ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Η σορός παραμένει στον Καναδά, αδύνατη η μεταφορά του στην Ελλάδα

Οι προσπάθειες έχουν αποβεί άκαρπες επειδή ο θανών παρέλειψε να δηλώσει στην Ελλάδα το διαζύγιο του πρώτου του γάμου, που είχε εκδοθεί πριν πολλά χρόνια στον Καναδά, με αποτέλεσμα να θεωρείται σχεδόν αδύνατη η εκπλήρωση της τελευταίας του επιθυμίας, που ήταν να μεταφερθεί μετά θάνατον στη γενέτειρά του αναφέρει το thessalia.gr, επικαλούμενο την εφημερίδα Ελευθερία.
Ο δικηγόρος θεωρεί ότι η μεταφορά της σορού στην Ελλάδα συγκεντρώνει πλέον ελάχιστες πιθανότητες, δεδομένου ότι η δήλωση του διαζυγίου δεν είναι μια απλή υπόθεση καθώς για αυτή χρειάζεται η αμετάκλητη αναγνώριση του πρώτου διαζυγίου με δικαστική απόφαση από ελληνικό δικαστήριο. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα ακόμη κι αν καταβληθούν προσπάθειες για τη συμπίεση του χρόνου έκδοσης μιας δικαστικής απόφασης.
Η οικογένεια του θανόντα βρίσκεται πλέον σε αδιέξοδο καθώς η μοναδική λύση για να γίνει η μεταφορά της σορού είναι να κινήσει τη σχετική διαδικασία η πρώτη σύζυγος που εμφανίζεται και ως μοναδική κληρονόμος με την οποία όμως σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές δεν υπάρχουν επαφές.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Μητρόπολη Ελασσόνας. Φέρεται να υποστηρίζει -μπροστά στο αδιέξοδο- την ταφή του θανόντα στο Βανκούβερ του Καναδά, που μπορεί να γίνει οποτεδήποτε αποφασιστεί, και τη μεταφορά των οστών μετά την εκταφή του ώστε με τον τρόπο αυτό να εκπληρωθεί η τελευταία επιθυμία του 72χρονου. Άποψη που έχει ήδη μεταφερθεί και εξετάζεται από τους οικείους του, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η τελική τους απόφαση.
Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.
Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
ΠΡΟΣΩΠΑ
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
STORIES
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
STORIES
STORIES