E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χρήστος Μπισιώτης: Ο 26χρονος Ελληνας σεφ του Λευκού Οίκου

Στα 26 του μαγειρεύει για την προεδρική οικογένεια!

Χρήστος Μπισιώτης: Ο 26χρονος Ελληνας σεφ του Λευκού Οίκου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι μόλις 26 ετών, κι όμως πρόλαβε να γίνει απολύτως απαραίτητος στην κουζίνα... του Λευκού Οίκου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χρήστος Μπισιώτης ταΐζει καθημερινά την οικογένεια Ομπάμα και τους καλεσμένους της.

Την πρώτη του επαφή με την κουζίνα είχε στην ηλικία των μόλις 14 ετών, ξεκινώντας στο πλάι του σεφ Βασίλη Νικολόπουλου, τον οποίο και θεωρεί μέντορά του.

Μετά πήγε στη Σχολή Μαγειρικής ΟΤΕΚ Αναβύσσου, ενώ είχε ήδη ξεκινήσει να εργάζεται σε ξενοδοχεία και εστιατόρια της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δούλεψε δίπλα σε καταξιωμένους σεφ με αστέρια Michelin, όπως με τον Τόμας Κέλερ, στο εστιατόριό του στο Μανχάταν «Per se», με τη Μίνα Νιούμαν στο «Edison Ballroom», αλλά και σε άλλα διάσημα εστιατόρια, όπως το «Αύρα» και το «Κελάρι». Στο εστιατόριο «Eataly» είχε αναλάβει χρέη chef de cuisine, ενώ επέβλεπε και τα οχτώ εστιατόρια του Μάριο Μπατάλι, με 370 άτομα προσωπικό.

Σε ηλικία 18 ετών έφυγε για τη Νέα Υόρκη και δούλεψε πολύ σκληρά. Έτσι, το 2012 έρχεται μία απρόσμενη συνεργασία με τον Λευκό Οίκο. «Όλα άρχισαν τον Σεπτέμβρη του 2012, όταν γνώρισα τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Το ένα έφερε το άλλο και έχω την τιμή πια να μαγειρεύω για τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και την οικογένειά του», είπε στον «Τύπο της Κυριακής». 

Στα 26 του χρόνια έχει ήδη μαγειρέψει για αρκετούς celebrities, όπως την Τζένιφερ Λόπεζ, τον Αντόνιο Μπαντέρας, την Πατρίσια Φιλντ, την Τζέσικα ¶λμπα, τον Μπιλ Κλίντον και πρόσφατα και για τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι αγαπά να τρώει η προεδρική οικογένεια; Παραδοσιακά πιάτα από όλο τον κόσμο! «Ο πρόεδρος εμφανίζεται σπάνια, λόγω των υποχρεώσεών του. Η κ. Ομπάμα μάς επισκέπτεται αρκετά συχνά. Υπάρχουν μάλιστα φορές που μαγειρεύει μαζί μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ελληνική κουζίνα αγαπιέται από τον κόσμο, όμως πρέπει να πάει... ένα βήμα πιο πέρα, αναφέρει: «Πρέπει να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Δεν μπορώ να πηγαίνω σε ελληνικό εστιατόριο και το τζατζίκι αντί για γιαούρτι να έχει crème fraîche. Το τζατζίκι φτιάχνεται με γιαούρτι. Είναι κάποια πράγματα που δεν χρειάζονται αλλαγή».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ρολόι που «ήταν εκεί» όταν γράφτηκε ιστορία: Χτύπησε στους ρυθμούς του Michael Jackson

Πριν 4 ώρες

Πόσο αξίζει ένα κομμάτι από την κορυφή της μουσικής;

Οι συνήθειες που «προδίδουν» υψηλό IQ: Τι αποκαλύπτει η Τεχνητή Νοημοσύνη

Πριν 4 ώρες

Δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι: Πώς σκέφτονται και λειτουργούν στην καθημερινότητα τα άτομα με υψηλή νοημοσύνη

Μια σχέση κόντρα στην εποχή – Ο Μαρίνος, η Μπαλανίκα και ένας θυελλώδης έρωτας

Πριν 4 ώρες

Ένας δεσμός που άφησε την δική του ιστορία

Ο πίνακας που... έκρυβε μυστικά: Το πριν και το μετά

Πριν 4 ώρες

Ένα οικογενειακό πορτρέτο τροποποιήθηκε για να καλύψει έναν σκλάβο έφηβο που πόζαρε μαζί με τα παιδιά της οικογένειας

Ο πρώτος διάσημος masterchef ήταν στην Ελλάδα της αρχαιότητας

Πριν 4 ώρες

Τι κάνει έναν διάσημο σεφ, διάσημο; Ποιος επηρέασε ποιον και πώς φτάνουμε στην αρχαία Ελλάδα

Τι πραγματικά συμβαίνει αν δεν βάλεις το κινητό σου σε «λειτουργία πτήσης» όταν πετάς

Χτες

Οι ειδικοί της αεροπορίας εξηγούν γιατί η προειδοποίηση της καμπίνας δεν είναι απλώς τυπική και τι μπορεί να διαταράξει η αμέλεια σου

Όταν την είπαν «άσχημη» μπροστά σε όλους: Η απάντηση της Γεωργίας Βασιλειάδου που σίγησε την αίθουσα

Χτες

Η ατάκα-θρύλος που μετατράπηκε σε μάθημα αξιοπρέπειας και σφράγισε την ιστορία του ελληνικού θεάτρου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.