E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κεραμέως: Δεν γίνεται να πάρουν απαλλαγή από τα θρησκευτικά χριστιανοί ορθόδοξοι μαθητές

«Το ΣτΕ δεν επιτρέπει την απαλλαγή χριστιανών από τα θρησκευτικά, όπως λέει η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων», δήλωσε

Κεραμέως: Δεν γίνεται να πάρουν απαλλαγή από τα θρησκευτικά χριστιανοί ορθόδοξοι μαθητές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/9/2022 | 14:34

«Το ΣτΕ έχει βγάλει τέσσερις αποφάσεις, στις οποίες λέει ξεκάθαρα ότι η απαλλαγή μπορεί να δίνεται μόνο τους άθεους και σε αυτούς από άλλα θρησκεύματα», εξήγησε.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε στον ΣΚΑΪ και μεταξύ άλλων ανέφερε «Δεν μπορεί να δίνεται η δυνατότητα απαλλαγής από τα θρησκευτικά σε χριστιανούς ορθόδοξους μαθητές», σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εξήγησε, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μπορεί να λέει ότι η απαλλαγή μπορεί να δίνεται στον οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, ωστόσο «το ΣτΕ, το οποίο είναι το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας, έχει βγάλει τέσσερις αποφάσεις, στις οποίες λέει ξεκάθαρα ότι η απαλλαγή μπορεί να δίνεται μόνο τους άθεους και σε αυτούς από άλλα θρησκεύματα. Δεν μπορεί να δίνεται σε όσους είναι χριστιανοί ορθόδοξοι» συμπληρώνοντας ότι η πολιτεία οφείλει να συμμορφωθεί με το ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

Σχετικά με τα σχολεία, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι φέτος ανοίγουν με τις καλύτερες συνθήκες και με τον μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών των τελευταίων ετών. «Για 12 χρόνια, από το 2008 έως το 2020, δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός στα σχολεία μας. Επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη πλέον έχουμε κάνει 25.000 μόνιμους διορισμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι τη νέα σχολική χρονιά εισάγονται πολλές καινοτομίες, όπως είναι η διεύρυνση του ολοήμερου σχολείου. «Μέχρι πέρυσι το ολοημέρο τελείωνε στις 16.00 και από φέτος στα μισά τμήματα της χώρας, περίπου 5.500, θα λειτουργούν έως τις 17.30», τόνισε και συμπλήρωσε ότι στόχος αυτού του μέτρου είναι η αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και η στήριξη των εργαζόμενων γονέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, σχολιάζοντας την ανεκδιήγητη δήλωση που έκανε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος περί βασιμών, η υπουργός Παιδείας τη χαρακτήρισε «αδιανόητη, σοκαριστική και καταδικαστέα».

«Ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο. Προσβάλλει συνολικά την κοινωνία και δε συνάδει με τη στάση της εκκλησίας, η οποία διαθέτει ακόμα και ειδικές δομές για να στηρίξει γυναίκες που είναι θύματα βιασμών, κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας», κατέληξε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βραζιλία: 29 νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από κατολισθήσεις

Σήμερα

Εικόνες καταστροφής από τόνους λάσπης και ισοπεδωμένα κτίρια

Αρχεία Έπσταϊν: Φωτογραφία απαθανατίζει τον Στίβεν Χόκινγκ σε τροπικό νησί ανάμεσα σε δύο γυναίκες με μπικίνι

Σήμερα

Συνολικά ο Στίβεν Χόκινγκ εμφανίζεται περίπου 250 φορές στα αρχεία Έπσταϊν - Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις

Ψηφιακή ένταξη ηλικιωμένων και ΑμεΑ: Τι προσφέρει το νέο πρόγραμμα και πώς να υποβάλετε αίτηση

Σήμερα

Το έργο, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού

Κτηνοτρόφος στην Κρήτη έβαψε... κόκκινα τα πρόβατά του για να μην του τα κλέψουν

Σήμερα

Η εικόνα με τα κόκκινα πρόβατα δύσκολα περνά απαρατήρητη

Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου στην Αθήνα επειδή έτρωγε στο τιμόνι

Σήμερα

Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά το τιμόνι -με τα γόνατά του- και παράλληλα να τρώει το φαγητό του

Σκύρος: Διέγνωσαν πνευμονία σε 46χρονο και πέθανε από ανακοπή λίγη ώρα αργότερα

Σήμερα

Όπως καταγγέλλεται από τους συγγενείς του, η γιατρός φέρεται να μην ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον ασθενή, διέγνωσε πνευμονία και του έδωσε φάρμακα

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Σήμερα

Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Σήμερα

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Συντάξιμη στο διπλάσιο η «μάχιμη πενταετία» για όλους τους ένστολους

Σήμερα

Ποιες υπηρεσίες αναγνωρίζονται, πόσο και πότε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.