E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αφιέρωμα: Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ασλάνης

Ο Έλληνας σχεδιαστής που κατέκτησε το χώρο της μόδας

Αφιέρωμα: Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ασλάνης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μιχάλης Ασλάνης γεννήθηκε στη Χαλκίδα και σε ηλικία 17 ετών έφυγε από το σπίτι του, για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ο σχεδιαστής ανήκε στην ταλαντούχα γενιά της σχολής ΒΑΚΑΛΟ και σπούδασε διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης, με σπουδαίους καθηγητές τους ζωγράφους Τέτση, Μοσχίδη, Γουναρίδη, Πρέκα και Βακαλό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα με τις σπουδές του, το 1974 ο Μιχάλης Ασλάνης ξεκίνησε την καριέρα του στο χώρο της μόδας. Οι δημιουργίες του πόζαραν σε όλα σχεδόν τα εξώφυλλα των τότε ελληνικών περιοδικών και κέρδισαν τις καλύτερες κριτικές, χάρη στις πετυχημένες και έθνικ επιρροές του.

Από τότε η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε ατομικές ή ομαδικές επιδείξεις μαζί με σημαντικούς ξένους σχεδιαστές στο Παρίσι, στο Μονακό, στη Μόσχα, στην Κωνσταντινούπολη, στην Κύπρο, στο Μιλάνο, στη Ρώμη, στο Μπάρι, στον Καναδά.

Ο σχεδιαστής μόδας αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στο Παρίσι, σε ένα μεγάλο show, στην Avenue FOS, όπου συμμετείχαν οι καλύτεροι σχεδιαστές από όλο τον κόσμο, για τον εορτασμό των 25 χρόνων του Γαλλικού Pret à Porter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Μπάρι της Ιταλίας απονεμήθηκε στο σχεδιαστή το χρυσό κλειδί της πόλης, ενώ την collection του μετέδωσε απευθείας το τηλεοπτικό κανάλι RAI. Προσκεκλημένος της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό, ο Μιχάλης Ασλάνης συμμετείχε σε μεγάλο φιλανθρωπικό gala για τον Ερυθρό Σταυρό, παρουσιάζοντας τη δουλειά του μαζί με τα πιο γνωστά ονόματα από τον κόσμο της μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Valentino, Yves Saint Laurent και Calvin Klein.

Ακόμη, ο πασίγνωστος σχεδιαστής, που βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 63 ετών στο ατελιέ του στο Κολωνάκι, σχεδίασε στο παρελθόν τα ρούχα για τους υπαλλήλους του Αττικό Μετρό και του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος.

Εκτός από το χώρο της μόδας, ο σχεδιαστής συνεργάστηκε και με μεγάλες εξαγωγικές μονάδες που δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα και εξωτερικό στα είδη σπιτιού, αξεσουάρ μπάνιου, εσώρουχα και ρούχα με την υπογραφή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Espresso, ο Μιχάλης Ασλάνης είχε δηλώσει ότι έδινε αγώνα ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια του οικονομικά, αφού, όπως υποστήριξε, είχε πέσει θύμα πλεκτάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε αυτό το μέρος όλοι οι κάτοικοι δουλεύουν για το YouTube

Πριν 11 ώρες

Με πληθυσμό περίπου 4.000 κατοίκους

Η «άγνωστη» Σαντορίνη πριν τον υπερτουρισμό ‑ Το πανέμορφο νησί μιας άλλης εποχής

Πριν 11 ώρες

Όταν το ηφαίστειο δεν ήταν το μόνο που καθόριζε το νησί

Δημιούργησαν πειραματόζωο από δύο μπαμπάδες

Πριν 11 ώρες

Ερευνητές από την Κίνα κατάφεραν αυτό που μοιάζει ασύλληπτο

Αυτή είναι η αρχαιότερη ελληνική γιορτή

Χτες

Οι αρχαίες τελετές που συνδέονταν με τον Θεό Απόλλωνα και τη γονιμότητα

Το μυστικό του Βεζούβιου: Ο πάπυρος που αποκάλυψε μια αρχαία ελληνική λέξη

Χτες

Η ελληνική λέξη που ανακάλυψαν μελετητές σε πάπυρο που διασώθηκε από το το 79 μ.Χ.

Ο Έλληνας ζεν πρεμιέ που έψαχνε χρόνια τον πατέρα του ‑ Το άδοξο τέλος στα 45 του

Προχτές

Μια ζωή σαν ταινία, με φινάλε που κανείς δεν ήθελε να δει!

Η γυναίκα που ζήτησε οικειοθελώς να μπει στη φυλακή

Προχτές

Και η επιθυμία της έγινε πραγματικότητα...

Γιατί υπάρχει ο Τζόκερ στις τράπουλες;

Πριν 3 μέρες

Μόλις στο τέλος του 19ου αιώνα εμφανίστηκε ο Τζόκερ στις τράπουλες.

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Πριν 3 μέρες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Το γεγονός που προκάλεσε τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Πριν 3 μέρες

Μια λάθος στροφή έφερε την πρώτη δολοφονία

par: 22
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.