ADVERTISEMENT

Ουκρανία: Πολίτες στριμώχνονται στα τρένα για να γλιτώσουν

Εξουθενωμένοι οι Ουκρανοί

Newsroom

Ενημερώθηκε
2' χρόνος ανάγνωσης
Ουκρανία: Πολίτες στριμώχνονται στα τρένα για να γλιτώσουν
ADVERTISEMENT

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Ουκρανοί φύλακες έριξαν προειδοποιητικά πυρά για να αποτρέψουν ένα ποδοπάτημα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου σήμερα, καθώς χιλιάδες άνθρωποι επιχειρούσαν να επιβιβαστούν σε τρένα εκκένωσης ώστε να γλιτώσουν από την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί ήταν τόσο πολύς που δεν μπορούσαν όλοι να μπουν στα τρένα, για να πάνε από την πρωτεύουσα προς την πόλη Λβιβ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, καθώς οι φόβοι για μια ρωσική επίθεση εναντίον του Κιέβου εντείνονται.

ADVERTISEMENT

Όταν ένα τρένο πλησίασε στην πλατφόρμα, το πλήθος έσπευσε προς τις πόρτες, με την ελπίδα να επιβιβαστεί, ορισμένοι εξ αυτών κρατώντας στο χέρι τα παιδιά τους και τα κατοικίδιά τους. Οι φύλακες πυροβόλησαν αρκετές φορές με άσφαιρα για να διαλύσουν το πλήθος, αφότου κάποιοι άρχισαν να ουρλιάζουν.

Η 30χρονη Μαρία εγκατέλειψε τις προσπάθειες να φύγει, αφότου πέρασε 4 ώρες στον σταθμό, μαζί με το παιδί της, τον σύζυγό της και τον σκύλο τους.

ADVERTISEMENT

«Μπορείτε να δείτε, είναι επικίνδυνο να περάσεις μέσα από το πλήθος μαζί με ένα παιδί. Ο σκύλος φοβάται. Ειλικρινά, είμαστε εξουθενωμένοι», είπε στο Reuters.

ADVERTISEMENT

Ορισμένοι ξένοι φοιτητές επίσης προσπάθησαν να φύγουν. Μια κοπέλα από τη Μογγολία περιέγραψε από τον σταθμό ότι σε εκείνη και τους συμφοιτητές της προσφέρθηκε η ευκαιρία να φύγουν προς τις πατρίδες τους, εφόσον κατάφερναν να φθάσουν στην Πολωνία, που συνορεύει με τη δυτική Ουκρανία.
Όταν Ουκρανοί στρατιώτες εμφανίστηκαν στον σταθμό, ο κόσμος άρχισε να χειροκροτεί και να φωνάζει «Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στους Ήρωες!».

«Δεν φοβάμαι τίποτα», δήλωσε η Ιρίνα, μια 35χρονη γυναίκα, που ούτε εκείνη κατάφερε να μπει στο τρένο. «Υποστηρίζουμε την αλήθεια και εάν υποστηρίζουμε την αλήθεια, ο Θεός είναι στο πλευρό μας. Είμαι έτοιμη να μείνω στο Κίεβο, εάν χρειαστεί και να προσφέρω ηθική στήριξη στον στρατό μας».

Πολλοί άλλοι επέλεξαν να φύγουν με τα αυτοκίνητά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους έξω από την πρωτεύουσα για δεύτερη ημέρα.

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο