E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ανεμβολίαστοι: Μπήκαν τα πρόστιμα ‑ Αυτά είναι τα email της ΑΑΔΕ

Ποιοι μπορούν να κάνουν ένσταση και ποιοι εξαιρούνται από τη διαδικασία

Ανεμβολίαστοι: Μπήκαν τα πρόστιμα ‑ Αυτά είναι τα email της ΑΑΔΕ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 26/2/2022 | 12:28

Με προσωπικό μήνυμα που λαμβάνουν από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, χιλιάδες ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών ενημερώνονται από την εφαρμογή MyAADE ότι τους έχει επιβληθεί πρόστιμο 50 ευρώ, το οποίο θα επαυξάνεται κατά 100 ευρώ κάθε μήνα.

Η ειδοποίηση αφορά τον (μισό) μήνα Ιανουάριο και έχει αναρτηθεί στην κατηγορία Πρόστιμα Covid στην Προσωποποιημένη πληροφόρηση MyAADE. Οι παραβάτες καλούνται να πληρώσουν τα πρώτα 50 ευρώ ως 15 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, όπως αναφέρουν κάποιοι πολίτες τις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις για πρόστιμα ευρώ έχουν λάβει ακόμα και άποροι κατάκοιτοι τρόφιμοι Ιδρυμάτων Χρονίων Παθήσεων της Πρόνοιας. Δηλαδή, άτομα που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και για τους οποίους την ευθύνη της διαδικασίας εμβολιασμού έχει αναλάβει το ίδιο το Δημόσιο αν και δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα! Για τις περιπτώσεις αναζητείται λύση μέσω πιθανώς της διαδικασίας ενστάσεων που έχει προβλεφθεί.

Η διαδικασία των ενστάσεων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα υπουργεία Υγείας και Πρόνοιας φαίνεται πάντως να έχουν προνοήσει για άλλες περιπτώσεις. Οι διαδικασίες εντάσεων που γίνονται δεκτές κατά των προστίμων, αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών (όπως πχ δικαιούχους εμβολιασμού κατ’ οίκον) αλλά και όχι τους αναπήρους που νοσηλεύονται σε κρατικά ή άλλα ιδρύματα και μεταφέρονται με ασθενοφόρα στα νοσοκομεία αντί να εμβολιαστούν μέσα στην δομή όπου νοσηλεύονται.

Συγκεκριμένα, δικαίωμα ένστασης στα επιβληθέντα διοικητικά πρόστιμα της παρ. 4 του άρθρου 24 τον ν. 4865/2021 προβλέπεται για οι εξής κατηγορίες πολιτών:

  1. Ηλικίας κάτω του προβλεπόμενου ορίου: Όσοι έχουν πιστοποιητικό γέννησης ή ληξιαρχική πράξη γέννησης μετά την 31/12/1961, πρέπει να μεταβούν στο Δήμο ή σε ΚΕΠ προκειμένου να γίνει η αντίστοιχη αλλαγή στα Στοιχεία Δημοτολογίου.
  2. Όσοι έχουν εμβολιαστεί στο Εξωτερικό: Πρέπει να μεταβούν σε ΚΕΠ ή μέσω των anagnorisi.gov.gr ή MyKepLive προκειμένου να καταχωρήσουν τον εμβολιασμό τους. Τυχόν αντιλογισμός προστίμου θα γίνει τον επόμενο μήνα υπολογισμού προστίμων.
  3. Όσοι έχουν νοσήσει κατά την παραμονή τους στο εξωτερικό: Πρέπει να μεταβούν σε ΚΕΠ μαζί με το Πιστοποιητικό Νόσησης από την χώρα του εξωτερικού, προκειμένου να γίνει η καταχώρηση της νόσησης.
  4. Όσοι εξαιρούνται του εμβολιασμού για λόγους υγείας: Πρέπει να ζητήσουν από τον γιατρό τους να υποβάλλει αίτημα εξαίρεσης στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ. Εφόσον εγκριθεί το αίτημά τους, θα γίνει αντιλογισμός του προστίμου σε επόμενο μήνα καταλογισμών.
  5. Δικαιούχοι εμβολιασμού κατ’ οίκον: Πρέπει να ζητήσουν από τον γιατρό τους να υποβάλλει αίτημα εμβολιασμού κατ’ οίκον στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ. Εφόσον εγκριθεί το αίτημά τους για εμβολιασμό κατ’ οίκον, θα γίνει αντιλογισμός του προστίμου σε επόμενο μήνα καταλογισμών.
  6. Υπάλληλοι του Υπ.Εξωτερικών ή του Υπ. Άμυνας που βρίσκονται κατ’ εντολήν στο εξωτερικό: Υποβάλλουν το αίτημα στην υπηρεσία τους ζητώντας της να ενημερώσει αρμοδίως την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.
  7. Όσοι υπάγονται στις εξαιρέσεις κατ’ εφαρμογή του άρθρου 206 του ν.4820/2021: Υποβάλλουν επίσης αίτημα ζητώντας από την υπηρεσία τους να ενημερώσει κατάλληλα την ΓΓΠΣΔΔ.
  8. Όσοι έχουν διαφορετικό/διπλό ΑΜΚΑ/ΠΑΜΚΑ/ΠΑΥΠΑ: Εφόσον έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει ή εξαιρούνται από τον εμβολιασμό χρησιμοποιώντας άλλο ΑΜΚΑ/ΠΑΜΚΑ/ΠΑΥΠΑ από αυτόν που φαίνεται στα στοιχεία τους, πρέπει να μεταβούν σε ΚΕΠ ή myKEPLive προκειμένου να γίνει η διόρθωση των δεδομένων και να απενεργοποιηθεί τυχόν πλεονάζων ΑΜΚΑ/ΠΑΜΚΑ/ΠΑΥΠΑ
  9. Οι Φορολογικοί Κάτοικοι Εξωτερικού: Υποβάλουν αίτημα διαγραφής προστίμου μέσω της πλατφόρμας «Τα Αιτήματά μου» στην ψηφιακή πύλη myAADE.
  10. Όσοι χρήζουν δικαστικής συμπαράστασης: Υποβάλουν αίτημα διαγραφής προστίμου μέσω της πλατφόρμας «Τα Αιτήματά μου» στην ψηφιακή πύλη myAADE. Τυχόν αντιλογισμός προστίμου θα γίνει αυτοματοποιημένα στον επόμενο μήνα υπολογισμού προστίμων.
[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Σήμερα

Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Σήμερα

Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Σήμερα

Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Σήμερα

Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Σήμερα

Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

Η απίστευτη ιστορία ενός εργάτη που θάφτηκε ζωντανός σε φέρετρο για 61 ημέρες

Σήμερα

Μέσα στο φέρετρο, ακολουθούσε μια καθημερινή ρουτίνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.