E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι Βρετανοί κοιμήθηκαν στους δρόμους για καλύτερη θέση στην κηδεία

Παρά το πρωινό κρύο στη βρετανική πρωτεύουσα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι Βρετανοί κοιμήθηκαν στους δρόμους για καλύτερη θέση στην κηδεία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 19/9/2022 | 13:11

Εκατοντάδες Βρετανοί είτε κοιμήθηκαν στους δρόμους είτε σηκώθηκαν από το ξημέρωμα σήμερα το πρωί για να πάνε στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, ελπίζοντας να πιάσουν τις καλύτερες θέσεις στον δρόμο από τον οποίο θα περάσει η πομπή.

Παρά το πρωινό κρύο στη βρετανική πρωτεύουσα, οι θεατές συγκεντρώθηκαν πριν από τις 07:00 τοπική ώρα στα περίχωρα των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και του Αββαείου του Ουεστμίνστερ, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, η οποία θα αρχίσει στις 11:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδος)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήθελα να μετάσχω. Είναι μια μεγάλη μέρα της Ιστορίας μας, είναι μέρος της ζωής μας» δήλωσε στο AFP η 53χρονη Σούζαν Ντέιβις, η οποία έφτασε από τις 06:30 τοπική ώρα στην περιοχή του σταθμού Χάιντ Παρκ Κόρνερ από το Έσεξ, ανατολικά του Λονδίνου, μαζί με τον σύζυγό της και τα δυο τους παιδιά στην εφηβεία.

Έχοντας μαζί της μια καρέκλα και «πολλά φαγώσιμα» ελπίζει να μπορέσει να δει το φέρετρο της βασίλισσας, το οποίο μετά την τελετή και πομπή από το Αββαείο, αναμένεται να περάσει από εκεί καθώς θα μεταφέρεται με νεκροφόρα στο κάστρο του Γουίνδσορ.

«Θέλω να γίνω μέρος της Ιστορίας» σημείωσε ο Τζακ, ο 14χρονος γιος της, προσθέτοντας ότι θέλει να μπορεί να το διηγηθεί στις μελλοντικές γενιές. «Θα λέω γι’ αυτήν τη στιγμή στα παιδιά μου. Θα τους λέω: Ήμουν εκεί!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο πιο πέρα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κάλομπ Τόμσον, ένας φοιτητής ηλικίας 20 ετών που ζει στο Μπέντφορντ, βόρεια του Λονδίνου, είπε ότι έχει προγραμματίσει να παρακολουθήσει την κηδεία σε απευθείας μετάδοση στο κινητό του, αλλά ήθελε να δει και από κοντά να περνάει «το φέρετρο και η βασιλική οικογένεια» και για τον σκοπό αυτόν πήγε εκεί από τις 06:00 το πρωί.

«Θέλαμε να είμαστε στην πρώτη σειρά. Πιστεύαμε ότι θα ήμασταν μέσα στο πλήθος, αλλά είμαστε εδώ, στο καλύτερο μέρος, με την καλύτερη ορατότητα. Είναι φανταστικό!», είπε, περιγράφοντας την ατμόσφαιρα ως «αρκετά συναρπαστική, αλλά και πένθιμη επίσης».

Παπλώματα στους δρόμους του Λονδίνου

Οι πρώτοι συρμοί του μετρό που έφταναν στους γύρω σταθμούς ήταν κατάμεστοι. Ορισμένοι ωστόσο πέρασαν την νύχτα εκεί: πολλά στρώματα βρίσκονταν στο έδαφος στο Γουάιτχολ, περιοχή και οδική αρτηρία στο κέντρο του Λονδίνου που φιλοξενεί τις κυβερνητικές και δημόσιες υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μπέθανι Μπέρντμορ, ένας 26χρονος λογιστής, είχε πάει από τις 21:00 τοπική ώρα χθες, Κυριακή, το βράδυ. Κι αυτός δεν θέλει να χάσει ένα «κομμάτι της Ιστορίας». «Έκανε κρύο, δεν κοιμηθήκαμε», διηγήθηκε, λέγοντας ότι έμεινε ξύπνιος χάρη στην πολλή ζάχαρη και την καφεΐνη. «Υπήρχε μια τέτοια ατμόσφαιρα (…) όλος ο κόσμος μιλούσε».

Νέοι και ηλικιωμένοι όλοι αναμένουν με υπομονή την πομπή με το φέρετρο της εκλιπούσας βασίλισσας. Σημαίες της Ένωσης, αλλά και κάποιες της Αυστραλίας βρίσκονταν κρεμασμένες στα κάγκελα κτιρίων. Οι καλύτερα προετοιμασμένοι έτρωγαν πρωινό και έπιναν καφέ, ενώ οι θέσεις με την καλύτερη ορατότητα για την πομπή έχουν ήδη πιαστεί.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα Φιλαράκια ενώνονται ξανά, για καλό σκοπό

Πριν 7 ώρες

Η ομάδα των Friends ξανασυναντιέται για να τιμήσει τον Matthew Perry δύο χρόνια μετά τον θάνατό του.

Ο αδιαπραγμάτευτος όρος στον γάμο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ, όταν έκλεισε τα 60

Χτες

Τι υποσχέθηκε στα 60 του ο ηθοποιός στη σύζυγο του

Χριστόφορος Παπακαλιάτης – Κλέλια Ανδριολάτου: Μαζί στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του Maestro

Χτες

Στη μαγευτική Βουδαπέστη ταξίδεψαν ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και η Κλέλια Ανδριολάτου, με αφορμή τα γυρίσματα της επιτυχημένης σειράς Maestro

Κωνσταντίνος Αργυρός ‑ Αλεξάνδρα Νίκα: Στόλισαν για τα Χριστούγεννα! Δείτε το παραμυθένιο σπίτι τους!

Χτες

Σε απόλυτα γιορτινή διάθεση μπήκαν ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Αλεξάνδρα Νίκα, ζώντας μια από τις πιο ζεστές στιγμές της χρονιάς στο σπίτι τους!

Γιώργος Μουκίδης για Νατάσα Θεοδωρίδου: «Μου είπε κοσμητικά επίθετα – Από τότε δε μιλάμε»

Χτες

Στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό Σαββατοκύριακο» και τον δημοσιογράφο, Οδυσσέα Μητσόπουλο παραχώρησε συνέντευξη ο Γιώργος Μουκίδης

Taylor Swift: Έδωσε μπόνους $197 εκατ. στους συνεργάτες της: Η στιγμή που ξέσπασαν σε κλάματα μόλις το ανακοίνωσε

Χτες

Μετά την ολοκλήρωση του Eras Tour η τραγουδίστρια έδωσε στα μέλη της ομάδας της χειρόγραφα σημειώματα, όπου έγραφε το ποσό που έδινε στον καθένα

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης άλλαξε τα μαλλιά του: «Επιτέλους μετά από χρόνια έκανα μια αλλαγή»

Χτες

«Να κρατήσω το χρώμα;» ρώτησε ο ηθοποιός τους διαδικτυακούς του ακόλουθους

Νίκος Μουτσινάς: «Δεν μου άρεσε καθόλου όλο αυτό το σκ…ό που έπεφτε πάνω μου χωρίς κανένα λόγο»

Προχτές

Οι «εξομολογήσεις» του Νίκου Μουτσινά για την τηλεόραση, καλεσμένος της Σίσσυς Χρηστίδου στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».

Ενοχλημένος ο Αϊβάζης με τις ερωτήσεις για τον χωρισμό του από την Κορινθίου: Θα αντέξεις τους λόγους;

Προχτές

Σε ρωτάνε γιατί χώρισες, θα σου πω γιατί χώρισα; ανέφερε ο ηθοποιός

Γιώργος Τσαλίκης – Ξεσπά για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον «Φραπέ»: «Τι επίπεδο είναι αυτό;»

Πριν 3 μέρες

Σχολιάζει με οργή τα αποσπάσματα από την εξεταστική της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Πένθος για Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη

Πριν 3 μέρες

«Ξεκουράσου ομορφιά μου σε αγαπώ πολύ», σχολίασε ο ηθοποιός κάτω από την ανάρτηση του

Ο Γιάννης Νταλιάνης ξεσπά: «Με στεναχωρούν κάποια σχόλια για την προσωπική μου ζωή»

Πριν 3 μέρες

Η αναφορά στην κόρη του και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.