E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο Wayne Rooney, η Ντέρμπι Κάουντι και το κυνήγι ενός θαύματος

Το -21 έχει γίνει -8 και το θαύμα πλησιάζει

Ο Wayne Rooney, η Ντέρμπι Κάουντι και το κυνήγι ενός θαύματος
@dailystar.co.uk
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Ο Wayne Rooney είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Άγγλους παίκτες των τελευταίων 20 ετών. Δεν ήταν μόνο ότι ξεπετάχτηκε από τις ακαδημίες της Έβερτον μόλις στα 16 του κάνοντας ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα και σκοράροντας 15 φορές σε δυο σεζόν. Ούτε για τα κατορθώματά του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Εθνική Αγγλίας, όπου με την πρώτη κέρδισε 5 πρωταθλήματα και ένα Champions League, ενώ με το εθνόσημο σκόραρε 53 φορές.

Έγινε και ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες για την δουλειά που συνεχώς έβγαζε εντός και εκτός γηπέδου. Για τη σεμνότητα που είχε και για την αποφασιστικότητά του να γίνεται συνεχώς καλύτερος. Αυτό κάνει έναν παίκτη να ξεχωρίζει πάντα στη συνείδηση των φιλάθλων και όχι οι τίτλοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ίδιο κάνει ο Rooney εδώ και 2 περίπου χρόνια στην ντέρμπι Κάουντι. Από τη θέση του προπονητή αυτή τη φορά. Το project το καλοκαίρι θα το αναλάμβαναν πολύ λίγοι. Κι αυτό γιατί η Ντέρμπι λόγω οικονομικών προβλημάτων υποχρεώθηκε να ξεκινήσει στο πρωτάθλημα της Championship από τους -21, κάτι που για τους περισσότερους ήταν καταδικαστικό γι’ αυτήν. Παίκτες αποχώρησαν στην αρχή της σεζόν, με τον Rooney να ανησυχεί για το αν θα είχε ρόστερ να κατέβει στα παιχνίδια. Αλλά ούτε κουβέντα για αποχώρηση.

@firstsportz.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σαν να μην έφτανε όλο αυτό, στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο επιβλήθηκε στην Ντέρμπι εμπάργκο μεταγραφών. Οι περισσότερες ομάδες θα τα είχαν παρατήσει. Αλλά ποτέ καμία ομάδα της οποίας ήταν μέλος ο Wayne Rooney τα παράτησε. Και η Ντέρμπι Κάουντι κυνηγά ένα θαύμα, που πλέον δεν είναι απίθανο να πραγματοποιήσει.

Το περασμένο Σάββατο κέρδισε με 2-0 τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για να σημειώσει τη 5η νίκη της στα 9 τελευταία παιχνίδια. Και για πρώτη φορά έφυγε από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα ξεπερνώντας την Μπάρνσλεϊ. Βρίσκεται πλέον στο -8 από τη σωτηρία με 14 βαθμούς. Αν σκεφτούμε ότι σε 26 παιχνίδια έχει κερδίσει συνολικά 35 βαθμούς (που έγιναν 14 μετά το -21), κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στη 11η θέση του πίνακα. Πράγμα αξιοθαύμαστο, αν σκεφτεί κανείς πως αγωνίζεται με ρόστερ ανάγκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά και μετά την αφαίρεση βαθμών, που δημιουργεί ένα τεράστιο ψυχολογικό εμπόδιο σε παίκτες και επιτελείο, ο Wayne Rooney που πριν λίγους μήνες έκλεισε τα 36, κατάφερε να εμφυσήσει στους παίκτες του το δικό του πνεύμα του νικητή, δημιουργώντας μια ομάδα που θα κυνηγήσει μέχρι τέλους το θαύμα. Με άγχος, με πίεση και τις πιθανότητες εναντίον της. Αλλά θα το κυνηγήσει.

Η δουλειά του Rooney είναι μάλιστα τόσο καλή, που τώρα που απολύθηκε ο Rafa benitez από την αγαπημένη του Έβερτον, οι bookmakers τον θεωρούν ένα από τα φαβορί για να αναλάβει την ομάδα που λάτρευε από παιδί. Αλλά ο ίδιος φαίνεται πως θέλει να ολοκληρώσει την αποστολή του στην Ντέρμπι πρώτα και μετά να κάνει το μεγάλο άλμα. Γιατί έχει βάλει έναν στόχο, που αν τον καταφέρει θα τον βάλει για τα καλά στον προπονητικό χάρτη: να σώσει ομάδα της Championship που ξεκίνησε με -21. Αν φύγει τώρα, ίσως αυτό να του κοστίσει κιόλας. Η δουλειά πάντως που κάνει είναι αξιοθαύμαστη και του αξίζει όλο αυτό.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν λίγο

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν λίγο

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Χτες

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Προχτές

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.