E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η τρελή ιστορία του Frank Dux, του οποίου η ζωή ενέπνευσε ταινία του Van Damme

Έτσι λέει αυτός, αλλά η αλήθεια είναι κάπου στη μέση

Η τρελή ιστορία του Frank Dux, του οποίου η ζωή ενέπνευσε ταινία του Van Damme
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Frank Dux ισχυρίζεται ότι είναι ένας θρυλικός μαχητής με πολλά παγκόσμια ρεκόρ - αλλά μόνο αυτός μπορεί να τα επαληθεύσει. Λέει επίσης ότι εργάστηκε ως μυστικός πράκτορας τη δεκαετία του '80 και του προσφέρθηκε συμβόλαιο για να εξοντώσει έναν άλλο διάσημο μαχητή. Η όλη ιστορία, ανεξάρτητα από την εγκυρότητά της, είναι το ίδιο συναρπαστική, αν όχι περισσότερο, από το ίδιο το Bloodsport.

Όταν η ταινία Bloodsport βγήκε στους κινηματογράφους το 1988, κανείς δεν ήξερε πως το αρχικό κείμενο της ταινίας, βασίστηκε σε μια ιστορία του Frank Dux, ο οποίος όπως ισχυρίστηκε, συμμετείχε στο ίδιο μυστικό διεθνές τουρνουά πολεμικών τεχνών που απεικονίζεται στην ταινία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά στα χρόνια που πέρασαν, το Bloodsport παρουσίασε τον Jean-Claude Van Damme στο αμερικανικό κοινό για πρώτη φορά. Και όπως λέει ο Dux, βασίστηκε σε μια αληθινή ιστορία - ή τουλάχιστον σε μια ιστορία που πούλησε εκείνος σε έναν σεναριογράφο.

Όπως είπε στα απομνημονεύματά του The Secret Man: An American Warrior’s Uncnsored Story, ο Frank Dux ήταν έφηβος όταν ταξίδεψε στην Ιαπωνία και κατέπληξε την τάξη των πολεμιστών της με τις δεξιότητές του. Αφού κατατάχθηκε στο Σώμα Πεζοναυτών, διαγωνίστηκε στο Kumite - ένα παράνομο τουρνουά στις Μπαχάμες που χρησίμευσε ως έμπνευση για την ταινία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βγαίνοντας νικητής, ο Dux επέστρεψε στις ΗΠΑ και πέρασε τα επόμενα έξι χρόνια σε μυστικές αποστολές στη Νοτιοανατολική Ασία για τη CIA. Τ

Ο Frank William Dux γεννήθηκε στις 6 Απριλίου 1956 στο Τορόντο του Καναδά, αλλά μετακόμισε στην Καλιφόρνια με την οικογένειά του όταν ήταν 7 ετών. Ήταν πολύ χαμηλών τόνων ως μαθητής στο γυμνάσιο Ulysses S. Grant στην κοιλάδα του San Fernando. Δηλαδή, μέχρι να γνωρίσει τον Senzo Tiger Tanaka, ο οποίος τον πήρε μαζί του στην Ιαπωνία για εκπαίδευση νίντζα.

Το 1975, ο Dux κατατάχθηκε στο Σώμα Πεζοναυτών και πήρε μέρος κρυφά στο πρωτάθλημα Kumite 60 γύρων στο Nassau. Ήταν ο πρώτος "δυτικός" που κέρδισε το τουρνουά, σημειώνοντας παγκόσμια ρεκόρ για τα περισσότερα συνεχόμενα νοκ άουτ (56), το ταχύτερο νοκ άουτ (3,2 δευτερόλεπτα) και την ταχύτερη γροθιά (0,12 δευτερόλεπτα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πίσω στο Σώμα Πεζοναυτών και αργότερα με τη CIA, ο Dux ισχυρίστηκε ότι είχε σταλεί σε μυστικές αποστολές για να καταστρέψει μια αποθήκη καυσίμων στη Νικαράγουα και ένα ιρακινό εργοστάσιο χημικών όπλων. Η ανδρεία του, του χάρισε το Μετάλλιο της Τιμής, το οποίο είπε ότι έλαβε κρυφά. ο μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι κάτι από αυτά συνέβη στην πραγματικότητα.

Όμως η ιστορία του Dux έγινε ολοένα και πιο μη αξιόπιστη όσο περνούσαν τα χρόνια. Το στρατιωτικό του ιστορικό έδειξε ότι δεν έφυγε ποτέ από το Σαν Ντιέγκο. Ο μόνος τραυματισμός του ήταν η πτώση από ένα φορτηγό που του είπαν να βάψει, ενώ τα μετάλλια που παρουσίασε αργότερα ήταν αταίριαστες κορδέλες της Marine Corp... Ο ιατρικός του φάκελος σημείωσε ότι στις 22 Ιανουαρίου 1978, ο Dux παραπέμφθηκε για ψυχιατρική αξιολόγηση. Όσα είπε δεν ίσχυαν, ενώ το περίφημο τρόπαιο του ήταν σικέ - ένας δημοσιογράφος ανακάλυψε ότι ήταν κατασκευασμένο από ένα τοπικό κατάστημα στην κοιλάδα San Fernando!

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Πριν 11 ώρες

Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Χτες

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

5 από τις πιο ακριβές φωτογραφίες που πουλήθηκαν ποτέ

Χτες

Κάποιες μετρούν πάνε από έναν αιώνα ζωής

Η προέλευση και ο μύθος γύρω από το «κακό μάτι»

Χτες

Από που ξεκίνησε και γιατί είναι μπλε το φυλαχτό

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Προχτές

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Η ανθρωπότητα έχει μόνο δύο χρόνια «για να σώσει τον πλανήτη»

Προχτές

O πλανήτης μας αντιμετωπίζει μη αναστρέψιμη ζημιά

Οι τρομακτικοί τρόποι που ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη

Προχτές

Τα σενάρια μπορεί να γίνουν πραγματικά τρομακτικά

Πώς η κλιματική κρίση μεγαλώνει την ανισότητα των φύλων

Προχτές

Οι γυναίκες και τα κορίτσια περνούν ακόμα πιο δύσκολα

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.