Bloomberg: Έρχεται συμφωνία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Τα Γλυπτά θα μπορούσαν να αποσταλούν για πολλά χρόνια στο Μουσείο της Ακρόπολης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δημοσίευση 3/1/2023 | 19:54
To τέλος μιας διαμάχης που χρονολογείται από το 1800 παρουσιάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg γράφοντας, σε εκτενές δημοσίευμά του, ότι το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο της Ακρόπολης βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία που θα άναβε το πράσινο φως για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, με την πάροδο του χρόνου, στο πλαίσιο μιας πολιτιστικής ανταλλαγής.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τις οποίες επικαλείται το ρεπορτάζ, μια ενδεχόμενη συμφωνία θα μπορούσε να προβλέπει την αποστολή μέρους των Γλυπτών - για πολλά χρόνια - στην Αθήνα, με το σκεπτικό της ανταλλαγής.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σε αντάλλαγμα, η Αθήνα θα μπορούσε να δανείσει άλλα ιστορικής αξίας αντικείμενα στο Βρετανικό Μουσείο, ενώ την ίδια στιγμή το Λονδίνο θα μπορούσε να εξασφαλίσει αντίγραφα των Μαρμάρων.
Όπως γράφει το Bloomberg, οι μαραθώνιες συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη, όμως η τελική συμφωνία δεν έχει ακόμη υπογραφεί. Περίπλοκο είναι, δε, το ζήτημα της μετακίνησης των Γλυπτών.
Η συμφωνία θα μπορούσε να είναι παρόμοια με εκείνη που υπογράφηκε, την περασμένη χρονιά, με το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για ακόμη περισσότερα νέα, μπείτε στην ροή ειδήσεων του E-Daily.gr
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια
Χτες
Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.
Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή
Χτες
Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος
44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο
Χτες
Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.
Με όπλο της αλβανικής προεδρικής φρουράς ο 48χρονος εκτέλεσε τη 45χρονη στη Νέα Σμύρνη
Χτες
Τι έδειξε η ιατροδικαστική
Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο
Χτες
Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του
Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης
Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.
Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί
Χτες
Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε
Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο
Χτες
Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του
Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές
Χτες
Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις
Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν
Χτες
Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.
Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C
Χτες
Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες
Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο
Χτες












