E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ερντογάν: «Μητσοτάκη ξέρεις καλά ότι αν προσπαθήσεις να κάνεις λάθος, οι τρελοί Τούρκοι θα έρθουν»

Νέες απειλές από τον Τούρκο πρόεδρο

Ερντογάν: «Μητσοτάκη ξέρεις καλά ότι αν προσπαθήσεις να κάνεις λάθος, οι τρελοί Τούρκοι θα έρθουν»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση 20/1/2023 | 15:52

Στην τουρκική ρητορική περί στρατιωτικοποίησης νησιών επέμεινε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ έκανε αναφορά και στον πύραυλο Tayfun.

«Υπάρχει μια ισχυρή Τουρκία. Η Τουρκία παρήγαγε έναν πύραυλο που ονομάζεται Tayfun. Κι αν αυτό χτυπήσει την Αθήνα; Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα, να είσαι έξυπνος. Αν στρατιωτικοποιήσεις τα νησιά, θα μείνουμε ακίνητοι; Μητσοτάκη ξέρεις καλά ότι αν προσπαθήσεις να κάνεις λάθος, οι τρελοί Τούρκοι θα έρθουν. Εάν συμπεριφέρεστε έξυπνα, δεν έχουμε καμία δουλειά μαζί σας» ανέφερε σε νέες δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης ενώ απάντησε και σε όσα ανέφερε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νταβός.

«Διαπιστώνουμε πως οι όροι της Λωζάννης και όσα αφορούν τα νησιά δεν εφαρμόζονται από τους Ελληνες αξιωματούχους. Δεν μπορεί να υπάρχει στρατιωτικοποίηση των νησιών. Αλλά αυτοί τα νησιά τα στρατιωτικοποιούν. Και έτσι κάνουν αντίθετα βήματα από τη Συνθήκη της Λωζάννης και άλλες συνθήκες. Εμείς κάνουμε τα απαραίτητα βήματα, απαντάμε στα διεθνή φόρα αυτά που πρέπει. Κι εκείνοι θα κάνουν όσα πρέπει» είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του την Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος.

Σχολιάζοντας, δε, το εξώφυλλο του περιοδικού Economist, το οποίο τον χαρακτήριζε, επί της ουσίας, «δικτάτορα», ο Ρ. Ερντογάν σημείωσε επικριτικά: «Το μέλλον της Τουρκίας το καθορίζει το βρετανικό περιοδικό; Τo καθορίζει ο λαός μου. Και στην Τουρκία γίνεται αυτό που λέει ο λαός μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τις δηλώσεις Μητσοτάκη

«Ο Μητσοτάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά οι δηλώσεις του δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν τη μοίρα της περιοχής» πρόσθεσε επίσης, αναφερόμενος στις χθεσινές τοποθετήσεις του Ελληνα πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια βιώσαμε πολλές εντάσεις και όχι μόνο για το Καστελλόριζο. Πρόσθεσε, δε, πως «θα πρέπει να μπορούμε να κάτσουμε με την Τουρκία ως λογικοί ενήλικες και να συζητήσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο», σημειώνοντας πως «το κάναμε επιτυχώς και με την Ιταλία και με την Αίγυπτο και με την Αλβανία. Θα παραπέμψουμε το ζήτημα στη Χάγη και αυτή θα αποφασίσει».

Συνεχίζοντας να αναφέρεται στα ελληνοτουρκικά, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε πως, όσο υπάρχει συμφωνία στους κανόνες, δηλαδή στο Διεθνές Δίκαιο, τόσο μπορούν να κρατούνται ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας, κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς την Αγκυρα πως εργαλειοποιεί την εξωτερική πολιτική για εσωτερικούς λόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπάρχουν τρόποι να μειωθεί η ένταση, να εργαστούμε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε», αλλά, «ακόμη κι αν συμφωνούμε ότι διαφωνούμε, μπορούμε να το κάνουμε με πολιτισμένο τρόπο», χωρίς απειλές, και κατέληξε «Δεν το θεωρώ απίθανο να βρούμε μια λύση με τον κ. Ερντογάν».

Ωστόσο, τόνισε, πως «υπάρχουν ζητήματα εκτός συζήτησης», όπως η κυριαρχία των ελληνικών νησιών ή η συμφωνία με τη Λιβύη που αγνοεί τα δικαιώματα της Κρήτης. «Αν περιορίσουμε τη συζήτηση σε πραγματικά θέματα, μπορούμε να βρούμε λύσεις».

Τέλος, άφησε αιχμές και για τον ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι «ο κ. Ερντογάν δεν βοηθάει τη Συμμαχία, σε μια περίοδο που πρέπει να είναι αρραγής. Και, παράλληλα, δεν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία, έχουμε διαρροή σε αυτό το μέτωπο».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιταλίδα ερευνήτρια έλαβε 4.000.000 ευρώ από την ΕΕ για να απαντήσει στο ερώτημα «τι σκέφτονται τα κοτόπουλα»

Πριν 10 ώρες

Ο λόγος για το Synergy Grant 2025 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC)

Κοζάνη: Εκτροπή λεωφορείου με 58 εργαζόμενους ‑ Νεκρός ο οδηγός από ανακοπή

Πριν 10 ώρες

Ένας από τους επιβαίνοντες όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά φέρεται να έπιασε το τιμόνι πατώντας φρένο και ακινητοποιώντας το λεωφορείο

Σφίγγει ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές: Στη μάχη μπαίνει και η ΑΑΔΕ

Πριν 10 ώρες

Θα δίνει φορολογικά στοιχεία των καταναλωτών στον ΔΕΔΔΗΕ για διασταυρώσεις και ελέγχους. Στόχος ο εντοπισμός παραβατών.

«Έδιναν ηρεμιστικά στα παιδιά, είχαν και εγκαύματα» – Τι λέει ο Κ. Γιαννόπουλος για την οικογένεια με τα 8 παιδιά

Πριν 10 ώρες

Ναρκωτικά, ξύλο, εγκαύματα και χάπια περιλαμβάνουν τα επεισόδια που πρωταγωνίστησε η οικογένεια με τα 8 παιδιά στο Ηράκλειο.

Πού θα πάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Η φωτιά που καίει στο Μιλγουόκι, οι τάσεις φυγής και τα σενάρια ανταλλαγής

Πριν 10 ώρες

Για πρώτη φορά απ` τη μέρα που μετακόμισε στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης σκέφτεται να ανοίξει την πόρτα της εξόδου

Τροχαίο στον Κηφισό: Ανετράπη φορτηγό έπειτα από σύγκρουση με αυτοκίνητο

Πριν 10 ώρες

Στο «κόκκινο» η κίνηση λόγω τροχαίου

Πάτρα: Στρατολογούσαν ανήλικους για ληστείες και κλοπές – 9 συλλήψεις

Πριν 10 ώρες

Προσήχθησαν οκτώ ανήλικοι, ηλικίας από 10 έως 15 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ως θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Ακρίβεια: Ακριβότερο το κρέας για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι ‑ «Τσουχτερές» οι τιμές

Πριν 10 ώρες

Αναλυτικά οι τιμές για χοιρινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο και μοσχάρι

Κακοκαιρία BYRON: 8 περιοχές σε κόκκινο συναγερμό

Πριν 10 ώρες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες για τις επόμενες 48 ώρες

Συνεχίζεται και αύριο η απεργία των ταξί στην Αττική

Χτες

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία των ταξί στην Αττική

Γαλλία: Δηλητηρίασε τις κόρες της και αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον άνδρα της

Χτες

Η 18χρονη κόρη της Μεϊλίς Ντομπόν πέθανε έπειτα από τη λήψη δεκαπλάσιας δόσης υπνωτικού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.