E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

O άτυχος 41χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του πηδώντας από το βαγόνι για να σωθεί

Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/11/2021 | 07:54

Τραγωδία στον ΗΣΑΠ μετά από βλάβη που παρουσίασε μηχάνημα συντήρησης κατά την διάρκεια εργασιών στις γραμμές. Το πρωί της Τρίτης (16/11) μηχάνημα συντήρησης αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός εργαζόμενου – 41 ετών – και τον τραυματισμό άλλων δύο.

Το δυστύχημα, σημειώθηκε στις 04.40 τα ξημερώματα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Αγ. Νικόλαο, όταν ένα μηχάνημα καθαρισμού των γραμμών αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του. Στο μηχάνημα επέβαιναν πέντε εργάτες (Ολλανδοί, Αυστριακοί και Έλληνες), οι οποίοι αναγκάστηκαν να πηδήξουν στις γραμμές καθώς ήταν σε τροχιά σύγκρουσης με διερχόμενο συρμό. Μάλιστα ο συρμός τοποθετήθηκε επίτηδες στο σημείο για να ανακοπεί η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το μηχάνημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θάνατος ενός 41χρονου Έλληνα και ο τραυματισμός άλλων δύο εργαζομένων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Σημειώνεται ότι από τους πέντε εργαζόμενους που επέβαιναν στο μηχάνημα, οι δύο κατάφεραν να πηδήξουν πριν την σύγκρουση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ σημείωσε ότι το μηχάνημα άνηκε σε αυστριακό συνεργείο συντήρησης. Ανέφερε επίσης ότι πριν από την μοιραία σύγκρουση το μηχάνημα είχε αναπτύξει ταχύτητα 50χλμ/ώρα.

Τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ αυτή τη στιγμή γίνονται μόνο στο κομμάτι Πειραιάς – Ομόνοια και γίνονται έρευνες αν υπάρχει και σε άλλο σημείο των γραμμών πρόβλημα. Τροποποιήσεις πιθανόν να υπάρξουν καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των γραμμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τρένο ανέκοψαν την πορεία του μηχανήματος

Για το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ μίλησε το πρωί της Τρίτης (16/11) στο Πρώτο Πρόγραμμα και ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Νίκος Χαιρέτας. Το δυστύχημα συνέβη στη γραμμή 1 όταν ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε βάλει η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να σταματήσει την πορεία της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ έδωσε συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ΣΤΑΣΥ που ενήργησαν με αυτόν τον τρόπο και κατάφεραν να σταματήσουν την πορεία της μηχανής. Ανέφερε πως αργότερα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς επηρεάζονται τα δρομολόγια

Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ σήμερα η κυκλοφορία των συρμών θα γίνεται τοπικά μεταξύ Ομόνοια και Πειραιά και στα δύο ρεύματα μέχρι να απελευθερωθούν οι γραμμές από τις μηχανές, κάτι που όπως είπε δεν είναι εύκολο να πει κανείς πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία.

Η κατάσταση, όπως είπε ο Νίκος Χαιρέτας, θα εκτιμηθεί από την ομάδα εκτροχιασμού που θα φροντίσει και για τη μετακίνηση της μηχανής που είναι στις γραμμές.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τον δολοφόνησε και τον πέταξε από γέφυρα σε ρεματιά: Συνελήφθη 42χρονος για τον θάνατο του 64χρονου στην Ευκαρπία

Σήμερα

H σορός έφερε συντριπτικές κακώσεις στο κεφάλι, ενώ από την νεκροψία – νεκροτομή προέκυψε ότι αυτές προήλθαν από θλών όργανο - Εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη ο κατηγορούμενος

Βραζιλία: Καρέ‑καρέ η στιγμή που καρχαρίας αρπάζει από το πόδι τουρίστρια μόλις βουτά στη θάλασσα, δείτε βίντεο

Σήμερα

Μια χαλαρή βουτιά μετατράπηκε σε εφιάλτη για 36χρονη τουρίστρια στη Βραζιλία, όταν καρχαρίας της άρπαξε το πόδι λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της στη θάλασσα

Σύρος: Σε σοβαρή κατάσταση 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας

Σήμερα

Το παιδί επιχείρησε να σηκώσει το φίδι από το έδαφος κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας την Μεγάλη Παρασκευή.

Τι έγινε στον Νέο Κόσμο κατά την Ανάσταση ‑ Μπλόκο στο επικίνδυνο έθιμο με μολότοφ

Σήμερα

Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και κατάσχεσε μολότοφ, με τρεις συλλήψεις και επτά προσαγωγές στην περιοχή της Λαγουμιτζή.

Ποιο πρόγραμμα ακολουθούν τα ΜΜΜ την εορταστική περίοδο ‑ Τι αλλάζει σε μετρό, λεωφορεία και τραμ

Σήμερα

Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε τις τροποποιήσεις των δρομολογίων για όλη την περίοδο του Πάσχα με μειωμένη συχνότητα και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Χτες

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Χτες

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.