E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σκρέκας: Η μείωση στη ρήτρα αναπροσαρμογής θα φανεί στους λογαριασμούς από 1η Αυγούστου ​​​​​​

Σκρέκας: Η μείωση στη ρήτρα αναπροσαρμογής θα φανεί στους λογαριασμούς από 1η Αυγούστου ​​​​​​
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/6/2022 | 09:47

Ο υπουργός στάθηκε ακόμη στο έμμεσο πλαφόν στη λιανική με το οποίο όπως είπε απορροφάται η αύξηση σε ποσοστό από 82% έως 100% για όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος και είτε πρόκειται για κύρια είτε για δευτερεύουσα κατοικία.

Την τελευταία ημέρα του Ιουνίου η ρήτρα αναπροσαρμογής καταργείται και οι πάροχοι θα πρέπει να ανακοινώσουν τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τον επόμενο μήνα, τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά. Εξήγησε ότι η μείωση στους λογαριασμούς θα φανεί από την 1η Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η ρήτρα μειώνεται από 1ης Ιουλίου. Η απεικόνιση στους λογαριασμούς θα εμφανιστεί από 1η Αυγούστου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα οι καταναλωτές θα μπορούν εύκολα, ξεκάθαρα και με διαφάνεια να διαλέγουν πλέον τον πάροχο με τη φθηνότερη τιμή. Η αλλαγή προμηθευτή θα γίνεται πλέον αζημίως, χωρίς πέναλτι και ρήτρες, με οριζόντια νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου όπως είπε ο υπουργός να δοθεί η απόλυτη ευελιξία στα νοικοκυριά.

Ο υπουργός στάθηκε ακόμη στο έμμεσο πλαφόν στη λιανική με το οποίο όπως είπε απορροφάται η αύξηση σε ποσοστό από 82% έως 100% για όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος και είτε πρόκειται για κύρια είτε για δευτερεύουσα κατοικία.

Δίπλα στο πληρωτέο ποσό η έκπτωση στους λογαριασμούς
Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι καθώς η επιδότηση του κράτους και του ταμείου ενεργειακής μετάβασης δεν ήταν πάντα εμφανής στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, πλέον οι προμηθευτές υποχρεώθηκαν να εμφανίζεται δίπλα ακριβώς στο πληρωτέο ποσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δίνουμε περίπου 300 με 400 εκατ. ευρώ κάθε μήνα για να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι έλληνες καταναλωτές», σημείωσε.

Διπλασιάζονται οι εξορύξεις λιγνίτη για το χειμώνα

Μιλώντας για την ενεργειακή επάρκεια, διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας προετοιμάζεται και για το πιο δυσμενές σενάριο και διπλασιάζει τις εξορύξεις λιγνίτη ώστε τα εργοστάσια να υπεραποδώσουν το χειμώνα που έρχεται. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:
Στη Ρεβυθούσα τοποθετείται νέα πλωτή δεξαμενή για δύο πλοία με LNG
Τίθεται σε λειτουργία το φθινόπωρο νέο λιγνιτικό εργοστάσιο και η ΔΕΗ διπλασιάζει την εξορυκτική δραστηριότητα ώστε να διασφαλίσει ότι θα υπάρχει αρκετός λιγνιτης στις αυλές των εργοστασίων.
Υπάρχουν 4 εργοστάσια φυσικού αερίου που μπορούν να λειτουργήσουν με ντίζελ
Ανακύκλωση συσκευών: 300.000 αιτήσεις έως το Σάββατο
Σχετικά με το πρόγραμμα για την ανακύκλωση ενεργοβόρων συσκευών, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι έως χθες το απόγευμα είχαν υποβληθεί 300.000 αιτήσεις εκ των οποίων οι 200.000 έχουν οριστικοποιηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε πρόκειται για ένα τεράστιο πρόγραμμα, το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας για την ανακύκλωση συσκευών και εκτίμησε ότι θα ωφεληθούν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η UEFA αλλάζει τους κανόνες στα νοκ‑άουτ ματς του Champions, Europa και Conference League

Χτες

Όσον αφορά τη νοκ-αόυτ φάση των διοργανώσεων της

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο Τέξας: Στους 107 οι νεκροί

Χτες

Την Παρασκευή μεταβαίνει στην περιοχή ο Τραμπ

Οργή της οικογένειας του 21χρονου ΟΥΚα που έχασε τη ζωή του στην εκπαίδευση: «Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ σε ατομικό καψόνι»

Χτες

Για «εν ψυχρώ δολοφονία» του στρατιώτη Αλέξανδρου Κετίκογλου που έχασε τη ζωή του τον Νοέμβριο του 2024, κάνει λόγο η οικογένειά του μέσω των δικηγόρων της

Απόφαση σταθμός για τον υπερτουρισμό στη Μαδρίτη: Κλείσιμο τουριστικών διαμερισμάτων

Χτες

Οικογένεια, η οποία έχει δύο παιδιά, κατήγγειλε ότι υπέφερε από έντονο στρες, άγχος και αϋπνία λόγω της θορυβώδους και ανάρμοστης συμπεριφοράς των μεθυσμένων επισκεπτών των τουριστικών διαμερισμάτων

Μεταναστευτικό ‑ Αναβρασμός: Ο Χαφτάρ έδιωξε την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία και τον Πλεύρη

Χτες

Η κυβέρνηση Χαφτάρ χαρακτήρισε τους τρεις υπουργούς και τον Ευρωπαίο Επίτροπο ως ανεπιθύμητους

«Πόλεμος» των δύο οικογενειών στη δίκη για τον φόνο της Κυριακής Γρίβα

Χτες

«Τι κάνατε για να προστατεύσετε το κορίτσι σας από τον γιο μου;»

Ειρήνη Μουρτζούκου: «Μεγάλα κεφάλια είναι από πίσω της» – Αποκάλυψη… βόμβα από τη μητέρα της

Χτες

Η Πόπη Αναγνωστοπούλου, μητέρα της Ειρήνης Μουρτζούκου, απαντά σχετικά με τις διαδικτυακές απειλές που δεχόταν αλλά και τη σύλληψη της κόρης της, για τη δολοφονία τριών βρεφών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.