E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δέκα πράγματα που δεν πρέπει να αποκαλύψετε στο Facebook

Σκεφτείτε τα δυο φορές!

Δέκα πράγματα που δεν πρέπει να αποκαλύψετε στο Facebook
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε παρακάτω πράγματα που δεν πρέπει να αποκαλύψετε ποτέ στο Facebook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα κάνουμε ένα πάρτυ
To Facebook είναι εξαιρετικό για την οργάνωση των συναντήσεων με τους φίλους σας, όμως είναι δυνατόν να ανακοινώνετε εκεί το πάρτι που θα κάνετε σπίτι σας; Εκτός κι αν έχετε όρεξη για ένα είδος ξεφαντώματος που περιλαμβάνει εκατοντάδες εισβολείς που θα κάνουν κομματάκια το χαλί και θα το σκάσουν με τα ασημικά της οικογένειας, θα σας συμβουλεύαμε να μην το κάνετε.

Για να είμαστε ειλικρινείς, περιμέναμε πως μέχρι σήμερα ο κόσμος θα το αντιμετώπιζε πιο έξυπνα το συγκεκριμένο θέμα, όμως από τη στιγμή που βγαίνουν συνέχεια στην επιφάνεια ανάλογες ιστορίες με άτομα να εισβάλουν απρόσκλητοι σε πάρτυ, αυτό μάλλον δεν συμβαίνει.

Φεύγετε για διακοπές
Είναι καιρός για λίγο ήλιο; Τέλεια. Το αξίζετε. Απλώς μην προσπαθήσετε να αποσυνδεθείτε από τον υπολογιστή γράφοντας στο status κάτι σε στυλ: «Γιούπι! Φεύγω για την Ισπανία για δύο εβδομάδες αύριο!». Δεν είναι πως ζηλεύουμε (ειλικρινά), απλά όταν ανεβάζετε τέτοιου είδους πληροφορίες online είναι λίγο καλύτερο από το να κολλάτε ένα «θα λείπω για δεκαπέντε μέρες» πόστερ στην πόρτα του σπιτιού σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα κι αν έχετε λάβει τις λογικές προφυλάξεις και δεν αναφέρετε τη διεύθυνσή σας στη σελίδα του Facebook, αυτό είναι κάτι που μπορεί να βρεθεί εύκολα αλλού στο Ιnternet.

Τα πάτε περίφημα στο Farmville
Καιρός να τεστάρουμε πόση επαφή με την πραγματικότητα έχετε, μικροί μας αγρότες. Δεν μας ενδιαφέρει που βρήκατε ένα χρυσό αυγό στο φανταστικό σας βουστάσιο ή που προσποιείστε πως οι καλλιέργειές σας μεγαλώνουν μοναδικά, αφού τις ποτίζουν οι καλοί σας φίλοι. Στην πραγματικότητα, ο κόσμος ενδιαφέρεται τόσο λίγο, που πλέον υπάρχουν διαθέσιμα browser plug-in που αποτρέπουν τα Farmville updates να φαίνονται στα Facebook feeds.

Εάν πρόκειται να σπαταλήσετε το χρόνο σας στο Farmville ή σε άλλα παρόμοια παιχνίδια, να το δεχτούμε. Απλώς σας παρακαλούμε πατήστε το off στα auto-updates…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μισείτε τη δουλειά σας
Ή την εταιρεία σας ή το αφεντικό σας ή τους πελάτες σας. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τη σελίδα σας στο Facebook ως ένα όχημα για να παραπονιέστε για τη δουλειά σας, πρέπει να είστε σίγουροι πως τα privacy settings σας είναι πολύ καλά ρυθμισμένα ή πως πραγματικά δεν σας νοιάζει εάν σας απολύσουν πολύ σύντομα.

Οι ιστορίες για απολύσεις προσωπικού που έκανε άσχημα σχόλια για τη δουλειά του είναι πολλές. Από προσωπικό αεροπλάνου που προσέβαλε τους επιβάτες, μέχρι τη γυναίκα που έγραψε ένα επιθετικό status για το αφεντικό της, ξεχνώντας πως νωρίτερα τον είχε κάνει φίλο. Μην ακολουθήσετε τα βήματά τους…

Έχετε 5.000 φίλους
Ορισμένοι άνθρωποι συλλέγουν Facebook «φίλους» με την ίδια απεγνωσμένη ανάγκη με την οποία αναζητούν Twitter followers. Αλλά είναι κάτι χωρίς λόγο, αφού, όπως προκύπτει, το φτωχό μυαλό μας μπορεί να διαχειριστεί μέχρι 150 πραγματικούς φίλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οτιδήποτε πάνω απ' αυτό το νούμερο θα σας κάνει να είστε ενήμεροι για το τι κάνει αυτό το Σαββατοκύριακο η καθαρίστριά σας, την ώρα που θα έχετε ξεχάσει τον πιο κοντινό σας φίλο από την παιδική ηλικία. Να το θυμάστε φίλοι μας: μία τεράστια λίστα φίλων δεν είναι ένα δείγμα δημοφιλίας, αλλά απλώς ένας κακής ποιότητας έλεγχος.

Κάνατε κάτι ηλίθιο
Οι πλάκες είναι όλες καλές και... άγιες, όμως να θυμάστε πως ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να μη βλέπουν την αστεία πλευρά τους. Ρωτήστε τα επτά άτομα από το προσωπικό του τμήματος ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών στο Great Western Hospital του Σουίντον, στη Βρετανία, που αποβλήθηκαν προσωρινά επειδή επιδόθηκαν στο planking (επίσης γνωστό ως το «lying down game») και πόσταραν τις φωτογραφίες στο Facebook.

Οι γιατροί και οι νοσοκόμες λέγεται πως είχαν φωτογραφίσει τους εαυτούς τους ενώ ήταν ξαπλωμένοι σε φορεία, στα πατώματα θαλάμων και σ' ένα ελικοδρόμιο, ένα αστείο που το διοικητικό του νοσοκομείου δεν το εκτίμησε.

Έχετε δεσμό
Το Facebook έχει αποτελέσει γόνιμο έδαφος για τους δικηγόρους διαζυγίων, που είναι παραπάνω από χαρούμενοι να μελετούν το site, ψάχνοντας για αδιάκριτα status updates και ενοχοποιητικές φωτογραφίες. Μία έρευνα του Αμερικανικού Δικηγορικού Συλλόγου για τους γάμους έδειξε πως το 81% των κορυφαίων Αμερικανών δικηγόρων διαζυγίων είδε μία αύξηση στις περιπτώσεις που χρησιμοποιούσαν το social networking ως αποδεικτικό στοιχείο, με την πλειοψηφία απ' αυτές να έχει να κάνει με το Facebook.

Έχετε δραπετεύσει
Για κάθε mastermind εγκληματία υπάρχουν χιλιάδες που είναι λιγότερο έξυπνοι. Θέλετε αποδείξεις; Κλασική περίπτωση ο 28χρονος Κρεγκ Λιντς, ένας κατάδικος ληστής που δραπέτευσε από μία ανοιχτή φυλακή στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο του 2009. Προφανώς επειδή αισθανόταν πολύ αυτάρεσκος που είχε ξεγλιστρήσει από το νόμο, ο Λιντς πείραζε την αστυνομία, κάνοντας συχνά update στη σελίδα του στο Facebook, ποστάροντας λεπτομέρειες για το τι είχε σκοπό να κάνει.

Το εντυπωσιακό είναι πως κατάφερε να παραμένει ασύλληπτος για αρκετούς μήνες, πριν τελικά τον πιάσουν για μία ακόμη φορά τον Ιανουάριο.

Είσαστε στο σώμα των ενόρκων
Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες με τους οποίους πρέπει να συμμορφώνεστε όταν είστε ένορκος σ' ένα δικαστήριο και ένας από τους σπουδαιότερους είναι πως πρέπει να κρατάτε το στόμα σας ερμητικά κλειστό όταν βρεθείτε εκτός δικαστηρίου. Αυτό που απαγορεύεται ρητά είναι να ποστάρετε φυσικά κάτι για την υπόθεση στη σελίδα σας στο Facebook.

Μη βάλετε ποτέ τον εαυτό σας στη θέση της γυναίκας ενόρκου που πάσχιζε να αποφασίσει για μία υπόθεση κακοποίησης παιδιού το 2008. «Δεν ξέρω τι να αποφασίσω, γι' αυτό θα κάνω ένα γκάλοπ», έγραψε η ένορκος στη σελίδα της στο Facebook. H απομάκρυνσή της από το σώμα των ενόρκων ακολούθησε πολύ σύντομα, μετά από μία ανώνυμη καταγγελία στους υπεύθυνους δικαστές.

Προσποιείστε πως είστε άρρωστος
Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε το συναίσθημα όταν το βιολογικό μας ρολόι σταματάει να λειτουργεί και η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό μας είναι «δεν θέλω ν' ασχοληθώ σήμερα». Η συνηθισμένη μέρα που το παίζουμε άρρωστοι είναι μία από τις μεγάλες απολαύσεις αυτής της ζωής, όμως πάλι είναι καλύτερο να το κρατήσετε αυτό για τον εαυτό σας, παρά να το ανακοινώσετε στο Facebook. Εάν, βέβαια, θέλετε να κρατήσετε τη δουλειά σας.

Ένα διάσημο παράδειγμα περιλαμβάνει τον εργαζόμενο σε τηλεφωνικό κέντρο, τον Κάιλ Ντόιλ, που έγινε ένας μικρός celebrity του διαδικτύου, όταν τον έπιασαν για το περιβόητο λουφάρισμά του από τη δουλειά, όταν εκείνος ανακοίνωσε την πρόθεσή του στο Facebook status του.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Η πεντάμορφη και το τέρας»: Η αληθινή ιστορία αγάπης πίσω από το παραμύθι

Σήμερα

Και όμως ο έρωτας του παραμυθιού υπήρχε και στην πραγματική ζωή

Οι μοναδικοί τρεις κατάδικοι που μπόρεσαν να αποδράσουν από τις φυλακές του Αλκατράζ κι έγιναν ταινία

Σήμερα

Διάβασε την ιστορία πίσω από «μία από τις μεγαλύτερες αποδράσεις στην αμερικανική ιστορία»

Οι πλημμύρες του Βόλου που δεν θα ξεχάσουν ποτέ οι ντόπιοι: Aπό το 1955 ως σήμερα

Σήμερα

Ημερομηνίες που έχουν μείνει ανεξίτηλες πλέον στη μνήμη των Βολιωτών

Σαν σήμερα: Η ιστορία πίσω από τη Σκότλαντ Γιαρντ

Σήμερα

Ξεκίνησε στις 29 Σεπτεμβρίου του 1829

Ο Έλληνας πλοίαρχος που πέταξε 11 λαθρεπιβάτες σε θάλασσα με καρχαρίες

Προχτές

Και όχι δεν έγινε τον Μεσαίωνα, αλλά το 1984

Η χώρα που μπορείς να πιεις μπύρα με τη βασιλική οικογένεια

Προχτές

Μερικά πράγματα που δεν ήξερες γι` αυτήν

Ποιος βλέπει ακόμα τηλεόραση και ποιο θα είναι το μέλλον της;

Προχτές

Θα αφήσουμε πίσω μας τα παραδοσιακά κανάλια;

Σαν σήμερα: Η θεωρία που άλλαξε τον κόσμο

Προχτές

Στις 27 Σεπτεμβρίου του 1905

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.