E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι 5 πιο πλούσιες χώρες του κόσμου

Μπορείς να μαντέψεις ποιες είναι πριν το διαβάσεις;

Οι 5 πιο πλούσιες χώρες του κόσμου
Φωτογραφία από Andrea Piacquadio
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Mερικοί διαφορετικοί τρόποι για να προσδιορίσουμε ποιες χώρες είναι οι πιο πλούσιες, αλλά για χάρη αυτής της λίστας, εξετάζουμε το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ή το ΑΕΠ σε τρέχοντα δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Παγκόσμια Τράπεζα. Ωστόσο τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ευρέως από έτος σε έτος με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και αυτές οι μετρήσεις δεν λαμβάνουν υπόψη το κόστος ζωής ή τον πληθωρισμό. Αν και υπάρχουν τρόποι να ληφθούν υπόψη αυτά τα πράγματα, οι πολιτισμικές διαφορές και οι προτιμήσεις στον τρόπο ζωής καθιστούν δύσκολο να αποκτήσετε μια σαφή εικόνα...

Ινδία (ΑΕΠ 3,2 τρισ.)
Πληθυσμός 1.407.563.842

Όπως έχουμε ήδη δει, οι βασικές αλλαγές πολιτικής μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν την οικονομία μιας χώρας. Η Ινδία είναι ένα άλλο τέτοιο παράδειγμα, και χάρη στις εν λόγω αλλαγές πολιτικής, έχουν ανοίξει οι πόρτες για μια ισχυρότερη παρουσία ξένων άμεσων επενδύσεων. Η λειτουργία μιας επιχείρησης έχει επίσης διευκολυνθεί καθώς η κυβέρνηση έχει απλοποιήσει τις διαδικασίες αδειοδότησης και έχει μειώσει τις ελάχιστες απαιτήσεις κεφαλαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ηνωμένο Βασίλειο (ΑΕΠ 3,2 τρισ.)
Πληθυσμός 67.281.039

Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν μιλάμε μόνο για την Αγγλία. Το Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνει επίσης την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Οι υψηλές βαθμολογίες σε κλίμακα ευκολίας επιχειρηματικής δραστηριότητας και οι εκθέσεις παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας αποτελούν θετικά σημάδια της οικονομικής ισχύος του Ηνωμένου Βασιλείου. Με τη χρηματοδότηση να πρωτοστατεί, το μεγαλύτερο μέρος του ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου προέρχεται από τον τομέα των υπηρεσιών με ποσοστό 81%.

Γερμανία (ΑΕΠ 4,2 τρισ.)
Πληθυσμός 83.408.554

Όταν σκέφτεστε τη Γερμανία, μπορεί να σκεφτείτε τη σκληρή δουλειά και την ακρίβεια, αντε και την μπύρα. Ανεξάρτητα από αυτό, η Γερμανία μπορεί να υπερηφανεύεται για ακμάζουσες βιομηχανίες υπηρεσιών όπως οι τηλεπικοινωνίες, ο τουρισμός και η υγειονομική περίθαλψη. Προσθέστε σε αυτό μια σταθερή υποδομή και τεχνολογική ικανότητα, και θα έχετε μια ακμάζουσα οικονομία.

Ιαπωνία (ΑΕΠ 4,9 τρισ.)
Πληθυσμός 124.612.530

Μεγάλο μέρος της οικονομικής ευημερίας της Ιαπωνίας προέρχεται από το ότι είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρονικών προϊόντων στον κόσμο. Είναι επίσης ο 3ος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων. Η Ιαπωνία επωφελείται συχνά από το εμπορικό πλεόνασμα και είναι γνωστή για το ότι διαθέτει εργατικό δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κίνα (ΑΕΠ 17,7 τρισ.)
Πληθυσμός 1.425.893.465

Ενώ η οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα είχε πρόσφατες προκλήσεις λόγω της πανδημίας και των ρυθμιστικών καταστολών, εξακολουθεί να κατατάσσεται ως η δεύτερη πλουσιότερη χώρα στον κόσμο. Η Κίνα έχει χτίσει το μεγαλύτερο μέρος της τρέχουσας οικονομικής της δύναμης από μεγάλες επενδύσεις και εμπόριο. Ο βιομηχανικός τομέας της χώρας συνεισφέρει σχεδόν το 40% του ΑΕΠ της. 

Ηνωμένες Πολιτείες (ΑΕΠ 22,9 τρισ.)
Πληθυσμός 336.997.624

Έρχεσαι στο Νο. 1; Ναι, είναι όντως οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η κυβερνητική δομή, τα ισχυρά ερευνητικά πανεπιστήμια και το πλούσιο επιχειρηματικό περιβάλλον, μεταξύ πολλών άλλων παραγόντων, συνεργάζονται για την οικοδόμηση και διατήρηση μιας ισχυρής οικονομίας. Το 21% του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται από τους κλάδους χρηματοδότησης, ασφάλισης, ακινήτων, ενοικιάσεων και χρηματοδοτικής μίσθωσης. 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.