E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μητσοτάκης για ελευθερία Τύπου: Αρκετά με την έρευνα των Reporters Without Borders

Χαρακτήρισε επίσης παράγοντα αστάθειας την απλή αναλογική

Μητσοτάκης για ελευθερία Τύπου: Αρκετά με την έρευνα των Reporters Without Borders
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/7/2022 | 19:17

Την ενόχληση του για την έρευνα των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα που κατατάσσει την Ελλάδα κάτω από χώρες όπως το Τσαντ όσον αφορά στην ελευθερία του τύπου, αλλά και για τις επιθέσεις που δέχθηκε χθες στην Ευρωβουλή, δεν έκρυψε κατά την τριτολογία του στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Φαίνεται ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είπα την αλήθεια. Και ποια είναι η αλήθεια; Ότι σήμερα στην Ελλάδα οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει ή να πει οτιδήποτε για οποιονδήποτε.Αυτός είναι ο ορισμός της ελευθεροτυπίας και μάλιστα ενοχλήθηκαν επειδή έδειξα κάποια πρωτοσέλιδα εφημερίδων, γιατί πολύ απλά δεν μπορούσα να τα δείξω όλα”, σχολίασε ο κ.Μητσοτάκης απαντώντας στην κριτική γιατί παρουσίασε δύο πρωτοσέλιδα αντιπολιτευόμενων εφημερίδων ως απόδειξη ότι υπάρχει ελευθερία του τύπου στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Έξι ημερήσιες εφημερίδες αυτή τη στιγμή βρίσκονται απέναντι στην κυβέρνηση”, επικαλέστηκε εκ νέου πάντως ο πρωθυπουργός, ενώ σχολίασε ότι “υπάρχει και μία εφημερίδα – ο Θεός να την κάνει εφημερίδα – που είναι η επιτομή της χυδαιότητας και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα η εφημερίδα αυτή θα είχε κλείσει”, αναφερόμενος στο Μακελειό. Υποστήριξε συνεπώς ότι: “Το ανάποδο πρόβλημα έχει η χώρα, δεν έχει μηχανισμό προστασίας απέναντι σε αυτές τις αθλιότητες απέναντι σε αυτούς οι οποίοι κρύβονται πίσω από offshore, πίσω από παρένθετα πρόσωπα, πίσω από αυτώφορα. Και έρχεστε εδώ και μιλάτε για πρόβλημα ελευθεροτυπίας στη χώρα, λες και οποιοσδήποτε δεν μπορεί να εκφράσει την άποψή του ελεύθερα”.

“Στο Τσαντ υπάρχει χούντα κανονική- Υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι είναι πάνω από την Ελλάδα στην ελευθερία του τύπου;”
Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε σε ενοχλημένο ύφος: “Και να σας πω και κάτι; Αρκετά με αυτή την, εντός εισαγωγικών ‘αντικειμενική’, έρευνα των Reporters – πως τους λένε – Without Borders”.

Σχολίασε δε ότι: “Η έρευνα αυτή είναι τόσο σοβαρή, που θεωρεί ότι στο διεθνές σκορ το οποίο βγάζει ότι το Πράσινο Ακρωτήριο είναι πάνω από την Αυστραλία. Θεωρεί ότι η Μπουρκίνα Φάσο είναι πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Θεωρεί ότι η Σιέρα Λεόνε είναι πάνω από την Ιταλία, Θεωρεί ότι η Παπούα Νέα Γουινέα είναι πάνω από την Κύπρο και η βόρεια Κύπρος είναι πάνω από την Ελλάδα μαζί με το Τσαντ. Και έρχεστε και επικαλείστε μία έρευνα η οποία αναφέρεται στη Βόρεια Κύπρο. Τόσο αξιόπιστη είναι αυτή η έρευνα.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρωθυπουργός συνέχισε ερωτώντας την αξιωματική αντιπολίτευση: “Ξέρετε τι συμβαίνει στο Τσάντ σήμερα; Υπάρχει πραξικόπημα, υπάρχει χούντα κανονική. Υπάρχει άνθρωπος που να έχει σώας τας φρένας και να πιστεύει ότι στο Τσαντ υπάρχει περισσότερη ελευθερία του τύπου από ό,τι στην Ελλάδα; Είμαστε σοβαροί;”

Ο κ.Μητσοτάκης έκλεισε το θέμα αυτό λέγοντας ότι κριτής των ζητημάτων ελευθεροτυπίας δεν είναι καμία Μη Κυβερνητική Οργάνωση, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα αναμένει ποιες θα είναι οι σχετικές συστάσεις της Κομισιόν.

Παράγων αστάθειας η απλή αναλογική

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, “παρά το γεγονός ότι μπορεί να κυκλοφορούν πολλές φήμες” για πρόωρες εκλογές, όπως παραδέχθηκε. Δήλωσε ότι χρέος του είναι να υπερασπιστεί τη θεσμική σταθερότητα. Υποστήριξε όμως απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ ότι: “Άλλος είναι ο παράγων αστάθειας η απλή αναλογική την οποία ψηφίσατε. Αυτή είναι η βόμβα την οποία τοποθετήσατε στα θεμέλια της χώρας”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επανέλαβε επίσης ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι απολύτως σαφής, ότι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα και η σταθερότητα υπηρετείται από κυβερνήσεις που απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της Βουλής και που έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν γρήγορα. Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι αυτές τις προϋποθέσεις πληρούν οι μονοκομματικές κυβερνήσεις, σημειώνοντας ότι και μία κυβέρνηση η οποία αποτελείται από ένα κόμμα έχει τη δυνατότητα να διευρύνει την απήχηση της και να προσελκύσει και στελέχη που δεν ανήκουν στο χώρο της. Σχολίασε μάλιστα ότι “κάποιοι παράγοντες εδώ στα υπουργικά έδρανα τεκμηριώνουν του λόγου το αληθές”.

Ο πρωθυπουργός έσπευσε όμως και να κλείσει σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου λέγοντας πως: “Όταν γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας θα αδρανοποιηθεί αυτη η βόμβα της απλής αναλογικής και στις δεύτερες εκλογές θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση”.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλέξης Γεωργούλης: Θα είναι ξανά υποψήφιος Ευρωβουλευτής ‑ Με ποιο κόμμα

Σήμερα

Ο Αλέξης Γεωργούλης εκλεγμένο ευρωβουλευτής, θα διεκδικήσει μία νέα θητεία στις επερχόμενες ευρωεκλογές

Κασσελάκης: Να αλλάξει όνομα η «Καλλιόπη» στο στρατό, να λέγεται «Κούλης»

Σήμερα

Εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος που θέλει να αποκαλείται η «διάσημη Καλλιόπη» στο στρατό.

Επανανέρχεται η 5ημερη αποβολή στα σχολεία

Σήμερα

Τι αλλάζει με τις απουσίες των μαθητών

Αϊτή: Χάος στη χώρα που θυμίζει πλέον «Mad Max»

Σήμερα

Εικόνες αποκάλυψης στους δρόμους

Εργασιακό bullying σε 60χρονη: Την απείλησαν και την ανάγκασαν να παραιτηθεί ‑ Ο λόγος

Σήμερα

Η υπόθεση του εργασιακού bullying βρίσκεται πλέον στα δικαστήρια

Eρντογάν σε Τούρκους στρατιώτες: Αν είχαμε πιέσει προς το νότο η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας

Χτες

«Eίμαστε αποφασισμένοι να κατασκευάσουμε ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, ένα ακόμη μεγαλύτερο»

Βίντεο με την φρεγάτα «Ύδρα» να περιπολεί στα στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ της Ερυθράς Θάλασσας

Χτες

Το ελληνικό πολεμικό πλοίο παρέχει προστασία σε εμπορικά πλοία

Πένθος στο Λασίθι – Απαρηγόρητη η οικογένεια του 33χρονου Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα που έσκασε πάνω του

Χτες

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τους δυο άνδρες που βρίσκονταν μαζί με τον άτυχο νέο

«Ανοιξε» η γη στην παλαιά Κορίνθου ‑ Πατρών: Κινδυνεύουν υποδομές και περιουσίες από τη διάβρωση

Χτες

Διάβρωση η οποία οδηγεί και σε σημαντική καθίζηση του οδοστρώματος σημειώνεται σε μήκος 35 ολόκληρων χιλιομέτρων στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.