E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κοινές δηλώσεις Δένδια ‑ Λαβρόφ στη Μόσχα

Στην Μόσχα ο Δένδιας: Συναντήθηκε με τον Λαβρόφ - Τι είπαν για Ουκρανία, Τουρκία και φυσικό αέριο

Κοινές δηλώσεις Δένδια ‑ Λαβρόφ στη Μόσχα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/2/2022 | 13:17

Τι είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ για το τουρκικό casus belli και την τουρκική στρατιά του Αιγαίου - «Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της διατήρησης της ειρήνης» και «ακούμε με προσοχή τις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλειά της» είπε ο Νίκος Δένδιας
Στη Μόσχα βρίσκεται ο υπουργός Εξωτρικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών τους, ακολούθησε κοινή συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην κρίση στην Ουκρανία. «Μία σύγκρουση στην Ουκρανία δεν θα έχει κανέναν νικητή, θα είμαστε όλοι χαμένοι» τόνισε ο Νίκος Δένδιας και επισήμανε ότι «η Ελλάδα ακούει με προσοχή τις ανησυχίες της Ρωσίας». «Συζητήσαμε για την Ουκρανία και στάθηκα σε τρία πράγματα. 1. Την ανάγκη άμεσης αποκλιμάκωσης 2. Στηρίζουμε πλήρως ως Ελλάδας τις συμφωνίες του Μινσκ και 3. αναφέρθηκα στην ελληνική ομογένεια, ιδιαίτερα στην Ουκρανία και τη Μαριούπολη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεσμεύεται να πράξει όσα χρειάζονται για την προστασία της ομογένειας» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην τουρκική απειλή, κάνοντας ειδική αναφορά στην στρατιά του Αιγαίου που διατηρεί η Τουρκία απέναντι από τα ελληνικά νησιά αλλά και στην απειλή πολέμου από την Άγκυρα, το casus belli που κραδαίνει το τουρκικό καθεστώς σε περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο και την UNCLOS.

Έχοντας εξ ευωνύμων του τον πανίσχυρο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι η συμφωνία για την παραχώρηση των Δωδεκανήσων αφορούσε την Ρωσία, όχι την Τουρκία και οι διατάξεις περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου είχε σκοπό να καθησυχάσει τις ανησυχίες της Ρωσίας. «Η Τουρκία διατηρεί τη στρατία του Αιγαίου απέναντι από τα ελληνικά νησία. Έχει εκδώσει απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδας, αν ασκήσουμε τα δικαιώματα που προβλέπονται από το δίκαιο της Θάλασσας και συγκεκριμένα την UNCLOS. Οι τουρκικές αιτίασεις είναι απολύτως προσχηματικές. Η συμφωνία για αποστρατικοποιήση των Δωδεκανήσων δεν αφορούσε την Τουρκία, αλλά την ανησυχία της Σοβιετικής Ένωσης».

«Θα ήθελα να επιβεβαιώσω τη στάση μας υπέρ της διευθέτησης οποιονδήποτε διαφορών, όπως αυτή μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, βάσει του διεθνούς δικαίου και της αμοιβαίας συμφωνίας των μερών διαφοράς. Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε στην διευθέτηση των διαφορών. Ο Νίκος πρέπει να κάνει τα παράπονά του στους Δυτικούς σας συμμάχους οι οποίοι σήμερα έχουν ρίξει το βάρος στην Ουκρανία» είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τις εξελίξεις στα ουκρανικά σύνορα, ο κ. Λαβρόφ είπε: «Μας ανησυχούν πάρα πολύ οι τελευταίες ειδήσεις σχετικά με την ραγδαία αύξηση βομβαρδισμών και χρήση εξοπλισμού που απαγορεύεται από την συμφωνία του Μινσκ. Το Κίεβο σαμποτάρει τη δυνατότητα για πρόσθετα μέτρα κατάπαυσης του πυρός».

Η πέμπτη δια ζώσης συνάντηση των δυο υπυοργών Εξωτερικών

Πρόκειται για την πέμπτη δια ζώσης συνάντηση των δυο υπουργών Εξωτερικών από το 2019, με πιο πρόσφατη εκείνη στο ρωσικό θέρετρο του Σότσι στη Μ. Θάλασσα στις 24 Μαΐου 2021.

«Συναντήθηκα με τον ομόλογό μου της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. Πραγματοποιήσαμε μια παραγωγική συζήτηση για την προώθηση των διμερών σχέσεων στο πλαίσιο των ιστορικών δεσμών Ελλάδας - Ρωσίας, την ασφάλεια στην Ευρώπη και την κατάσταση σε Ανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στο Twitter.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Σήμερα

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Εμφανίστηκε άνδρας που υποστηρίζει ότι είναι ο Μπεν Νίνταμ – Το συγκινητικό βίντεο με AI που δείχνει πώς θα ήταν σήμερα

Σήμερα

Η οικογένεια του Μπεν Νίνταμ δημοσίευσε βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη που δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι σήμερα, 35 χρόνια μετά την εξαφάνισή του στην Κω

Ιράν: 28χρονη γέννησε στη φυλακή και εκτελέστηκε για τη δολοφονία του συζύγου της

Σήμερα

Τι ανακοίνωσαν σήμερα δύο ΜΚΟ από το εξωτερικό

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Σήμερα

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Κόκκινος συναγερμός και παγκόσμιος τρόμος: Η Ρωσική Βουλή απειλεί να ισοπεδώσει το Κίεβο με όπλα μαζικής καταστροφής

Σήμερα

Ο Πρόεδρος της Δούμας προειδοποιεί με ακραία στρατιωτικά αντίποινα σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση άμαχοι πολίτες

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Σήμερα

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Σήμερα

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Ο τρόπος για να πάρετε την έκπτωση του 4% με εφάπαξ πληρωμή

Σήμερα

Όσοι υπέβαλαν τη φορολογική τους δήλωση μέχρι σήμερα δικαιούνται έκπτωση 4% στην εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος έως τις 31 Ιουλίου

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Σήμερα

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Σήμερα

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Πανσέληνος Μαΐου: Πότε θα δούμε το Μπλε Φεγγάρι

Σήμερα

Πρόκειται για τη δεύτερη πανσέληνο του μήνα, καθώς την 1η Μαΐου απολαύσαμε το Φεγγάρι των Λουλουδιών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.