μηχανές, κάτι που όπως είπε δεν είναι εύκολο να πει κανείς πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία.

Η κατάσταση, όπως είπε ο Νίκος Χαιρέτας, θα εκτιμηθεί από την ομάδα εκτροχιασμού που θα φροντίσει και για τη μετακίνηση της μηχανής που είναι στις γραμμές.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Πριν 8 ώρες

Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τρία αδήλωτα όπλα και φόβοι για αντίποινα

Πριν 8 ώρες

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν λάβει μέριμνα τόσο για το σπίτι του όσο και για την επιχείρησή του

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Πριν 8 ώρες

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Κυψέλη: Με κλειδιά μπήκε στο σπίτι ο επίδοξος βιαστής ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Πριν 8 ώρες

Σε βίντεο καταγράφεται και η στιγμή που φτάνει η μητέρα και αντικρίζει τη φρίκη

Τραμπ στην Κατάσταση της Ένωσης: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

Πριν 8 ώρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι προσέλκυσε επενδύσεις άνω των 18 τρισ. δολαρίων μέσα στο πρώτο έτος

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Χτες

Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Χτες

Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.