E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Θεσσαλονίκη: Εδεσαν καρέκλες σε στάση λεωφορείου για να μπορούν να κάθονται

«Για εργαζόμενους και υπερήλικες», γράφει το μήνυμα

Θεσσαλονίκη: Εδεσαν καρέκλες σε στάση λεωφορείου για να μπορούν να κάθονται
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/8/2022 | 13:10

Στις… πατέντες «το έριξαν» αγανακτισμένοι -προφανώς- Θεσσαλονικείς, οι οποίοι βλέπουν εδώ και μέρες να απουσιάζει το παγκάκι από τη στάση λεωφορείων «Πλατεία Δημοκρατίας» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην πλατεία Δημοκρατίας.

Ετσι λοιπόν, έδεσαν δύο καρέκλες μεταξύ τους και τις τοποθέτησαν «για τους εργαζόμενους και τους υπερήλικες», όπως μάλιστα γράφουν σε σχετικό μήνυμα. Οι καρέκλες είναι δεμένες μεταξύ τους και στη μεταλλική στάση με το υπόστεγο με tie wrap, και αναγράφουν στο μπροστινό μέρος «δωρεά Η.Δ. για υπερήλικες και εργαζόμενους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οπως αναφέρει το grtimes.gr, Πρόκειται για μια πολυσύχναστη στάση λεωφορείων, από την οποία αναμένουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες το λεωφορείο τους, ωστόσο όχι μόνο δεν έχει αντικατασταθεί το προφανώς χαλασμένο παγκάκι για να κάθονται όσοι το έχουν ανάγκη (σ.σ. ιδιαιτέρως τις ημέρες που σημειώνονται υψηλές θερμοκρασίες), αλλά οι πολίτες πήραν την πρωτοβουλία να δώσουν λύση στο μάλλον όχι και τόσο προσωρινό ζήτημα.

Στις καλένδες τριών διαφορετικών κρατικών υπηρεσιών, είναι… μπλεγμένη η υπόθεση με το παγκάκι που απουσιάζει από στάση λεωφορείων στην Πλατεία Δημοκρατίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του grtimes.gr. Ο δήμος Θεσσαλονίκης, ευθύνη του οποίου είναι οι συγκεκριμένες στάσεις, έχει στην ουσία «δεμένα τα χέρια», προκειμένου να τοποθετήσει παγκάκι.

Οπως εξηγεί στο GRTimes ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης, «ο τύπος του στεγάστρου βάσει των Εθνικών Τεχνικών προδιαγραφών και ελάχιστου απαιτητού πλάτους πεζοδρομίου του ΟΑΣΑ για τοποθέτηση στεγάστρου σε συνδυασμό με το άρθρο 2 της ΥΑ 52907/2009 «Ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία σε κοινόχρηστους χώρους των οικισμών που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών» και έχει εγκριθεί από τον αρμόδιο φορέα ΟΣΕΘ, καθορίζεται ως Β.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος εξηγεί: «Στη στάση έχει τοποθετηθεί ειδικό στασίδι (δοκός), για να εξασφαλίζεται η ελεύθερη όδευση των πεζών και η απρόσκοπτη κυκλοφορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο ελάχιστο πλάτος πεζοδρομίου για να τοποθετηθεί στεγάστρου τύπου Α, ήτοι στέγαστρο με κάθισμα» και σημειώνει πως «η πίστη τήρηση των συγκεκριμένων τεχνικών χαρακτηριστικών των στεγάστρων αποσκοπεί αποκλειστικά στην ελεύθερη κίνηση των πεζών και την ασφαλή κυκλοφορία ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ελάχιστο απαιτητό πλάτος πεζοδρομίου, για στέγαστρο τύπου Α, ήτοι στέγαστρο με κάθισμα, συμπεριλαμβανομένου του κρασπέδου είναι 3.70 m».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.