E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βίντεο: Σε live streaming το ιστορικό πέρασμα του πράσινου κομήτη από τη Γη

Δείτε live τη μοναδική στιγμή που ο κομήτης με το παράξενο πράσινο φως περνά κοντά από τον πλανήτη

Βίντεο: Σε live streaming το ιστορικό πέρασμα του πράσινου κομήτη από τη Γη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/2/2023 | 20:59

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η διαστημική επέλαση του «εξωτικού» πράσινου κομήτη σε πεδίο από όπου μπορεί να γίνει ορατός από τη Γη. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που συμβαίνει για πρώτη φορά σήμερα (1η Φεβρουαρίου 2023) μετά την εποχή των παγετώνων και την εξαφάνιση των Νεάντερταλ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η διαστημική επέλαση του «εξωτικού» πράσινου κομήτη σε πεδίο από όπου μπορεί να γίνει ορατός από τη Γη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο «εξωτικός» πράσινος κομήτης, ο C/2022 E3 (ZTF), ο οποίος έχει να έρθει κοντά στη Γη από την εποχή των Νεάντερταλ πριν περίπου 50.000 χρόνια, πλησίασε εν τέλει τον πλανήτη μας και αναμένεται να φτάσει μέσα στις επόμενες ώρες -συγκεκρειμένα στις 6.00 το πρωί της 2 Φεβρουαρίου- στην κοντινότερη απόσταση του (περίγειο), περίπου στα 42 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που συμβαίνει για πρώτη φορά σήμερα (1η Φεβρουαρίου 2023) μετά την εποχή των παγετώνων και την εξαφάνιση των Νεάντερταλ. Το χαρακτηριστικό που τον κάνει μοναδικό είναι το πράσινο φως που εκπέμπει.

Green Comet 2023 Live Stream - C/2022 E3 ZTF Telescope View

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κομήτης είχε ανακαλυφθεί από αστρονόμους του παρατηρητηρίου Zwicky Transient Facility (ZTF) στην Καλιφόρνια τον Μάρτιο του 2022. Προέρχεται από το μακρινό Νέφος Όορτ στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος και εκτιμάται ότι διαγράφει μια τροχιά γύρω από τον Ήλιο κάθε περίπου 50.000 χρόνια.

Οι κομήτες, που αποτελούνται κυρίως από πάγο, σκόνη και αέρια, διαγράφουν συνήθως μεγάλες ελλειπτικές τροχιές γύρω από το άστρο μας. Καθώς προσεγγίζουν τον Ήλιο, η θερμότητα του μετατρέπει τον πάγο του κομήτη σε αέρια και σκόνη, δημιουργώντας την «κόμη» του που περιβάλλει τον σκληρό πυρήνα του, καθώς και την τεράστια θεαματική «ουρά» του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εικόνες έως τώρα του C/2022 E3 αποκαλύπτουν ότι έχει μια πρασινωπή απόχρωση, που πιστεύεται ότι οφείλεται στη χημική σύσταση του, κυρίως στην παρουσία διατομικού άνθρακα, το μόριο του οποίου εκπέμπει πράσινο φως όταν πέφτει πάνω του η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία.

Από τα μέσα Ιανουαρίου ο κομήτης - που κερδίζει συνεχώς φωτεινότητα από πέρυσι τον Νοέμβριο - έχει γίνει ευκολότερο να παρατηρηθεί με τηλεσκόπια ή ισχυρά κιάλια, ενώ τελευταία έχει γίνει αρκετά φωτεινός για να είναι ορατός ακόμη και με γυμνό μάτι, τουλάχιστον από περιοχές με ανέφελο σκοτεινό ουρανό και χωρίς φωτορύπανση. Οι ερασιτέχνες αστροφωτογράφοι κατάφεραν τον Ιανουάριο να φωτογραφήσουν τον ισχυρό ηλιακό "άνεμο" να διασπά ένα μέρος της ουράς του κομήτη.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αιχμές Αδωνι Γεωργιάδη για την κλινική όπου υπέστη ανακοπή ο Μαζωνάκης: Δεν είχε άδεια για πλασμαφαίρεση, ζήτησα έρευνα

Σήμερα

Κάνει λόγο για «υποτιθέμενη κλινική» και επισημαίνει ότι είχε άδεια απλού παθολογικού ιατρείου στο οποίο «δεν επιτρέπεται να διενεργείται μία τέτοια ιατρική πράξη» όπως η πλασμαφαίρεση στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί ο άτυχος τραγουδιστής

Γιώργος Μαζωνάκης: Δεν πρόλαβε να δει τη δικαστική δικαίωση που ήταν «προ των πυλών» – Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος του

Σήμερα

Ο Χαράλαμπος Λυκούδης μίλησε για την τελευταία επικοινωνία του με τον Γιώργο Μαζωνάκη

Γιώργος Μαζωνάκης: Η τελευταία δημόσια εμφάνιση σε πανηγύρι με τη Χαρά Βέρρα

Σήμερα

Ο γνωστός καλλιτέχνης βρέθηκε τον περασμένο Ιούλιο στα Καμένα Βούρλα, όπου ανέβηκε στην πίστα και ερμήνευσε μαζί της το «Υπάρχω».

Τροχαίο με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο σε δύο από τις τραυματίες ‑ Στο χειρουργείο η 21χρονη

Σήμερα

Εξιτήριο από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου πήραν οι δύο από τις τέσσερις γυναίκες που τραυματίστηκαν όταν δύο λεωφορεία έπεσαν πάνω σε στάση το μεσημέρι της Τετάρτης (9/9) στη Θεσσαλονίκη.

Γιώργος Μαζωνάκης: Έφοδος της ασφάλειας στο ιατρείο που ήταν πριν μεταφερθεί στο ΕΛΠΙΣ

Σήμερα

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πέρασαν την είσοδο και αναμένεται να αναζητήσουν φακέλους, σκευάσματα και ιατρικά ιστορικά

Συντετριμμένη η αδερφή του Γιώργου Μαζωνάκη φτάνει στο νοσοκομείο Ελπίς κρατώντας το κεφάλι της

Σήμερα

Ο Γιώργος Μαζωνάκης διακομίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου στο «ΕΛΠΙΣ»

Mistral: Η απάντηση της Ευρώπης στην τεχνητή νοημοσύνη ‑ Πως προκαλεί τα αμερικανικά και κινεζικά συστήματα

Σήμερα

Με επικεφαλής τη Samsung Electronics, η γαλλική start-up εξασφάλισε νέα κεφάλαια για να αποτελέσει το ευρωπαϊκό αντίπαλο δέος απέναντι στους αμερικανικούς κολοσσούς.

Γιώργος Μαζωνάκης – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ για τον θάνατό του

Σήμερα

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τη διακομιδή και την προσπάθεια ανάνηψης

Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή

Σήμερα

Eξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ελπίς»

Dark Web: Κάθειρξη έως 11 χρόνια σε σπείρα που άδειαζε τραπεζικούς λογαριασμούς στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης καταδίκασε την οργάνωση για ζημία άνω των 175.000 ευρώ σε βάρος δεκάδων πολιτών την περίοδο 2018-2019.

Θεσσαλονίκη: Πώς έγινε το τροχαίο με τα δύο λεωφορεία

Σήμερα

Η στιγμή που το λεωφορείο έπεσε στη στάση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.