E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βέλγιο: Κάντε ντους λιγότερη ώρα για να εξοικονομήσετε ενέργεια

Τι υποστηρίζει το ολλανδικό ίδρυμα Milieu Centraal

Βέλγιο: Κάντε ντους λιγότερη ώρα για να εξοικονομήσετε ενέργεια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 31/10/2022 | 11:12

Mειώστε το χρόνο που κάνετε ντους για να εξοικονομήσετε ενέργεια είναι το μήνυμα που στέλνει το ολλανδικό ίδρυμα Milieu Centraal.

Οι Βέλγοι περνούν κατά μέσο όρο εννέα λεπτά στο ντους. Για να μειωθεί ο λογαριασμός, αυτή η διάρκεια θα πρέπει να ελαττωθεί κατά τέσσερα λεπτά και επομένως να μην υπερβαίνει τα πέντε λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όφελος 128 ευρώ στον λογαριασμό, σύμφωνα με στοιχεία του Milieu Centraal -το οποίο έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και το περιβάλλον– που αναπαράγονται από τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Ειδικότερα, μια τέτοια ενέργεια οδηγεί στην εξοικονόμηση 15.000 λίτρων ζεστού νερού και 618 kWh φυσικού αερίου σε ετήσια βάση. Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο ίδρυμα, το πλύσιμο των ρούχων στους 30°C έχει ως αποτέλεσμα την κατανάλωση 50% λιγότερης ενέργειας από ότι εάν πλένονται στους 40°C.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του βελγικού πρακτορείου ειδήσεων, ειδικοί ζητούν να επιστρέψουν τα δημόσια λουτρά στη βελγική πρωτεύουσα λόγω του αυξανόμενου κόστους, ώστε όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε νερό να έχουν ένα μέρος να πλυθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα, περίπου το 10% του πληθυσμού των Βρυξελλών δυσκολεύεται να έχει πρόσβαση σε νερό, αναφέρει η Πολίν Μπακέρ, ειδική σε θέματα λειψυδρίας στο ULB. Πρόκειται για πολίτες που έχουν στέγαση, αλλά μπορεί να δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους ή να έχουν προβλήματα με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, αλλά και για εκείνους που δεν έχουν στέγη και πρέπει να βρουν μέρη για να πλυθούν και να φροντίσουν τον εαυτό τους.

Η Πολίν Μπακέρ και η συνάδελφός του, Σοφί Ρισέλ, έχουν ερευνήσει τους τύπους χώρων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πολλά σημεία θα μπορούσαν να διατεθούν σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

«Αυτό το θέμα θα πρέπει να ληφθεί υπόψη σε περιφερειακό επίπεδο, ώστε να συμπεριληφθούν όλοι οι παράγοντες στην επίλυσή του», σημειώνουν.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα νέα δρομολόγια του Προαστιακού στην Αθήνα

Πριν 8 ώρες

Όλα όσα αλλάζουν από αύριο

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς για τη νέα παραλλαγή του ιού της γρίπης Α

Πριν 8 ώρες

Τονίζουν πως ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος

Σας παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο από την Πολωνία; Γιατί δεν πρέπει να το σηκώσετε

Πριν 8 ώρες

Τι δεν πρέπει να κάνετε αν δείτε κλήσεις από +48 και +3197

Νέα ταυτότητα: Οι κρίσιμες ενημερώσεις που δεν πρέπει να αμελήσεις

Πριν 8 ώρες

Η έγκαιρη ενημέρωση είναι απαραίτητη

Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό ανήλικης από συνομήλικές της

Πριν 8 ώρες

Προβληματισμό προκαλεί το μένος με το οποίο χτυπούν με χέρια και πόδια τα τέσσερα κορίτσια το θύμα τους

Τραγωδία στο Βόλο: Ένοχος μόνο για πλημμελήματα ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε παππού και βρέφος

Πριν 8 ώρες

Το δικαστήριο τον απάλλαξε για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης - Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Χτες

«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Χτες

Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Χτες

Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.