E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Οι Ελληνοαμερικανοί που επανεκλέγονται

Οι νέοι σύμμαχοι της Ελλάδας

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Οι Ελληνοαμερικανοί που επανεκλέγονται
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 9/11/2022 | 11:43

Τέσσερις από τους πέντε ομογενείς βουλευτές των ΗΠΑ, φαίνεται πως κερδίζουν την μάχη των ψήφων, αφού επανεξελέγησαν στην μάχη των ενδιάμεσων εκλογών. Ο Κρις Πάππας και ο Νίκος Μαλλιώράκης τα κατάφεραν και μετά από αυτούς, ακόμα δυο Ελληνοαμερικανοί βουλευτές θα προστεθούν στην Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Ο Γκας Μπιλιράκης στη Φλόριντα κέρδισε την έδρα με μεγάλη διαφορά από την συνυποψήφια του Κίμπερλι Γούοκερ, αφού με καταμετρημένο το 97% των ψήφων, έχει συγκεντρώσει το 70%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Μέριλαντ, ο Τζον Σαρμπάνης όπως μεταδίδει ο Εθνικός Κήρυκας, επανεξελέγη στα έδρανα του Κογκρέσου, διατηρώντας μια διαφορά πάνω από 10 μονάδες από την Γιουρίπζι Μόργκαν.

Ειδικότερα, στα αποτελέσματα που έχουν ήδη κλείσει:

  • Στην Φλόριντα, ο ομογενής Δημοκρατικος υποψηφιος Κυβερνήτης, Τσάρλι Κριστ (Charlie Crist) ηττήθηκε, όπως αναμενόταν, από τον πανίσχυρο Ρεπουμπλικανό νυν Κυβερνήτη, Ρον ντε Σάντις (Ron De Santis)
  • Στην 12η Περιφέρεια της ίδιας Πολιτειας, ο Κωνσταντίνος Μπιλιράκης (Gus Bilirakis) επικράτησε με σημαντική διαφορά έναντι της Δημοκρατικής Κίμπερλι Γουόκερ (Kimberly Walker) και ανανέωσε πανηγυρικά μια ακομη θητεία. Στο 97% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Μπιλιράκης συγκέντρωνε πάνω από το 70%.
  • Στην 11η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, η Ρεπουμπλικανή Βουλευτής, Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis) ανακηρύχθηκε νικήτρια πολύ πριν προχωρήσει εκτενώς η καταμέτρηση. Ήδη, στο 70% της καταμέτρησης, ο αντίπαλός της και πρώην Βουλευτής Μαξ Ρόουζ (Max Rose), υπολοιπόταν κατά 27 ποσοστιαίες μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι το 2020, η πρωτοεμφανιζόμενη στα ομοσπονδιακά κοινά – τότε – Μαλλιωτάκη, είχε επικρατήσει με οριακή διαφορά. Παρόλα αυτά, οι υπηρεσίες εκλογικών προβλέψεων είχαν “κλειδώσει” εδώ και εβδομάδες την αναμέτρηση στην Ρεπουμπλικανή πολιτικό, παρότι αρχικά είχε προδιαγραφεί για τις πλέον αμφίρροπες.
  • Στην 3η Περιφέρεια του Μέριλαντ, διατηρώντας στην μεγαλύτερη διάρκεια της καταμέτρησης μια διαφορά ανώτερη των 10 ποσοστιαίων μονάδων, ο Τζον Σαρμπάνης (John Sarbanes) επανεξελέγη για μια ακόμη χρονιά στα έδρανα του Κονγκρέσσου, επικρατώντας της Γιουρίπζι Μόργκαν (Yuripzy Morgan).
  • Στην 1η Περιφέρεια του Νιού Χάμσαϊρ, ο Κρις Πάππας, μετά από μια θυελλώδη προεκλογική περίοδο, αναδείχθηκε νικητής απέναντι στην Ρεπουμπλικανή αντίπαλό του, Καρολάιν Λεβίτ (Karoline Levit) με το Associated Press να τον ανακηρύσσει νικητή λίγο πριν τη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Ο Πάππας θεωρείτο ένας από τους πιο ευάλωτους Βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, και η επικράτησή του σκόρπισε ικανοποίηση, ενώ επήλθε με μια σχετικά άνετη πλειοψηφία.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα αποκτά έναν ακόμη σύμμαχο στο Κογκρέσο, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου. Ο λόγος για τον Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ, τον γιο του φιλέλληνα επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος, στην 8η Περιφέρεια του Νιού Τζέρσεϊ ανακηρύχθηκε νικητής έναντι του Ρεπουμπλικανού Μάρκος Αρόγιο. Αντίθετα, ανοικτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με την επί χρόνια Βουλευτή της 1ης Περιφέρειας, Ντίνα Τάιτους (Dina Titus), η οποία στο 63% της ενσωμάτωσης προηγείτο του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της, Μαρκ Ρόμπερτσον (Mark Robertson), όμως η καταμέτρηση είχε ακόμη δρόμο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρομακτικό τροχαίο στην Εθνική Οδό Κορίνθου‑Τριπόλεως: Φορτηγό «εισέβαλε» στο αντίθετο ρεύμα

Σήμερα

Τριμελής οικογένεια απεγκλωβίστηκε από το διαλυμένο ΙΧ και μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Κυψέλη: Πτώμα εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

Σήμερα

Τη βαλίτσα ανακάλυψε άστεγος στην οδό Ευελπίδων

Λορέντζο Καριέρε: Θλίψη στο τελευταίο αντίο – Συντετριμμένη η Έλενα Κατραβά με ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια

Σήμερα

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιείται στον Ιερό Καθολικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό

ΑΑΔΕ: Ποιοι μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 72 δόσεις και πώς υποβάλλουν αίτηση

Σήμερα

Ανοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 σε έως 72 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ.

Απόκοσμη Μόσχα: Χάθηκε ο ήλιος από τον μαύρο καπνό μετά τις ουκρανικές επιθέσεις με drones

Σήμερα

Επτά νεκροί και 24 τραυματίες μετά την ουκρανική επίθεση με drones που έπληξε κέντρο logistics και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια της Μόσχας.

Ο 20χρονος Μέσι κρατούσε αγκαλιά τον βρεφούλη Γιαμάλ το 2007 σε καμπάνια ‑ και αύριο οι δύο τους θα αντιμετωπιστούν στον τελικό του Μουντιάλ 2026.

Σήμερα

Ποιος μαθηματικός υπολόγισε τι κρύβει η ιστορική φωτογραφία Μέσι-Γιαμάλ πριν από 19 χρόνια;

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός μοτοσικλετιστής που ενεπλάκη σε σύγκρουση με ΙΧ

Σήμερα

Ο οδηγός του ΙΧ συνελήφθη μετά τη μοιραία σύγκρουση στη Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Voucher για παιδικούς σταθμούς: Ποιοι δικαιούχοι εξαιρούνται από τα εισοδηματικά κριτήρια

Σήμερα

Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση αναπροσαρμόζει τα όρια εισοδήματος και διευρύνει τον κύκλο των δικαιούχων από το σχολικό έτος 2026-2027.

Καύσωνας: Ποιες περιοχές θα «καούν» τις επόμενες μέρες και πότε θα χτυπήσει κόκκινο το θερμόμετρο

Σήμερα

Η Δευτέρα αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη ημέρα του καλοκαιριού, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές.

Έβδομη νύχτα επιθέσεων κατά του Ιράν: Τι αποκαλύπτει η Τεχεράνη για τάνκερ, νάρκες και drone

Σήμερα

Η CENTCOM επιβεβαίωσε την έναρξη νέων επιχειρήσεων, ενώ το Ιράν κάνει λόγο για νεκρούς, καιόμενα τάνκερ και κατάρριψη αμερικανικού drone.

Στο «κόκκινο» η κίνηση: Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων, μποτιλιαρίσματα σε Κηφισό, Αθηνών‑Κορίνθου και Αττική Οδό

Χτες

Μεγάλες καθυστερήσεις στο οδικό δίκτυο - Αυξημένη η κίνηση εν όψει Σαββατοκύριακου  και στο λιμάνι του Πειραιά - Δυσχέρεια στην κυκλοφορία και στην Πανεπιστημίου λόγω τροχαίου

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προσλαμβάνει ‑ δείτε ποιες θέσεις ανοίγουν και τι μισθούς προσφέρουν

Χτες

Εννέα θέσεις εργασίας με αποδοχές έως 48.225 δολάρια ετησίως ανακοίνωσε η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Αθήνα, με προθεσμίες που εκπνέουν από τον Ιούλιο έως τα τέλη Αυγούστου 2026.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.