E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

5 τρόποι να ανανεώσεις τη σχέση σου

Πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε τη ρουτίνα που επέρχεται στο πέρασμα του χρόνου;

5 τρόποι να ανανεώσεις τη σχέση σου
Photo by Sotnikov_Misha at envato.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η MATINA KONTOY
Δημοσίευση 18/11/2022 | 11:07

Η δημιουργία μιας σχέσης δεν προϋποθέτει μόνο ευχάριστες στιγμές, αλλά και πολλές δοκιμασίες, όπως είναι η ρουτίνα, η οποία μπορεί να οδηγήσει το ζευγάρι σε μία στάσιμη καθημερινότητα.

Μετά από την πρώτη περίοδο -που είναι και η πιο έντονη συναισθηματικά- σε μακροχρόνιες σχέσεις είναι απόλυτα φυσιολογικό να προκύψει κάτι τέτοιο. Δεν φταίει κανείς από τους δύο, είναι μάλλον αναπόφευκτο. Το σημαντικό είναι να το αναγνωρίσεις και να βρεις τρόπους να έρθεις πιο κοντά με την/ τον σύντροφό σας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν έχει τόση σημασία να αναλωθούμε στο πότε ξεκίνησε η ρουτίνα, αλλά στο πού αξίζει να επικεντρωθούμε.

Σε μια σχέση είναι απαραίτητο ο καθένας να διαθέτει τον προσωπικό του χώρο και να εστιάζει στον εαυτό του, αλλά σε συνδυασμό πάντα με την φροντίδα και της άλλης πλευράς.

Πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε τη ρουτίνα που επέρχεται στο πέρασμα του χρόνου;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ανανεωθεί μια σχέση. Η συνταγή δεν είναι μία και μοναδική (ωραία θα ήταν!), το κοινό συστατικό όμως παραμένει το ίδιο. Πρωτίστως θέληση και έπειτα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Τρυφερότητα

Τον πρώτο καιρό κρατιόσασταν από το χέρι, ανταλλάσατε φιλιά φανερά ή κρυφά, αγκαλιαζόσασταν και κάνατε φιλοφρονήσεις ο ένας στον άλλο.
Φλερτάρατε! Το «σ’αγαπώ» δεν έβγαινε τόσο εύκολα όσο τώρα, αλλά είχε μεγαλύτερη βαρύτητα. Γιατί όμως να αναπολείς αυτό το στάδιο της σχέσης και να μην το επαναφέρεις στην καθημερινότητά σου; Δεν χρειάζεσαι λόγο και αιτία για να φιλήσεις τον σύντροφό σου, να τον αγκαλιάσεις, να του πεις κάτι όμορφο. Η τρυφερότητα που υπάρχει σε συνδυασμό με την εγγύτητα θα υπενθυμίσει και στους δύο πόσο δυνατή είναι η σχέση σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ευγνωμοσύνη

Τίποτα δεν μπορεί να ενδυναμώσει τη σχέση σας περισσότερο από την αναγνώριση -την αμοιβαία κατανόηση για την προσπάθεια που γίνεται και από τις δύο πλευρές. Μην ξεχνάτε να λέτε «ευχαριστώ» και για τα πιο απλά πράγματα. Είναι κάτι που θεωρείται αυτονόητο και δεν λέγεται συχνά, όμως, μόλις ειπωθεί γαληνεύει την ψυχή μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκπλήξεις

Ένας ρομαντικός τρόπος για να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας είναι κάνοντας εκπλήξεις ο ένας στον άλλον. Η αποστολή ενός μπουκέτου με λουλούδια, εισιτήρια για τη συναυλία του αγαπημένου του συγκροτήματος ή για έναν αγώνα της ομάδας του ή οτιδήποτε ξέρεις ότι θα φτιάξει τη διάθεση του/ της συντρόφου.

 

Περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί

Όταν τα ζευγάρια κάνουν ένα χόμπι μαζί, ανανεώνεται η επικοινωνία και το δέσιμο που έχουν μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να είναι για παράδειγμα ένα άθλημα, μια νέα σειρά ή ακόμα και μαθήματα μαγειρικής. Με αυτό τον τρόπο θα έρθετε πιο κοντά, θα μοιραστείτε μία κοινή εμπειρία και θα έχετε νέα θέματα για συζήτηση, ενώ παράλληλα θα διασκεδάσετε. Έτσι, όσες υποχρεώσεις κι αν έχετε, στο τέλος της ημέρας θα βρίσκετε χρόνο για να περάσετε εναλλακτικά από τα συνηθισμένα σας.

 

Περάστε χρόνο χωριστά

Μερικές φορές δεν αναγνωρίζουμε πόσο πολύ νοιαζόμαστε για τους άλλους μέχρι να μας λείψουν – η αλήθεια είναι πως είναι πιο δύσκολο να εκτιμήσεις κάποιον όταν είναι συνεχώς δίπλα σου. Ο προσωπικός χώρος για τον καθέναν είναι πολύ σημαντικός και απαραίτητος. Κάνε λοιπόν μια συνειδητή προσπάθεια να βγαίνεις τακτικά με τις δικές σου παρέες αλλά και να ασχολείσαι με τις δραστηριότητες που αγαπάς.

 

Οι σχέσεις δεν μένουν στάσιμες. Είναι ζωντανά συστήματα που εξελίσσονται. Ακόμη και οι κρίσεις που ενδεχομένως προκύψουν, μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για εσωτερική αναζήτηση και εξέλιξη.

 

 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Πριν λίγο

Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πριν λίγο

Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Πριν λίγο

Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Χτες

Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Χτες

Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Χτες

Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Προχτές

Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

par: 23
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.