E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

CNN: Το χρονικό της «ροζ» σχέσης που στοίχισε στον πρόεδρο του δικτύου τη θέση του

Έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στα τηλεοπτικά νέα

CNN: Το χρονικό της «ροζ» σχέσης που στοίχισε στον πρόεδρο του δικτύου τη θέση του
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 3/2/2022 | 14:36

Ο παντοδύναμος άνδρας των media υπέβαλε την παραίτησή του εξαιτίας της συναινετικής, αλλά κρυφής, σχέσης του με τη διευθύντρια μάρκετινγκ του δικτύου - Διχάζει το άδοξο τέλος του Ζάκερ που προέκυψε λίγο πριν μια μεγάλη προαγωγή

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του CNN Worldwide Τζεφ Ζάκερ, θεωρείτο ο άνθρωπος που αναμόρφωσε το εμβληματικό τηλεοπτικό δίκτυο. Οι μετοχές του βρίσκονταν στα ύψη, ωσότου ανακοινώθηκε η παραίτησή του. Αυτή ήταν που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Κανένας δεν γνώριζε τι θα επακολουθούσε όταν έλαβε και διάβαζε το ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στις 11 το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σοκ ήταν μεγάλο, ειδικά όταν έγινε γνωστό πως το όνομα του Ζάκερ προστέθηκε στη μακρά λίστα των παντοδύναμων ανδρών που εξοστρακίστηκαν εν μία νυκτί και η καριέρα τους τελείωσε. Τι και αν ήταν ο ίδιος που δύο μήνες νωρίτερα «έδειχνε» την πόρτα στο δημοσιογράφο Κρις Κουόμο. Ο δημοφιλής παρουσιαστής κατηγορήθηκε ότι βοήθησε τον αδελφό του, τον πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ο οποίος αντιμετώπισε καταγγελίες για σeξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά. Η εσωτερική έρευνα με επίκεντρο τον Κουόμο ήταν αυτή που οδήγησε στην αποκάλυψη της συναινετικής, αλλά κρυφής σχέσης του Ζάκερ με μία συνάδελφο.

«Στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με τη θητεία του Κρις Κουόμο στο CNN, ερωτήθηκα σχετικά με μια συναινετική σχέση με τη στενότερη συνάδελφό μου, με την οποία εργάζομαι εδώ και 20 χρόνια», έγραψε ο Ζάκερ στο υπόμνημα που έστειλε στους συναδέλφους του. «Παραδέχθηκα ότι αυτή η σχέση εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια. Όφειλα να την αποκαλύψω όταν ξεκίνησε, όμως δεν το έκανα. Έκανα λάθος. Επομένως, παραιτούμαι των καθηκόντων μου σήμερα». Αν και δεν κατονόμασε την πρώην σύντροφό του, αυτή αποκαλύφθηκε. Είναι η διευθύντρια μάρκετινγκ του τηλεοπτικού δικτύου Άλισον Γκόλαστ. Παραμένει κανονικά στο πόστο της. Αποτελούσε κοινό μυστικό ότι ο Ζάκερ βρισκόταν ενόψει μίας μεγάλης προαγωγής. Το CNN διανύει μία μεταβατική περίοδο. Ενώνει δυνάμεις με άλλα δίκτυα και ετοιμάζεται για την live streaming υπηρεσία του.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αν και στηρίζουν το κίνημα του MeToo και τη διαχρονική κατάχρηση εξουσίας που αποκάλυψε, δεν συμφωνούν με το άδοξο τέλος του Ζάκερ. Υπενθυμίζουν ότι επρόκειτο για μία συναινετική σχέση, η οποία έλαβε χώρα πολλά χρόνια πριν. Επιπλέον, και οι δύο εμπλεκόμενοι σε αυτήν έχουν μόνο καλά λόγια να πουν ο ένας για τον άλλον. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τόσο θετικό και εξαγνιστικό, όπως το κίνημα, στα χέρια κάποιων μετατρέπεται σε αρένα. Εκεί χύνεται τυφλά αίμα. Δεν έχουν λείψει, άλλωστε, τα ισοπεδωτικά «λαϊκά δικαστήρια» και οι κρεμάλες.

Το κρυφό ζευγάρι ξεκίνησε την ίδια περίοδο την καριέρα του στο NBC το 1998. Ανέβαιναν την ιεραρχία παράλληλα, ο καθένας στον τομέα του. Όταν ο Ζάκερ προσελήφθη από το CNN, ζήτησε να έχει μαζί του και τους στενότερους συνεργάτες του. Μία από αυτούς ήταν η Γκολαστ, η οποία τον ακολούθησε στο νέο του εγχείρημα. Τότε ήταν το 2013, μία εποχή που το δίκτυο αντιμετώπιζε κάποιου είδους υπαρξιακή κρίση. Ήταν αυτός που συνέβαλε να βγει από το τέλμα, φέρνοντας νέο αίμα, νέα ταλέντα και δημιουργώντας εκπομπές και πρόγραμμα που συνεχίζει να ξεχωρίζει ως σήμερα. Μετά την παραίτησή του, οι συνάδελφοί του κάνουν λόγο για έναν δίκαιο διευθυντή που υιοθέτησε ένα πρακτικό και προσιτό στυλ διαχείρισης, εμπνέοντας τον σεβασμό των υφισταμένων του. Ήταν επίσης εκείνος που κλήθηκε να χειριστεί τις επίθέσεις που δέχθηκε ο σταθμός από την κυβέρνηση Τραμπ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η βιβλιοθήκη που δε θα διαβάσει κανείς μέχρι το 2114

Πριν 9 ώρες

Η βιβλιοθήκη του μέλλοντος: Ένα μυστήριο που θα αποκαλυφθεί σε 100 ζρόνια

Ποιες είναι οι Ροζ Κυρίες στο Λονδίνο και τι ζητάνε

Χτες

Μάχη στους δρόμους του Λονδίνου

Πέθανε η Jane Goodall, η ανθρωπολόγος που έγινε φίλη με τους χιμπατζήδες

Χτες

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών η ερευνήτρια που ανέδειξε τις ομοιότητες μεταξύ ανθρώπων και χιμπαντζήδων

O δρόμος που ενώνει την Ελλάδα με τη Φινλανδία ‑ Τον ήξερες;

Προχτές

Από την Κρήτη στη Λαπωνία: Ο δρόμος-θρύλος που διασχίζει όλη την Ευρώπη

Το παράξενο χόμπι των αρκούδων που μοιάζει με διαλογισμό

Προχτές

Γιατί οι αρκούδες κοιτάζουν τη φύση χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα;

1994: Το black out που έκανε τους κατοίκους του Λος Αντζελες να νομίσουν πως ήρθαν… UFO!

Πριν 3 μέρες

Το «ασημένιο σύννεφο» που τρόμαξε μια μεγαλούπολη – κι όμως ήταν ο Γαλαξίας μας!

Όταν το να πλυθείς ήταν… αμαρτία: Οι παράλογοι φόβοι του Μεσαίωνα

Πριν 3 μέρες

Μια ιστορία που δείχνει πόσο περίεργα μπορούν να γίνουν οι φόβοι γύρω από την καθαριότητα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.