E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σάλος με fake news σε πρωτοσέλιδο της Hurriyet

«Φόβος και πανικός στην Αθήνα»

Σάλος με fake news σε πρωτοσέλιδο της Hurriyet
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 7/1/2023 | 13:24

Για «φόβο και πανικό» στην Αθήνα κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Hurriyet, μετά το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς, το οποίο προκλήθηκε έπειτα από έλεγχο των ελληνικών Αρχών σε Τούρκους ψαράδες που βρίσκονταν εντός των ελληνικών υδάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει στον τίτλο της: «Πρόκληση, παρενόχληση και πανικός στο Αιγαίο», ενώ σημειώνει ψευδώς στα πλαίσια της τουρκικής προπαγάνδας ότι «ελληνικό σκάφος πυροβόλησε στους Τούρκους αλιείς», κάτι που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, καθώς το ελληνικό πλήρωμα προχώρησε σε προειδοποιητικές βολές μετά την εμπλοκή της τουρκικής ακταιωρού, η οποία αποπειράθηκε να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα στο ρεπορτάζ της, η εφημερίδα αναφέρει:«Ελληνικό σκάφος του Λιμενικού της Ελλάδας παρενόχλησε τους Τούρκους αλιείς στα ανοιχτά στα Δίδυμα και έριξε προειδοποιητική βολή. Μόλις η Τουρκία απάντησε άμεσα προκλήθηκε φόβος και πανικός στην Αθήνα».

Σημειώνεται ότι η τουρκική Ακτοφυλακή έδωσε τη δική της εκδοχή για το περιστατικό παρενόχλησης που δέχτηκε το πρωί της Πέμπτης (5/1) περιπολικό σκάφος του λιμενικού, το οποίο περιπολούσε νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, από τουρκική ακταιωρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι η Ελληνική Ακτοφυλακή παρενόχλησε ψαράδες και έφτασε στο σημείο για να ελέγξει το συμβάν.

Συγκεκριμένα, η τουρκική Ακτοφυλακή, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι στην εν λόγω περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος κατόπιν καταγγελίας ότι ελληνική ακταιωρός παρεμπόδιζε τουρκικά αλιευτικά σκάφη. Διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι το ελληνικό σκάφος «απομακρύνθηκε ωθούμενο» από το τουρκικό και κατά την αποχώρησή του το πλήρωμά του έκανε ρίψη βολών στον αέρα και ακολούθησε ανάλογη κίνηση από την τουρκική ακταιωρό.

Η ανακοίνωση του τουρκικού Λιμενικού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στις 05 Ιανουαρίου 2023, στις 12:02, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής στάλθηκε αμέσως σε σημείο συμβάντος, μετά από αναφορά ότι αλιευτικά με τουρκική σημαία που ασχολούνταν με αλιευτικές δραστηριότητες στα ανοιχτά του Ακρωτηρίου Tekagac στο Didim της επαρχίας Aydn, παρενοχλήθηκαν από την Ελληνική Ακτοφυλακή, η οποία πήγε στην περιοχή.

Το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος απομακρύνθηκε από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος που του είχε ανατεθεί το περιστατικό και τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη είχαν έτσι τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις αλιευτικές τους δραστηριότητες. Όταν το σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής άνοιξε πυρ στον αέρα, καθώς απομακρυνόταν από την περιοχή, το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής πυροβόλησε επίσης στον αέρα και απάντησε με τον ίδιο τρόπο.

Η Διοίκηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής συνεχίζει να εκπληρώνει το καθήκον της να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στις γαλάζιες θάλασσες της πατρίδας μας, εντός της τουρκικής θαλάσσιας δικαιοδοσίας επί 24ώρου βάσεως».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είχε ανακοινώσει η ελληνική πλευρά

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Λιμενικού, η τουρκική ακταιωρός εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του ελληνικού περιπολικού σκάφους.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ινδία: Τουλάχιστον 21 νεκροί από φονική πυρκαγιά σε ξενοδοχείο ‑ Πηδούσαν στο κενό για να σωθούν

Πριν 11 ώρες

Το ξενοδοχείο λειτουργούσε με 25 δωμάτια ενώ διέθετε άδεια μόνο για 6

Νέες ταυτότητες: Πότε παύουν να ισχύουν οι παλιές και για ποιες διαδικασίες

Πριν 11 ώρες

Τι αλλάζει από τις 3 Αυγούστου, το κόστος έκδοσης και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ιταλία: Βίντεο‑ντοκουμέντο από το φλεγόμενο βαν με τους τέσσερις νεκρούς στην Καλάβρια

Πριν 11 ώρες

Κάμερα κλειστού κυκλώματος κατέγραψε το μίνι βαν να τυλίγεται στις φλόγες στην Καλάβρια της Ιταλίας - τέσσερις νεκροί

Ήρωας αστυνομικός στα Γιαννιτσά: Έσωσε δύο αδέλφια από φλεγόμενο διαμέρισμα

Πριν 11 ώρες

Ένας αστυνομικός που βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια αψήφησε τον κίνδυνο, εισέβαλε σε διαμέρισμα που είχε πιάσει φωτιά και εσώσε δύο αδέλφια

Παιανία: Ομάδα 30 ατόμων επιτέθηκε σε ανήλικους ‑ Χτύπησαν τον έναν με ρόπαλο στο κεφάλι

Πριν 11 ώρες

Tο παιδί που χτυπήθηκε από το ρόπαλο μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς»

Μαρουσάκης: Ανεβαίνει η θερμοκρασία αλλά έρχονται καταιγίδες ‑ Πού και πότε θα χρειαστεί προσοχή

Πριν 11 ώρες

Πού οφείλεται η αστάθεια στον καιρό σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Πλήγματα από τις ΗΠΑ σε δεξαμενόπλοιο και στο νησί Κεσμ ‑ Αντίποινα του Ιράν

Πριν 11 ώρες

Οι συνομιλίες μοιάζουν να βυθίζονται σε κινούμενη άμμο τις τελευταίες εβδομάδες

Απαγόρευση πατινιών για ανηλίκους και περιορισμοί στις γουρούνες για αρχάριους οδηγούς – Τι φέρνει ο νέος ΚΟΚ

Πριν 11 ώρες

Οι νέες ρυθμίσεις θα ενταχθούν σε ερανιστικό νομοσχέδιο που το υπουργείο αναμένεται να βάλει σε δημόσια διαβούλευση σύντομα

Τούρκος πρέσβης: «Οι διαφορές παραμένουν, αλλά Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να προχωρήσουν μαζί»

Πριν 11 ώρες

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Τραμπ διαψεύδει διακοπή συνομιλιών με Ιράν και στέλνει αυστηρό μήνυμα στην Τεχεράνη

Πριν 11 ώρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαιώνει ότι οι διπλωματικοί δίαυλοι παραμένουν ανοιχτοί, ενώ προειδοποιεί ότι η υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορεί να παραταθεί άλλο

Έτσι δραπέτευσε ο Αλβανός ναρκέμπορας από τις φυλακές Κορυδαλλού

Πριν 11 ώρες

Το βίντεο ντοκουμέντο – Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια των σωφρονιστικών υπαλλήλων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.