E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

«Δεν πάει άλλο»

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/1/2022 | 12:38

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας εκτάκτως τον λόγο στη Βούλη, κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας (μομφής) κατά της κυβέρνησης.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση αποδείχθηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κρίση και πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στο χάος που προκάλεσε η κακοκαιρία Ελπίδα, στους νεκρούς της πανδημίας, αλλά και στην έξαραση της ακρίβειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του λέγοντας πως "έχουμε υποχρέωση την απόγνωση και την οργή της πλειοψηφίας να την κάνουμε δύναμη πολιτικής αλλαγής" σημειώνοντας πως «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην κακοκαιρία Ελπίδα λέγοντας πως «εδώ και πολλές μέρες κακοκαιρία έθαψε οριστικά το επιτελικό κράτος του κ.Μητσοτάκη» περιγράφοντας μια κατάσταση για τους πολίτες «με κλειστούς δρόμους, χωρίς ρεύμα ακόμη και σήμερα» κι έναν «εξαφανισμένο αυτές τις δύσκολες ώρες πρωθυπουργό».

Επισήμανε ότι η χιονόπτωση «έθαψε τις αυταπάτες ότι αυτός ο πρωθυπουργός και αυτή η κυβέρνηση έχουν την δυνατότητα να διδάσκονται από τα λάθη τους και τις ολιγωρίες». Παράλληλα αναφέρθηκε στην πανδημία λέγοντας πως «κάθε ώρα που μιλάμε και που η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία 4 με 5 συμπολίτες μας χάνουν την ζωή τους» ενώ «χάνονται καθημερινά συνάνθρωποί μας που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν εδώ και 2 χρόνια είχατε ενισχύσει το ΕΣΥ», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «διαρκές έγκλημα που καμία επικοινωνία δεν μπορεί να κρύψει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε και για την πανδημία σημειώνοντας πως στην κυβέρνηση «αρνούνται να πάρουν μέτρα και έχουν αφήσει την κερδοσκοπία και την ασυδοσία των συμφερόνων» να πλήττει τους πολίτες. Τέλος, σημείωσε ότι «η χώρα μας είναι στην τελευταία θέση από άποψη δικαιωμάτων και δημοσιογραφικής ελεύθερίας» μιλώντας για «ορμπανοποίηση της πολιτικής ζωής».

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ο παραβρισκόμενος υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι ισχύει για την πρόταση δυσπιστίας

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον κανονισμό της Βουλής «η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει μετά δύο ημέρες από την υποβολή της σχετικής πρότασης, εκτός αν η Kυβέρνηση, σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας, ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της».

Επίσης «η ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση, μπορεί όμως να αναβληθεί για σαράντα οκτώ ώρες, αν το ζητήσει η Kυβέρνηση».

Τέλος «πρόταση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να γίνει δεκτή, αν δεν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών. Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή, μόνο αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Σήμερα

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.