E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το σπίτι της φρίκης: Έτσι οι γονείς βασάνιζαν τα 13 τους παιδιά

«Έπρεπε να βρω πώς θα φάω. Έτρωγα είτε κέτσαπ είτε μουστάρδα και πάγο», δήλωσε η Jennifer, η μεγαλύτερη από τα 13 παιδιά

Το σπίτι της φρίκης: Έτσι οι γονείς βασάνιζαν τα 13 τους παιδιά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/11/2021 | 14:25

Η Jennifer και η Jordan Turpin έζησαν χρόνια ξυλοδαρμών, λεκτικής κακοποίησης και πείνας στο σπίτι των γονιών τους, το «σπίτι της φρίκης» όπως αποκαλείται από αμερικανικά ΜΜΕ. Έφτασαν ακόμη και στο σημείο να σκεφτούν την αυτοκτονία προτού καταφέρουν να αποδράσουν.

«Υπήρχε πολλή πείνα», δήλωσε η 33χρονη Jennifer, η μεγαλύτερη από τα 13 παιδιά Turpin, σε μια συνέντευξη στη δημοσιογράφο Diane Sawyer για το δίκτυο ABC. «Έπρεπε να βρω πώς θα φάω. Έτρωγα είτε κέτσαπ είτε μουστάρδα και πάγο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατάσταση χειροτέρευσε, σύμφωνα με την Jennifer, όταν οι γονείς μετέφεραν τα περισσότερα παιδιά τους σε ένα απομονωμένο τρέιλερ στην ιδιοκτησία τους στο Τέξας το 2007, εγκαταλείποντάς τα εγκλωβισμένα και χωρίς τροφή.

Σύμφωνα με την ίδια, οι γονείς της πήγαιναν μια μικρή ποσότητα τροφίμων κάθε εβδομάδα – αλλά κάποιες φορές το ξεχνούσαν. «Προσπαθούσα να τα κάνω να διαρκέσουν όσο γίνεται περισσότερο και να βεβαιωθώ ότι είχαμε τουλάχιστον πράγματα να φάμε κάθε ημέρα της εβδομάδας», είπε η Jennifer Turpin.

Οι γονείς, David και Louise Turpin βρίσκονται στη φυλακή, τα σημάδια της κακοποίησης όμως παραμένουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Φοβόμουν να κάνω ένα μικρό λάθος. Αν το έκανα θα με έδερναν μέχρι να ματώσω»

Η οικογένεια ζούσε αρχικά σε μια «καλή γειτονιά», αλλά μετακόμισε σε μια περισσότερο απομονωμένη το 1999, με τους γονείς να παραμελούν ολοένα και περισσότερο το σπίτι και τα παιδιά τους. Η Jennifer Turpin εξήγησε ότι τα παιδιά δεν πήγαιναν σχολείο – την ίδια την άφησαν να πάει μέχρι την τρίτη δημοτικού – και ζούσαν διαρκώς υπό τον φόβο βίαιων ξυλοδαρμών.

«Ποτέ δεν ήξερα ποια πλευρά της θα πετύχαινα. Αν τη ρωτούσα κάτι, θα με αποκαλούσε ηλίθια… και θα με έριχνε στο έδαφος ή θα ήταν καλή και θα απαντούσε», εξήγησε για τη μητέρα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα παιδιά τιμωρούνταν για το παραμικρό, με τη μητέρα να πετά ένα από τα παιδιά από τις σκάλες επειδή μπήκε στο υπνοδωμάτιό της και τον πατέρα να χρησιμοποιεί ζώνες και ράβδους για να τους δέρνει μέχρι να ματώσουν. «Φοβόμουν να κάνω ένα μικρό λάθος. Αν το έκανα θα με έδερναν μέχρι να ματώσω».

Η οικογένεια μετακόμισε στην Καλιφόρνια το 2010, όπου η κακοποίηση συνεχίστηκε. Στα κορίτσια απαγορευόταν σε μεγάλο βαθμό να βγαίνουν από το σπίτι και οι γονείς άρχισαν να δένουν κάποια από τα παιδιά στα κρεβάτια τους.

Η απόδραση

Η Jordan Turpin είπε ότι η μητέρα της προσπάθησε να την πνίξει. Τότε ήταν που άρχισε να σχεδιάζει την απόδραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 14 Ιανουαρίου 2018, η Jordan συνειδητοποίησε ότι ο χρόνος τελείωνε όταν άκουσε τους γονείς της να σχεδιάζουν να μετακομίσουν στην Οκλαχόμα. «Την επόμενη ημέρα μετακομίζαμε. Ήταν κυριολεκτικά ή τώρα ή ποτέ», είπε.

Βγήκε από ένα παράθυρο και κάλεσε την αστυνομία. Μέσα σε δύο ώρες οι αστυνομικοί έπαιρναν τους κακοποιητικούς γονείς της.

Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο με τα αδέρφια της, η Jordan Turpin λέει ότι επιτέλους βγήκε έξω σε ένα πάρκο. «Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη γιατί μπορούσα να μυρίσω το χορτάρι. Πώς θα μπορούσε ο παράδεισος να είναι καλύτερος από αυτό;».

Με τον τίτλο «Απόδραση από το σπίτι της φρίκης», η συνέντευξή τους έχει προγραμματιστεί να παίξει στο ABC σήμερα, Παρασκευή.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλιμος: Τρομακτική μαρτυρία για τον «δράκο» ‑ «Με άρπαξε, με φίλησε στο στόμα και με χούφτωσε»

Πριν 10 ώρες

Ο δράστης φέρεται να στήνει καρτέρι σε σκοτεινά ή απομονωμένα σημεία της περιοχής

Τραγωδία στο Κιλκίς: 47χρονος Αντισυνταγματάρχης κατέρρευσε στη Λέσχη Αξιωματικών

Πριν 10 ώρες

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Σιέρα Λεόνε: Η εφιαλτική σκιά της «μαύρης μαγείας» ‑ Το εμπόριο ανθρώπινων μελών και οι δολοφονίες

Πριν 10 ώρες

Πολλές οικογένειες υποφέρουν από δολοφονίες που φέρονται να συνδέονται με τελετουργίες μαγείας στη Σιέρα Λεόνε - Το BBC Africa Eye ερευνά αυτούς που κρύβονται πίσω από το εμπόριο ανθρώπινων μελών.

Μπακς ‑ Μπλέιζερς 103‑115: Τέσσερις σερί ήττες χωρίς Γιάννη

Πριν 10 ώρες

Οι Μπλέιζερς έφυγαν με τη νίκη με 115-103 από το Μιλγουόκι, υποχρεώνοντας τα ελάφια στην 4η σερί ήττα τους.

Νέα Πέραμος: «Δεν μου έδινε να πιώ και τον σκότωσα» ‑ Η άγνωστη απόπειρα αυτοκτονίας

Πριν 10 ώρες

Το τραγικό περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια του μεγαλύτερου αδελφού της οικογένειας

Λουτράκι: Σε διαθεσιμότητα η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο μαθητή ότι τη θώπευσε – Τι λέει μετά το σάλο που προκάλεσε

Χτες

Νέες καταγγελίες έρχονται στη δημοσιότητα για τη συμπεριφορά της 55χρονης δασκάλας στο Λουτράκι - Διατάχθηκε ΕΔΕ εις βάρος της και μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνες απομακρύνθηκε από το σχολείο

Αδελφοκτονία στη Νέα Πέραμο: Ο δράστης «είχε κόψει την αναπνοή» στο θύμα

Χτες

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την οικογενειακή τραγωδία στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου

Προσωπικός Αριθμός: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτόματης έκδοσης ‑ Τι να κάνετε εάν δεν τον έχετε λάβει

Χτες

Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 9.311.529 πολίτες διαθέτουν πλέον προσωπικό αριθμό

Αυστραλία: Ακροδεξιά γερουσιαστής εμφανίστηκε με μπούρκα ζητώντας την απαγόρευσή της

Χτες

«Αν δεν θέλουν να φοράω μπούρκα, ας την απαγορεύσουν», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας την ενδυμασία «καταπιεστική» και «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.