ADVERTISEMENT

«Τρέχουν» για εμβόλιο ‑ Κατακόρυφη αύξηση στους άνω των 60 μετά τα νέα μέτρα

Έκρηξη στα ραντεβού που κλείστηκαν σήμερα μετά τις εξαγγελίες

Από το NEWSROOM
2' χρόνος ανάγνωσης
«Τρέχουν» για εμβόλιο - Κατακόρυφη αύξηση στους άνω των 60 μετά τα νέα μέτρα
ADVERTISEMENT

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Οι εξαγγελίες από την κυβέρνηση για νέα μέτρα με φόντο την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού, έφερε κατακόρυφη αύξηση στα ραντεβού από τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60. Αυτό προκύπτει από δημοσιογραφικές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Υπό τον φόβο του προστίμου, το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν όσοι πολίτες άνω των 60 δεν έχουν εμβολιαστεί, σπεύδουν να κλείσουν ραντεβού στο emvolio.gov.gr για να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου έως τις 16 Ιανουαρίου. Ενδεικτικά, τις τελευταίες 10 ημέρες, ο ημερήσιος μέσος όρος για ραντεβού πρώτης δόσης του εμβολίου, για τους πολίτες άνω των 60 ήταν 2.600 ενώ την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, ημέρα εξαγγελίας των νέων μέτρων, για την ίδια ηλικιακή ομάδα κλείστηκαν 6.000 ραντεβού.

ADVERTISEMENT

Θεμιστοκλέους: Περισσότεροι από 100.000 εμβολιασμοί καθημερινά τον Δεκέμβριο

Όπως τόνισε απόψε (30/11) ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Δευτέρας, 29 Νοεμβρίου, περισσότερα από 100.000 άτομα θα μπορούν να εμβολιάζονται καθημερινά τον Δεκέμβριο. «Από τα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα που ξεκίνησαν να λειτουργούν το Σεπτέμβριο, έχουν προστεθεί άλλα 800 και σύντομα θα είμαστε στα 2300 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ θα επεκταθεί και το ωράριό τους για όλο και περισσότερο εμβολιασμούς» πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος είπε ότι το Δεκέμβριο θα υπάρχει δυνατότητα εμβολιασμού και τις Κυριακές. Αργία για τους εμβολιασμούς θα είναι η 25η και 26η Δεκεμβρίου, αλλά και η Πρωτοχρονιά. Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι από τα ραντεβού που έχουν κλειστεί, έχουν ήδη εμβολιαστεί 21.014 συμπολίτες μας κατ οίκον - ποσοστό που αγγίζει το 88% των αιτημάτων - ενώ πρόσθεσε ότι έχουν γίνει πάνω από 7 εκατομμύρια εμβολιασμοί με την πρώτη δόση, κάτι που πρακτικά σημαίνει όπως είπε, ότι έχει εμβολιαστεί το 67% του γενικού πληθυσμού και το 79,2% του ενήλικου πληθυσμού.

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο