E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι 5 πιο επώδυνοι πόνοι όπως τις βαθμολόγησαν οι ασθενείς σε κλίμακα από το 1 έως το 10

Ο πόνος είναι αντικειμενικός αλλά μερικοί είναι πιο ιδιαίτεροι σύμφωνα με μαρτυρίες ασθενών

Οι 5 πιο επώδυνοι πόνοι όπως τις βαθμολόγησαν οι ασθενείς σε κλίμακα από το 1 έως το 10
Photo by Ivan Samkov from Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Ποιος είναι ο χειρότερος πόνος; Σίγουρα το έχετε συζητήσει κάποια στιγμή στη ζωή σας. Η απάντηση δεν μπορεί να είναι μια και είναι συνήθως υποκειμενική. Ιστός ειδικοί και γιατροί συμφωνούν ότι ορισμένοι τύπου πόνοι είναι ιδιαίτερα βασανιστικοί.

Οι γιατροί λοιπόν πολλές φορές ρωτούν τους ασθενείς τους να βαθμολογήσουν τον πόνο τους από το 1 έως το 10. Αυτοί οι πόνοι, είτε είναι οξείς, είτε χρόνιοι, μπορεί κάποιοι να τους βαθμολογήσουν ακόμα και με «11». Οι πιο έντομνοι πόνοι σύμφωνα με το health.usnews.com, είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τοκετός

Ο έντονος πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης είναι για πολλές γυναίκες αξέχαστος την ώρα του τοκετού. Ο πόνος κορυφώνεται κατά την διάρκεια των συσπάσεων και μετά παραμένει, κάνοντας πιο δύσκολο για τις γυναίκες να πιέσουν. Κάποιες φορές προκαλείται από τη θέση που έχει το κεφάλι του μωρού, με το πίσω μέρος του να πιέζει, αλλά δεν συμβαίνει πάντα γι’ αυτόν τον λόγο. Οι μη φαρμακευτικές μέθοδοι για την ανακούφιση του συγκεκριμένου πόνου περιλαμβάνουν την απομάκρυνση από την ανάσκελη θέση, την άσκηση αντίθετης πίεσης με μπάλα τένις για παράδειγμα, ζεστές κομπρέσες στην πλάτη ή περπάτημα. Αν αυτά δεν φτάνουν τότε επιστρατεύονται παυσίπονα ή επισκληρίδιος με τοπική αναισθησία για να μουδιάζει η περιοχή.

Τραύμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τραύμα είτε από πυροβολισμό είτε από άλλη αιτία μπορεί να κάνει έναν υγιή άνθρωπο να να υποφέρει όσο ποτέ, αναφέρει ο Δρ. Asokumar Buvanendran, αναισθησιολόγος που ειδικεύεται στην παυσιοθεραπεία στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Rush στο Σικάγο. Ο οξύτατος πόνος προκαλεί ποικίλα σωματικά σημάδια, άνοδος της αρτηριακής πίεσης, η αύξηση των παλμών της καρδιάς αλλά και οι κινήσεις και η στάση του ασθενούς, διηγείται την ιστορία του έντονου πόνου όταν υπάρχει ένα τραύμα.

Ανάρρωση από χειρουργική επέμβαση

Κάποιες φορές μπορεί να είναι αρκετά επώδυνη. Υπάρχουν επεμβάσεις που προκαλούν μετεγχειρητικό πόνο περισσότερο από άλλες. Η επέμβαση αντικατάστασης γόνατος, θα ήταν κοντά στην κορυφή της λίστας, λέει ο Buvanendran, επειδή εμπεριέχει κοπή οστών. Αλλά η αντικατάσταση ισχίου δεν μοιάζει να πονάει τόσο πολύ μετά την εγχείρηση όσο η αναπνοή μετά από εγχείρηση στου πνεύμονες που φέρνει μετεγχειρητικό πόνο στους εμπλεκόμενους μύες, προσθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έρπης Ζωστήρας

Εκτός από τα εξανθήματα και τις φουσκάλες, οι ασθενείς μες έρπητα ζωστήρα υποφέρουν από έντονους πόνους, σύμφωνα με το US News. Αυτό συμβαίνει κατά μήκος ενός μοτίβου νεύρων που ονοπμάζεται δερμάτωμα, εκεί δηλαδή που βρίσκεται ο ιός, κατά μήκος του κορμού. Μερικοί ασθενείς αναπτύσσουν και χρόνια πάθηση που ονομάζεται μετερπητική νευραλγία, που έχει συμπτώματα τον καυστικό πόνο, μούδιασμα και ευαισθησία στο άγγιγμα και μπορεί να μετατραπεί σε χρόνια αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Πέτρες στα νεφρά

Μια πέτρα που έχει κολλήσει στο ουροποιητικό σύστημα μπορεί να γονατίσει κάθε άνθρωπο και να τον στείλει στον νοσοκομείο. Αυτά τα σκληρά σφαιρίδια που συνήθως φτιάχνονται από ασβέστιο εμποδίζουν τη ροή των ούρων, το νεφρό πρήζεται και προκαλείται απότομος πόνος στη μέση, στην κοιλιά και τα πλευρά. Τα πιο κοινά συμπτώματα από εκεί και πέρα είναι ναυτία, εμετός, πυρετός αλλά και αίμα στα ούρα, όπως αναφέρει το health.usnews.com. Αν διαγνωστεί κάποιος με πέτρα στα νεφρά, τότε ξεκινάει μια θεραπεία με ενδοφλέβια υγρά και φαρμακευτική αγωγή που ανακουφίζουν από τον πόνο και διαλύει τις πέτρες. Οι επίμονες μικρές πέτρες όμως μπορεί να απαιτήσουν λιθοτριψία ή θεραπεία κρουστικώς κυμάτων για να διαλυθούν. Οι μεγαλύτερες ή επαναλαμβανόμενες πέτρες μπορεί να απαιτούν πιο περίπλοκες μεθόδους.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Σήμερα

Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα

Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Χτες

Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Χτες

Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Χτες

Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Προχτές

Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Cocktail trends για το 2024

Πριν 3 μέρες

Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.