E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συντριβή Antonov στην Καβάλα: Μετέφερε 12 τόνους πυρομαχικά ‑ Θρίλερ με την επικινδυνότητα του φορτίου

Επί τόπου πυροτεχνουργοί

Συντριβή Antonov στην Καβάλα: Μετέφερε 12 τόνους πυρομαχικά ‑ Θρίλερ με την επικινδυνότητα του φορτίου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/7/2022 | 08:17

Ομάδες πυροτεχνουργών του Στρατού επιχειρούν από το πρωί σε συνεργασία με την Πυροσβεστική στην Καβάλα, όπου κατέπεσε το βράδυ του Σαββάτου αεροσκάφος τύπου Antonov, το οποίο είχε 8μελές πλήρωμα και μετέφερε 12 τόνους πυρομαχικά. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την πόλη Νις της Σερβίας και είχε προορισμό την Ιορδανία.

Με βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκάφους ελελέγχθηκε το σημείο συντριβής, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει άλλο εύφλεκτο υλικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχει δοθεί ισχυρή σύσταση οι κάτοικοι να μην πλησιάσουν την περιοχή να κρατήσουν κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα, να μην χρησιμοποιήσουν ούτε τα κλιματιστικά τους, μέχρι να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση για πιθανή μόλυνση του αέρα από τα υλικά του αεροσκάφους.

Είναι ενδεικτικό πως ούτε οι διασώστες, μέλη της ΕΜΑΚ, δεν έχουν προσεγγίσει το σημείο πιο κοντά από τα 50 μέτρα, όπου εντόπισαν μια λευκή ουσία η οποία προκαλεί κάψιμο στα μάτια και τα χείλη όσων την πλησιάζουν.

Υπάρχει πολύ υλικό από το αεροσκάφος διάσπαρτο στα χωράφια, δήλωσε ο συντονιστής της Πυροσβεστικής στην ΕΡΤ, το πρωί, ενώ σημείωσε πως «νιώσαμε ένα κάψιμο στα χείλη και τη γλώσσα».

Στο σημείο επίσης υπάρχει θερμότητα, ενώ οι μετρήσεις για ραδιενέργεια δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό, σύμφωνα με τον ίδιο.Παράλληλα, η περιοχή έχει αποκλειστεί στα 500 μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μάριος Αποστολίδης, υποστράτηγος συντονιστής πυροσβεστικών υπηρεσιών της Βόρειας Ελλάδας, μίλησε για την έναρξη των επιχειρήσεων εξηγώντας πως ήδη έχουν σηκωθεί drone και αρχίζουν να επιχειρούν πυροτεχνουργοί του Στρατού έτσι ώστε να δώσουν το «ΟΚ», ή το απαγορευτικό ανάλογα με τα ευρήματα, για να μπουν τα συνεργεία και να «σαρώσουν» την περιοχή.

«Υπάρχουν μικροεστίες φωτιάς, σε ακτίνα τουλάχιστον 500 μέτρων. Έχουμε απαγορεύσει την είσοδο στον χώρο που ενεργούμε, έχει δοθεί σύσταση να μην πλησιάζουν οι κάτοικοι, να είναι προσεκτικοί και να έχουν κλειστά παράθυρα. Νιώσαμε κάψιμο στα χείλη και τη γλώσσα, κι εμείς φοράμε μάσκες. Δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτό που μας επηρεάζει», είπε αρχικά ο κ. Αποστολίδης.

«Όταν θα είναι ασφαλές το σημείο, καθώς έχουμε ακούσει για εκρηκτικά και θα πρέπει να μας δώσουν το ΟΚ ότι είναι ασφαλές, θα μπούμε στο πεδίο. Οι πυροτεχνουργοί είναι αυτοί που θα μας διαβεβαιώσουν αν υπάρχουν εκρηκτικές ύλες, ώστε να ξέρουμε αν κινδυνεύουν οι διασώστες. Δεν υπάρχει εικόνα ακόμα από το drone, τώρα σηκώθηκε. Έχουμε πλησιάσει με τις μάσκες στα 50 μέτρα, έχουμε δει ένα κομμάτι της ατράκτου, υπάρχει πολύ υλικό διάσπαρτο στα χωράφια», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο επικεφαλής των ερευνών επεσήμανε ακόμα πως «Η πληροφορία είναι πως το πλήρωμα ήταν οκταμελές. Το πεδίο πρέπει να είναι σταθερό και ασφαλές για να μπουν οι διασώστες. Δεν θα διακινδυνεύσουμε κανέναν. Είναι 13 άτομα από την ΕΜΑΚ και 26 πυροσβέστες».

Το χρονικό του αεροπορικού δυστυχήματος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το τελευταίο στίγμα του αεροπλάνου δόθηκε 10 ναυτικά μίλια δυτικά της Καβάλας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος έχασε τον τέταρτο κινητήρα στον αέρα και έπιασε φωτιά. Ειδικότερα, ο πιλότος ενημέρωσε για το πρόβλημα το FIR Αθηνών που τον ρώτησε εάν μπορεί να προσγειωθεί στην Καβάλα ή στη Θεσσαλονίκη. Ο πιλότος απάντησε ότι από τη φωτιά στον κινητήρα δημιουργούνται κι άλλα προβλήματα και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να προσγειωθεί στην Καβάλα.

Τη στιγμή που πετούσε στη «μύτη» της χερσονήσου του Άθω στο Άγιον Όρος, το αεροσκάφος φαίνεται πως έκανε στροφή 180 μοιρών κι άρχισε να χάνει ύψος φλεγόμενο σε μικρή απόσταση από σπίτια, σύμφωνα με βίντεο ντοκουμέντο.Σύμφωνα με μαρτυρίες το αεροπλάνο κατέπεσε σε χωράφι με καλαμπόκια εν μέσω εκρήξεων.

Όπως μετέδωσε, εξάλλου, το kavalanews.gr, κατά τη συντριβή του, το αεροσκάφος πιθανολογείται ότι προσέκρουσε σε πυλώνα ή ηλεκτροφόρα καλώδια, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έκρηξη και γενικό μπλακ-άουτ σε Νικήσιανη, Γεωργιανή, Άγιο Χριστόφορο, Παλαιοχώρι και Αντιφιλίππους.

Μέχρι τις 23:40 κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι οι εκρήξεις ήταν συνεχείς και ότι δεν μπορούν οι διασώστες και η Πυροσβεστική να προσεγγίσουν το σημείο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ στο Παλαιό Φάληρο: Βίντεο που ίσως δείχνει το κοριτσάκι ζωντανό έχει στα χέρια του το Λιμενικό

Σήμερα

Ο εντοπισμός της γυναίκας που συνόδευε τρία παιδιά, το ένα σε καρότσι, αποτελεί νούμερο ένα προτεραιότητα για την έρευνα

«Κινδύνευσε η ζωή της, παραλίγο να χάσει το μάτι της»: Τι είπε ο δικηγόρος της Μουρτζούκου για την επίθεση στις φυλακές

Σήμερα

Οι δύο γυναίκες κρατούνται σε διαφορετικά κελιά στο τμήμα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού

Ρομποτικό χέρι μαγείρεψε πίτσα και δημιούργησε ελπίδες σε άτομα με κινητικά προβλήματα

Σήμερα

Tο ρομποτικό χέρι είναι εξοπλισμένο με προσαρμοστικές αρπάγες που μπορούν να χειριστούν αντικείμενα όλων των μεγεθών και υφών

Βρετανία: Έκλεισε ο εναέριος χώρος

Σήμερα

Καθηλωμένα τα αεροσκάφη

Στον αέρα προσωπικά δεδομένα γυναικών από εφαρμογή με πληροφορίες για τα «red flags» ανδρών

Σήμερα

Διέρρευσαν ονόματα και φωτογραφίες από την εφαρμογή Tea, που είναι μόνο για γυναίκες

Ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση ήπατος στον 15χρονο Δημήτρη

Σήμερα

Το χειρουργείο κράτησε περίπου 8,5 ώρες

Οι 12 παραλίες που χάνουν τη «Γαλάζια Σημαία» το 2025

Σήμερα

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλες τις βραβευμένες ακτές της χώρας, που επί το πλείστον, γίνονται απροειδοποίητα

Σοκ στον Αρη: Σε σοβαρή κατάσταση ο Κάρλες Πέρεθ μετά από επίθεση σκύλου

Σήμερα

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής που νοσηλεύεται με βαθύ σχίσμα στα γεννητικά όργανα.

Σεισμός 8,8 Ρίχτερ στη Ρωσία: Εξερράγη το ηφαίστειο Κλιουτσεφσκόι

Σήμερα

Στις ακτές των ΗΠΑ το τσουνάμι μετά τη Χαβάη και την Ιαπωνία

Νέο Φάληρο: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων ‑ Δείτε βίντεο

Σήμερα

Ο οδηγός παραβίασε φωτεινό σηματοδότη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.