E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μεγάλη σπείρα πορτοφολάδων που δρούσε στα ΜΜΜ: 30 συλλήψεις και 80 κλοπές

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση

Μεγάλη σπείρα πορτοφολάδων που δρούσε στα ΜΜΜ: 30 συλλήψεις και 80 κλοπές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 12/2/2022 | 13:20

Σε 30 ανέρχονται οι συλλήψεις αλλοδαπών, που κατηγορούνται ότι ως μέλη σπείρας, διέπρατταν κλοπές σε βάρος επιβατών μέσων μαζικής μεταφοράς. Πρόκειται για 20 Αλβανούς, 8 Πακιστανούς, 1 Ρουμάνο και 1 από το Μπαγκλαντές. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι 9 αλλοδαποί.

Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, με τη συνδρομή αστυνομικών των υποδιευθύνσεων Δίωξης Ναρκωτικών, Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, καθώς και της Ο.Π.Κ.Ε. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση του νόμου περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πως λειτουργούσε το κύκλωμα

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι από τις αρχές Οκτωβρίου του 2021, είχαν συγκροτήσει ιεραρχικά δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση, διακριτούς ρόλους, επιμερισμένοι σε υποομάδες και με σκοπό τις κλοπές επί καθημερινής βάσης σε βάρος επιβατών, εντός μέσων μαζικής μεταφοράς (αστικά λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ΗΣΑΠ, στα ΚΤΕΛ του σταθμού Κηφισού και στα τρένα του σιδηροδρομικού σταθμού Λαρίσης), καθώς και έξω, σε στάσεις τους.

Τα αρχηγικά μέλη της σπείρας αποφάσιζαν για τη σύνθεση της «ομάδας κρούσης» και επέλεγαν τα υποψήφια θύματά τους ανάλογα με τον βαθμό ευκολίας της κλοπής. Οι κατηγορούμενοι «χτυπούσαν» σε διαφορετικά δρομολόγια μέσων μαζικής μεταφοράς, στα οποία υπήρχε ο μεγαλύτερος συνωστισμός επιβατών κατά τις ώρες αιχμής, προκαλώντας παράλληλα τεχνητό συνωστισμό, με σκοπό να αφαιρούν πορτοφόλια και αντικείμενα από τα υποψήφια θύματα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται, ότι οι δράστες επέλεγαν να παραμένουν αθέατοι σε «τυφλά» σημεία, που δεν καλύπτονται από κάμερες ασφαλείας, λάμβαναν μέτρα αντιπαρακολούθησης, και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένες κωδικές εκφράσεις. Μετά τις κλοπές, μοίραζαν μεταξύ τους τα χρηματικά ποσά, διαθέτοντας παράλληλα τα κλοπιμαία σε κλεπταποδόχους.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 81 κλοπές σε βάρος επιβατών, με το οικονομικό όφελος να υπερβαίνει κατά την ΕΛΑΣ, το ποσό των 50.000 ευρώ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε 20 σπίτια μελών της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και σε 2 καταστήματα των κλεπταποδόχων, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 10 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 83 κινητά τηλέφωνα, 11 ρολόγια, 5 πορτοφόλια, 3 τσάντες, πλήθος από γυναικεία βραχιόλια, 3.070 ευρώ, 5 ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητα, 2 μοτοσυκλέτες, πλήθος εξαρτημάτων κινητών τηλεφώνων, τάμπλετ και φορητών υπολογιστών, 308 πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και πλήθος εγγράφων, ιδιόχειρων σημειώσεων, καρτών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και αποδείξεων συναλλαγών χρηματικών ποσών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται, ότι τα περισσότερα μέλη της σπείρας έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για ανάλογα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Σήμερα

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Σήμερα

Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση

Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ. Τ11 και στο Νέο Δελχί ο Νάσος Γκαβέλας

Σήμερα

Ο 25χρονος παραολυμπιονίκης διατήρησε τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου στα 100μ. Τ11 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Νέο Δελχί

Οι πρώτες εικόνες μετά την δολοφονία της Καρολάιν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο – Βίντεο ντοκουμέντο

Σήμερα

Τέσσερα χρόνια μετά από τη δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο ένα βίντεο από το στημένο σκηνικό προκαλεί πραγματικό σοκ

Τελεσίγραφο 48 ωρών Τραμπ σε Χαμάς: «Αποδεχτείτε αλλιώς έρχεται κόλαση»

Σήμερα

Το τελεσίγραφο του Αμερικανού προέδρου λήγει στις 6 μ.μ. της Κυριακής

Economist: Ο Πούτιν «δοκιμάζει» το ΝΑΤΟ με υβριδικό πόλεμο – Οι τρεις στόχοι του

Σήμερα

Παραπληροφόρηση, drones και σαμποτάζ στην Ευρώπη - Η σταθερή τακτική του Κρεμλίνου να δοκιμάζει τα όρια της Δύσης και να αξιοποιεί την «γκρίζα ζώνη» μεταξύ ειρήνης και πολέμου

Ξενοδοχεία προσφέρουν δώρα και χρήματα στα ζευγάρια που συλλαμβάνουν μωρό στα δωμάτιά τους

Σήμερα

Ο επιχειρηματίας που μπαίνει στη μάχη κατά της υπογεννητικότητας.

Ηράκλειο: Βρετανίδα τα έτσουξε στο αεροπλάνο και προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση

Σήμερα

Μια γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση, χτύπησε αεροσυνοδό, άρχισε να βρίζει όλο τον κόσμο και τελικά συνελήφθη στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινά η διάθεσή του ‑ Πού θα φτάσει η τιμή

Σήμερα

Κατά την τελευταία διετία, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Συναγερμός για τις πτήσεις drones στη Γερμανία: «Αμεση κατάρριψη» ζητά ο Βαυαρός πρωθυπουργός

Σήμερα

Ο Βαυαρός Πρωθυπουργός ζήτησε την κατάρριψη των drones και την κυριαρχία στον εναέριο χώρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.