E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Επιμένει ο Ερντογάν: «Δεν μπορείς να οπλίσεις τα νησιά αλλά η Ελλάδα το έκανε» – «Ο Μητσοτάκης έσπασε την συμφωνία μας»

Για ακόμα μια φορά τα έβαλε με την Ελλάδα

Επιμένει ο Ερντογάν: «Δεν μπορείς να οπλίσεις τα νησιά αλλά η Ελλάδα το έκανε» – «Ο Μητσοτάκης έσπασε την συμφωνία μας»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 30/6/2022 | 17:23

Για ακόμα μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα έβαλε με την Ελλάδα. Και αναφέρθηκε στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών λέγοντας: «Δεν μπορείς να οπλίσεις τα νησιά αλλά η Ελλάδα το έκανε».

Ο Ερντογάν, κατηγόρησε για άλλη μια φορά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αθέτησε όλα όσα είχαν συμφωνήσει στην Κωνσταντινούπολη και εξέφρασε την δυσφορία του για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η πρόσφατη στάση της Ελλάδας δεν ταιριάζει με την δική μας αντίληψη περί πολιτικής. Πρόσφατα έκανα μια προσφορά στον Μητσοτάκη στο γεύμα που του παρέθεσα στην Κωνσταντινούπολη. Του είπα ότι δεν πρέπει να φέρνουμε τρίτα πρόσωπα στα δικά μας θέματα. Φυσικά έσπασε αυτή την συμφωνία με την εμφάνισή του στο Κογκρέσο δυο με τρεις εβδομάδες αργότερα. Σε αυτές τις επισκέψεις ο Μητσοτάκης έκανε μια προσπάθεια για εξοπλισμούς. Υπάρχει επίσης ένα θέμα με την ίδρυση αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. Όταν ρωτάμε γι’ αυτό μας απαντούν ότι είναι εναντίον της Ρωσίας. Αλλά οι δικοί μου δεν το «καταπίνουν». Δεν το βλέπουμε αυτό θετικά και το είπαμε στους ηγέτες στις διμερείς μας συναντήσεις», δήλωσε ο Ερντογάν.

Δεν θα περάσει από την Βουλή

Να μην μείνει στα χαρτιά η εκπεφρασμένη αποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, ζήτησε από την Μαδρίτη ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Απείλησε μάλιστα ότι αν δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους Φινλανδία και Σουηδία δεν θα περάσει η συμφωνία από την Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το θέμα της αναβάθμισης των F-16 είπε: «Οι ειλικρινείς προσπάθειες του κ. Μπάιντεν γι αυτό το θέμα θα βρουν σοβαρή υποστήριξη. Θα στείλω αντιπροσωπεία στην Αμερική χωρίς καθυστέρηση».

Ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για διπλωματική νίκη της Τουρκίας αναφερόμενος στην συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Φινλανδία και την Σουηδία και τόνισε ότι η Άγκυρα βλέπει την υπογραφή του μνημονίου με τη Φινλανδία και τη Σουηδία ως αναγνώριση της ευαισθησίας της για την τρομοκρατία.

«Το υπογεγραμμένο μνημόνιο είναι μια αρχή, μια πρόσκληση. Το βασικό είναι να εκπληρωθούν οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί. Στην επόμενη διαδικασία θα παρακολουθήσουμε σχολαστικά την εφαρμογή όσων αναφέρει το μνημόνιο και θα κάνουμε τα βήματά μας», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υποστήριξε ότι η Σουηδία έχει ήδη συμφωνήσει για την έκδοση 73 τρομοκρατών στην Τουρκία.

Και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να δείξουμε την αποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ να καταπολεμήσει την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της. Ωστόσο, αυτή η αποφασιστικότητα δεν πρέπει να μείνει στα χαρτιά. Πρέπει να κάνουμε ως Σύμμαχοι πιο ειλικρινή βήματα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Επιμένοντας στο ίδιο θέμα είπε ότι «Αυτό που συνέβη στο πλαίσιο των αιτήσεων της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ αποκάλυψε τις κόκκινες γραμμές της Τουρκίας για την τρομοκρατία».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Σήμερα

Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Σήμερα

Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.