E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιάννης Οικονόμου: Η τιμή ρεύματος θα μειωθεί δραστικά

Τυχόν υπερκέρδη θα επιστραφούν στον κόσμο

Γιάννης Οικονόμου: Η τιμή ρεύματος θα μειωθεί δραστικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/5/2022 | 11:02

«Τα όποια υπερκέρδη έχουν προκύψει, που έχουν εντοπιστεί από τη ΡΑΕ, θα επιστραφούν στον κόσμο», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για τις αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος.

Ο Γιάννης Οικονόμου εξήγησε πως με όσο δημοσιονομικό χώρο δημιουργήθηκε και όποια δυνατότητα υπάρχει, θα γίνει δεύτερη παρέμβαση από την κυβέρνηση σύμφωνα με την οποία αναμένεται να πέσει δραστικά η τιμή του ρεύματος για όλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό που θα είναι 4 και 5 φορές πάνω».

Σχετικά με τις διακοπές ρεύματος, «κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη μένει χωρίς ρεύμα ο κόσμος», διαβεβαίωσε, λέγοντας πως «κανένας λογαριασμός δεν κόβεται αν τον αφήσεις απλήρωτο μία φορά».

Έσπευσε να διευκρινίσει ότι τα μέτρα στήριξης για την ενέργεια θα είναι οριζόντια και για μεγάλο χρονικό ορίζοντα. «Με βάση την απόδοση της οικονομίας θα κάνουμε μια αποφασιστική παρέμβαση», είπε και προσέθεσε ότι οι τιμές θα διαμορφωθούν πιο κοντά στα δεδομένα που είχαμε πριν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημείωσε ότι τα μέτρα στήριξης θα ισχύσουν και το Μάιο, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση στις τιμές της ενέργειας. «Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δουν και οι επιχειρήσεις την ουσιαστική ενίσχυση του ρεύματος», ανέφερε.

Τέλος, αναφερόμενος στην επιδότηση καυσίμων, είπε ότι πάνω από 1 εκατ. πολίτες μπήκαν στην πλατφόρμα για να κάνουν αίτηση.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.