E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο πραγματικός λόγος που ο σκύλος σου σε κοιτάει επίμονα

Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, με κάποιον τρόπο σε εκπαιδεύει

Ο πραγματικός λόγος που ο σκύλος σου σε κοιτάει επίμονα
@jason_storer via Twenty20
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Αργά ή γρήγορα, κάθε ιδιοκτήτης σκύλου, θα μάθει ότι το κατοικίδιο του εκφράζει συχνά την περιέργειά του για διάφορα πράγματα. Αν βλέπεις τηλεόραση σε παρατηρεί. Το ίδιο θα κάνει αν διπλώνεις τα ρούχα σου, αν μαγειρεύεις, ακόμα κι να είσαι απλά ξαπλωμένος.

Μπορεί να θεωρήσετε ότι ο σκύλος δεν σας δίνει ιδιωτικό χώρο και να του δείξετε ότι αυτό σας ενοχλεί. Αλλά θα συνεχίσουν να το κάνουν έτσι και αλλιώς. Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που κρύβεται πίσω από αυτό;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σπάνια έχει να κάνει με αυτό που πράττουμε εκείνη την στιγμή. Τις περισσότερες φορές συμβαίνει γι’ αυτό που «ίσως» κάνουμε. Οι σκύλοι είναι ειδικοί στις οπτικές αλληλουχίες. Γνωρίζουν πολύ καλά, ότι πριν τη βόλτα, θα πάρεις στα χέρια σου το λουρί τους. Γνωρίζουν ότι πριν φάνε, εσύ θα πας στο ντουλάπι με τα τρόφιμα ή ότι αν είναι να πάνε βόλτα με το αυτοκίνητο, θα πάρεις στο χέρι σου τα κλειδιά. Αν πάλι τους δώσεις κάτι να φάνε, αφού υπάκουσαν μια εντολή, ξέρουν ότι το πιο πιθανό είναι να συνεχίσεις να τους τη δείχνεις και θέλουν να είναι σίγουροι ότι δεν θα χάσουν το γλύκισμα. Κοιτάζοντάς σε επίμονα λοιπόν, ο σκύλος ψάχνει για κάποιον υπαινιγμό, που θα του δείξει ότι θα κάνει κάτι που θέλει.

Οι σκύλοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την μέθοδο του «κοιτάω επίμονα» για να εκπαιδεύσουν τον ιδιοκτήτη τους. Οι περισσότεροι δεν αντιστέκονται στο βλέμμα του σκύλου τους όταν εκείνος μας κοιτάει επίμονα ενώ τρώμε. Το πιο πιθανό είναι να του δώσουμε λίγο από το φαγητό μας. Αν αυτή η συμπεριφορά βρίσκει ενθάρρυνση, τότε ο σκύλος ξέρει ότι με το να σε κοιτάει επίμονα, ίσως έχει ως αποτέλεσμα να βρεθεί με ένα κόκκαλο στο στόμα του.

Αλλά δεν κοιτούν όλοι οι σκύλοι με απληστία. Στους σκύλους, όπως και στους ανθρώπους, η οπτική επαφή απελευθερώνει οξυτοκίνη, την λεγόμενη και «ορμόνη της αγάπης». Είναι μια εμπειρία που προκαλεί δεσμούς και στους ανθρώπους αλλά και στα κατοικίδια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια, το επίμονο κοίταγμα μπορεί να έχει και άλλες σημασίες, ειδικά αν συμβαίνει με έναν σκύλο που δεν σας γνωρίζει καλά. Σε αυτή την περίπτωση, ένα αδιάκοπο βλέμμα συνοδευόμενο από μια άκαμπτη στάση σώματος, μπορεί να σημαίνει ότι προστατεύει το χώρο του ή ότι δεν θα τον πείραζε να σας ρίξει και ένα δάγκωμα. Οπότε θα είναι καλύτερο να υποχωρήσετε. Επίσης, δεν είναι σοφό να κρατάτε ένα σκυλί ακίνητο και να τον κοιτάζετε επίμονα, καθώς αυτό μπορεί να θεωρηθεί πράξη επιθετικότητας.

Την επόμενη φορά που θα δείτε τον σκύλο σας να σας κοιτάει επίμονα, το πιο πιθανό είναι ότι ελπίζει να πάει βόλτα, να φάει κάτι ή να δεθεί ακόμα περισσότερο μαζί σας. Αφού λοιπόν δεν έχουν άλλο τρόπο επικοινωνίας, το επίμονο βλέμμα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να κάνουν τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται σωστά…

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις

Σήμερα

Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Σήμερα

Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα

Σήμερα

Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Χτες

Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Χτες

Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Προχτές

Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Προχτές

Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.