E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορωνοϊός: Νέο κύμα «σαρώνει» τη χώρα

Ποιες μεταλλάξεις κυριαρχούν

Κορωνοϊός: Νέο κύμα «σαρώνει» τη χώρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 20/6/2022 | 20:21

Κορύφωση το επόμενο 15νθημερο αναμένουν οι ειδικοί. Αυξάνονται οι εισαγωγές 

Τέσσερις ασθενείς ηλικίας 18 έως 39 χρόνων διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ
Την έντονη ανοδική πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και των εισαγωγών στα νοσοκομεία παρακολουθούν με προσοχή οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές της χώρας μας. Η χώρα βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με ένα ακόμη κύμα κορωνοϊού, στο οποίο κυριαρχούν οι υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Omicron, ΒΑ.4 και ΒΑ.5, και που κατά τους επιστήμονες θα κορυφωθεί το επόμενο 15νθήμερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα σχεδόν 5.000 νέα κρούσματα – 4.832 για την ακρίβεια. Πρόκειται για αριθμό αισθητά χαμηλότερο από τον αντίστοιχο στις ημερήσιες επιδημιολογικές αναφορές της προηγούμενης εβδομάδας που περιείχαν και 8.000 νέες λοιμώξεις, αλλά που δεν επιτρέπει εφησυχασμό, με δεδομένο, κατά τους ειδικούς, ότι γίνεται υποκαταγραφή θετικών κρουσμάτων, λόγω της χαλάρωσης του testing.

Οι νέοι ασθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία σημειώνουν επίσης συνεχώς αύξηση. Το περασμένο 24ωρο έγιναν 139 νέες εισαγωγές, με τον συνολικό αριθμό των ασθενών στις απλές κλίνες covid-19 να είναι 644 και στις ειδικές κλίνες ΜΕΘ, ΜΑΦ κλπ, να φτάνουν τους 255. Από τους τελευταίους, οριακά λιγότεροι από 100 είναι οι διασωληνωμένοι – 97, ανάμεσα στους οποίους μάλιστα βρίσκονται 4 ασθενείς ηλικίας 18 έως 39 χρόνων.

Η χώρα μετρά 20 ημέρες από την πλήρη αναστολή των μέτρων για τον κορωνοϊό, με τελευταίο και πολύ κομβικό, όπως αποδείχθηκε για την αναχαίτιση του ιού, την «κατάργηση» της μάσκας στους κλειστούς χώρους. Το αποτύπωμα στις νέες λοιμώξεις και τις εισαγωγές ασθενών έχει ήδη φανεί, ενώ ως το τέλος Ιουνίου θα είναι ορατό και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Προς το παρόν δεν διαφαίνεται αύξηση στις ΜΕΘ, αλλά αυτή συνήθως καθυστερεί κατά περίπου 7 ημέρες στην Όμικρον (λόγω βραχύτερης επώασης)» σημείωσε σε ανάρτησή του στο facebook ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθήνας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ελλάδα εντός της τελευταίας εβδομάδας παρατηρήθηκε αύξηση των διαγνώσεων κατά 48% αλλά και αύξηση των νοσηλευόμενων κατά 41%.

Οι υποπαραλλαγές της Omicron ΒΑ.4 και ΒΑ.5 εξαπλώνονται συνεχώς, ενώ σε κάποιες χώρες όπως στην Πορτογαλία, είναι ήδη κυρίαρχες, επισημαίνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων (ΕCDC). Παράλληλα, ζητεί να αυξηθεί ο έλεγχος (testing) αλλά και η γονιδιωματική επιτήρηση των μεταλλάξεων του SARS-CoV-2.

«Οι χώρες θα πρέπει να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα κρουσμάτων covid-19, ειδικά σε άτομα ηλικίας από 65 ετών και άνω, αλλά και να επιτηρούν τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, όπως είναι οι νοσηλείες, οι εισαγωγές στις ΜΕΘ, η πληρότητα στις ΜΕΘ και οι θάνατοι» αναφέρει στην τελευταία έκθεση του το ευρωπαϊκό Κέντρο. Ιδιαίτερη σημασία συνεχίζει να δίνει και στη θωράκιση των πολιτών είτε μέσω του βασικού εμβολιασμού είτε με τον αναμνηστικό εμβολιασμό.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Σήμερα

Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Σήμερα

Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Σήμερα

Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Σήμερα

Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Σήμερα

Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

Η απίστευτη ιστορία ενός εργάτη που θάφτηκε ζωντανός σε φέρετρο για 61 ημέρες

Σήμερα

Μέσα στο φέρετρο, ακολουθούσε μια καθημερινή ρουτίνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.