E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κόλαφος το πόρισμα των ιατροδικαστών για το γηροκομείο ‑ «κολαστήριο» στα Χανιά

Πόρισμα που ξεπερνά τις 300 σελίδες

Κόλαφος το πόρισμα των ιατροδικαστών για το γηροκομείο ‑ «κολαστήριο» στα Χανιά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/2/2022 | 16:44

Σε ένα πόρισμα που ξεπερνά τις 300 σελίδες η επιστημονική ομάδα των ιατροδικαστών περιγράφει τα όσα ανατριχιαστικά διαπίστωσαν για τους θανάτους των 30 ηλικιωμένων στο Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Χανιά της Κρήτης.

Τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν είναι «καταπέλτης» για τους κατηγορούμενους που έφταναν όπως δείχνει η δικογραφία, στο σημείο να αφήνουν νηστικούς να πεθάνουν από την ασιτία οι ηλικιωμένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece η επιστημονική επιτροπή έχει αναλύσει κάθε περίπτωση, παραθέτοντας τα στοιχεία τόσο από τον προσωπικό φάκελο υγείας του κάθε νεκρού ηλικιωμένου, σε αντιστοιχία με τις κινήσεις που έπρεπε να γίνουν από το γηροκομείο και δεν έγιναν ώστε να οδηγηθούν στο θάνατο οι φιλοξενούμενοι.

Υπάρχουν περιπτώσεις ηλικιωμένων που είχαν πολύ χαμηλό αιματοκρίτη, λόγω ασιτίας και παρόλα αυτά, δεν μεταφέρθηκαν ποτέ στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν αργά και βασανιστικά στο θάνατο.

Επίσης εξετάστηκε από τους επιστήμονες περίπτωση ηλικιωμένου που εμφάνισε ξαφνικά μέσα στο Κέντρο Φροντίδας σχιζοφρένεια, όπως ισχυρίστηκαν οι υπεύθυνοι, με αποτέλεσμα να του χορηγούνται ισχυρά φάρμακα, τα οποία τον άφησαν χωρίς βούληση και αντίδραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο «μικροσκόπιο», όμως, των Αρχών έχει μπει και μια περίπτωση γυναίκας ηλικιωμένης που δεν ήθελε να μεταφερθεί στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας και όταν τελικά μετά από πίεση των υπευθύνων μεταφέρθηκε, άγνωστο πώς, κατάφεραν να γίνουν άτομα του γηροκομείου, πληρεξούσιοι της περιουσία της, η οποία πουλήθηκε σε κατασκευαστική εταιρεία για κτήρια Airbnb.

Μετά από εντολή του εισαγγελέα οι Αρχές Ασφαλείας στην Κρήτη άρχισαν προκαταρκτική έρευνα και συνολικά 37 άτομα που εργάζονταν στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων, θα έρθουν αντιμέτωπα με τη Δικαιοσύνη, ενώ επτά άτομα συνελήφθησαν.

Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι έφταναν στο σημείο να μη δίνουν τροφή στους ηλικιωμένους και να τους αφήνουν νηστικούς ενώ στους ηλικιωμένους που δεν μπορούσαν να εξυπηρετούνται, τους έδιναν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα την τροφή τους με αποτέλεσμα πολλές φορές να φτάνουν μέχρι και τον πνιγμό. Επίσης, έπλεναν τα ρούχα των ηλικιωμένων σπανία και απουσίαζε σχεδόν καθημερινά η φροντίδα σε θέματα υγιεινής και καθαριότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έδεναν για ώρες τους ηλικιωμένους με ιμάντες σε κρεβάτια και αναπηρικά αμαξίδια

Το πιο ανατριχιαστικό, όμως, είναι ότι αρκετά συχνά χρησιμοποιούσαν την μέθοδο της μηχανικής καθήλωσης στους ηλικιωμένους που σημαίνει ότι ολόκληρα εικοσιτετράωρα ηλικιωμένοι έμεναν δεμένοι με ιμάντες είτε στα αναπηρικά αμαξίδια είτε στα κρεβάτια τους.

Επίσης τους χορηγούσαν ισχυρά ηρεμιστικά, με αποτέλεσμα τα θύματα Να είναι μονίμως σε λήθαργο και να χάνουν έτσι κάθε επαφή με το περιβάλλον τους. Και μέσα σε όλα αυτά τα εφιαλτικά, θα πρέπει να προσθέσει κανείς τις μαρτυρίες ότι ηλικιωμένοι έπεφταν θύματα βίας σωματικής από τους υπαλλήλους της δομής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ψεύτικα πιστοποποιητικά θανάτου που εξέδιδε το κύκλωμα
Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι γιατρός που συνεργαζόταν με την συγκεκριμένη δομή έδινε ψεύτικα πιστοποιητικά θανάτου, αναφέροντας ψευδώς ότι ο ηλικιωμένος είχε πεθάνει λόγο ανακοπής καρδιάς, ενώ η πραγματικότητα ήταν άλλη και δεν αποκλείεται ο θανατός να είχε προέλθει από το βασανισμό ή από την μη σωστή παροχή των φαρμάκων στον ηλικιωμένο.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα δρούσε για περίπου 12 χρόνια ενώ είχε συνταγογραφήσει παράνομα φάρμακα, το ύψος των οποίων ξεπερνούσε τα 3 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η Αστυνομία των Χανίων έκανε έφοδο στα σπίτια των συλληφθέντων και μάλιστα στο σπίτι μίας από τους κατηγορούμενους εντόπισε περίπου 16.000 ευρώ αλλά και χρυσές βέρες που δεν αποκλείουν οι αστυνομικοί να ανήκαν σε κάποιους ηλικιωμένους. Επίσης σε σπίτι άλλης κατηγορουμένης βρέθηκαν περίπου 70.000 ευρώ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τουρκικό υπουργείο Αμυνας: «Λαμβάνουμε μέτρα ακόμη και για πόλεμο στην Ανατολική Μεσόγειο»

Πριν 11 ώρες

Σε έγγραφο, το οποίο αποκάλυψε το Nordic Monitor και έχει την υπογραφή του υπουργού Εθνικής Αμυνας γίνεται αναφορά  ότι η Τουρκία προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο,

Ο μικρός «Αλέξης» περιπλανιόταν μόνος για τρεις ημέρες στις Σπέτσες: Η διάσωση της νεογέννητης φώκιας

Πριν 11 ώρες

Το πρώτο ορφανό νεογέννητο φωκάκι της χρονιάς εντοπίστηκε να αναζητά τη μητέρα του από παραλία σε παραλία - Είναι αφυδατωμένο και ελλιποβαρές, αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία

Θρίλερ στο Ιόνιο: Η αλλαγή σκάφους που εξετάζεται στην εξαφάνιση του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία

Πριν 11 ώρες

«Ο πατέρας μου θα ήξερε να το χειριστεί απόλυτα, γιατί είναι έμπειρος στη ναυσιπλοΐα. Ίσως όμως η μητέρα μου να μην μπορούσε» δηλώνει ο γιος του

Ρόδος: «Μου έβαλαν τη σούβλα στον αυχένα και απείλησαν την κόρη μου» – Η απολογία του 63χρονου

Πριν 11 ώρες

Ο 63χρονος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι δεν συμμετείχε οικειοθελώς στην κλοπή, αλλά εξαναγκάστηκε να βοηθήσει τους συγκατηγορουμένους του.

Έσπασαν κάβοι του «Αριάδνη» κατά την πρόσδεση στη Μυτιλήνη, το πλοίο προσέκρουσε στην προβλήτα

Πριν 11 ώρες

Στο πλοίο επέβαιναν 286 επιβάτες - Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από το περιστατικό

Λάρισα: Μουμιοποιημένη σορός 60χρονης βρέθηκε σε υπόγειο, ήταν νεκρή για τουλάχιστον έναν χρόνο

Πριν 11 ώρες

Η γυναίκα εντοπίστηκε τυχαία μετά την πώληση του διαμερίσματος – Ο θάνατός της αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, αναμένεται η επίσημη ταυτοποίηση μέσω DNA

Καύσωνα αντίο: Βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ φέρνουν πτώση θερμοκρασίας – Πότε ξανάρχεται η ζέστη

Πριν 11 ώρες

Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι από την Πέμπτη χαρίζουν προσωρινή ανάσα από τη ζέστη, με τη θερμοκρασία να πέφτει κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά

Μαϊάμι: Ναυαγοσώστης κρουαζιερόπλοιου συνελήφθη για σeξουαλική επαφή με 17χρονη πάνω στο πλοίο

Πριν 11 ώρες

Kρατείται με ένταλμα από τις μεταναστευτικές Αρχές - Η εταιρεία προχώρησε σε απόλυσή του

Πύθωνας αποφάσισε να κάνει… ανακαίνιση: Εισέβαλε από το ταβάνι και έκανε γυαλιά‑καρφιά ένα μπάνιο στην Αυστραλία

Χτες

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι ένοικοι της κατοικίας στο Κουίνσλαντ – Δείτε το βίντεο

Πέθανε η θρυλική Ντόλι Πάρτον στα 80 της χρόνια

Χτες

Είναι η τραγουδίστρια της κάντρι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, έκανε καριέρα και στον κινηματογράφο - Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας της είχε επιβαρυνθεί, μετά και τον θάνατο του συζύγου της, τον Μάρτιο του 2025

Διακοπές ρεύματος από τη Ραφήνα μέχρι τον Μαραθώνα ‑ Βλάβη σε υποσταθμό

Χτες

Προβλήματα ηλεκτροδότησης από νωρίς το βράδυ της Τρίτης στη Διασταύρωση Ραφήνας και σε περιοχές του Μαραθώνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.