E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Τις επόμενες ημέρες μπορεί να χρειαστεί να πάρω τα όπλα»

Από την Eurovision στο μέτωπο - Τι δηλώνει ο νικητής της Eurovision

«Τις επόμενες ημέρες μπορεί να χρειαστεί να πάρω τα όπλα»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/5/2022 | 18:27

Λίγο μετά την εντυπωσιακή νίκη τους στο Τορίνο της Ιταλίας, οι νικητές της φετινής Eurovision ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην Ουκρανία, η οποία μαίνεται από τον πόλεμο. Η μπάντα που συνδύασε την ραπ μουσική με την παραδοσιακή, χρειάστηκε ειδική άδεια για να φύγει από την χώρα. Και αυτό, διότι κανένας άντρας ηλικίας 18-60 ετών δεν μπορεί να φύγει από την Ουκρανία λόγω της επιστράτευσης.

Οι αρχές έδωσαν λίγες ημέρες ειδική άδεια στους καλλιτέχνες για να μπορέσουν να φτάσουν στην Ιταλία. Τώρα, για να επιστρέψουν, όπως είπε ο τραγουδιστής της μπάντας, Oleg Psiuk, θα χρειαστούν να πάρουν αεροπλάνο, αυτοκίνητο, λεωφορείο για να επιστρέψουν με ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέντευξη Tύπου που παραχώρησαν μια ημέρα μετά τη νίκη τους, δήλωσαν με πάθος πως αν χρειαστεί την επόμενη ημέρα της επιστροφής τους θα πάρουν όπλα στα χέρια τους και θα βρεθούν στο μέτωπο για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους. «Είναι δύσκολο να πω τι ακριβώς θα κάνω, γιατί είναι η πρώτη φορά που κερδίζω στην Eurovision, αλλά όπως κάθε Ουκρανός είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε μέχρι τέλους», δήλωσε ο νεαρός τραγουδιστής με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας να συμφωνούν.

Ο Psiuk, μάλιστα, γίνεται 28 ετών την Δευτέρα, όμως φέτος τα γενέθλια του δεν θα μπορέσει να τα γιορτάσει. Σίγουρα όμως, θα βρει χρόνο όπως είπε για να δει την μητέρα του, από την οποία και εμπνεύστηκε το όνομα του τραγουδιού που κέρδισε τους Ευρωπαίους, την κοπέλα του και στενούς συγγενείς του. Από την μητέρα του, Στεφανία, εμπνεύστηκε τον τίτλο του τραγουδιού. Σε ερώτηση αν κατέφερε να επικοινωνήσει μαζί της, απάντησε ότι μίλησαν μόνο μέσω μηνυμάτων όπου του είπε ότι είναι περήφανη για αυτόν.

Εκμυστηρεύτηκε ότι λόγω του πολέμου οι πρόβες έγιναν… διαδικτυακά. Για πρώτη φορά, βρέθηκαν όλοι μαζί στη σκηνή στην πρόβα της Eurovision. Παραδέχθηκε ότι δούλεψαν σκληρά για το αποτέλεσμα όσο βρισκόταν στο Τορίνο για να καταφέρουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ευχαρίστησε όλους όσους τους ψήφισαν φέρνοντας την νίκη στην πατρίδα του. «Είναι σημαντική αυτή η νίκη για την πατρίδα μας. Ευχαριστούμε που μας βοηθήσατε», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση, δεν «τιμώρησε» τους συμμετέχοντες παρότι αμέσως μετά την παρουσία τους στη σκηνή ζήτησαν βοήθεια για τους πολίτες στη Μαριούπολη και και το Αζοφστάλ. Όπως είπαν πηγές της ΕΡΕ, δεν θα υπάρξει κάποια ποινή διότι δεν ήταν πολιτική τοποθέτηση, αλλά περισσότερο ανθρωπιστική.

Στο Κίεβο, η συγκίνηση για την νίκη ήταν μεγάλη, παρότι ο πόλεμος δεν αφήνει κανέναν περιθώριο χαράς. Ο παρουσιαστής, περιέγραφε όσα έβλεπε μέσα από ένα καταφύγιο. Η συγκίνηση του όταν νίκησε η χώρα του ήταν απερίγραπτη. Το twitter τον αποθέωσε παρότι είχε ελάχιστα μέσα για να μεταδώσει τα όσα έβλεπε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο διάσημος gamer «Ninja» αποκάλυψε πως έχει καρκίνο

Σήμερα

Έχει τους περισσότερους ακόλουθους στο Twitch

Ρούλα Ρέβη για Αποστόλη Τότσικα: «Δε νιώθω σύζυγος, ούτε σύντροφος, νιώθω φίλη μαζί του»

Σήμερα

«Το έχω ξαναπεί, για μένα, όταν νιώθεις απόλυτη οικειότητα και άνεση με έναν άνθρωπο κι αποδοχή, είναι το καλύτερο», πρόσθεσε

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Δε θέλω να τον δω και δεν θέλω να έρθει στην εκπομπή μου»

Σήμερα

O παρουσιαστής δεν ξεκαθάρισε αν έκανε πλάκα ή αν μιλούσε σοβαρά - Δείτε το σχετικό βίντεο

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»

Σήμερα

«Έχω παρακολουθήσει σύντροφό μου με ταξί, είχα πληρώσει 50 ευρώ», είπε η Μέγκι Ντρίο

Ρέμπελ Γουίλσον: Έκανα πρώτη φορά σeξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς

Σήμερα

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θετικό μήνυμα, τόνισε σε συνέντευξή της

Σοφία Χατζηπαντελή: Πόζαρε άβαφη στο Instagram

Σήμερα

Δείτε το στιγμιότυπο που δημοσίευσε το μοντέλο

Ήταν μαζί 3 χρόνια: Αυτή τον λάτρευε, αυτός της ράγισε την καρδιά

Σήμερα

Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα μιας διαφήμισης κι όμως παρέμειναν φίλοι

Διάσημοι άντρες με κοιλιακούς «φέτες»

Σήμερα

Από έξι ο καθένας ...τουλάχιστον!

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.